Bosna nakupovanje – kako je?
Lp. Pred vec kot petimi leti sem bila ene dvakrat v gradiski, v arizoni nikoli. Pa razmisljam, da bi sli spet po zimske bunde in kaj takega, saj sem z dolocenimi stvarmi bila res zadovoljna, bunde so kot vcasih, le da jih je povozil cas, nogavice nosim se sedaj, ko so novejse od tu ze zdavnaj odsluzile. Zanima me kar koli, ce je kdo v kratkem bil – ce je se toliko, ce se obstaja, ce se splaca, kaj se splaca, kdaj je odprto … Hvala!
Če si normalne postave, se lahko lepo in poceni oblečeš. Jaz sem bolj visoka in mi je marsikaj prekratko. Kupujem fensi šmensi čevlje, očala sončna in z dioptrijo, torbice so da dol padeš in poceni, hišni tekstil, cigarete, največ pa kupujem sadje, zelenjavo, moko, olje, sir, praške, mehčalce in podobno.
Prepovedana so jajca, sveži mlečni izdelki in sveže meso. Jajca in sir skrijem in tvegam, ostalo ni problem, od paprik, paradižnika, lubenic, stročji fižol, slive, jabolka, krompir… Sadje in zelenjava dišiiiii 🙂
Cene prehrane so cca 30% cenejše kot pri nas, se pa najde tudi marsikaj, kar je pol cenejše.
Očala z dioptrijo sem kupila v optiki, izbrala okvir, povedala dioptrijo in počakala eno uro. Za navadna stekla, za kakšna specifična je vprašanje, ker lahko imajo na zalogi, lahko pa ne. Lahko greš tudi na pregled k okulistu, stane cca 15€ v zdravstvenem domu, bolnici ali privat ordinaciji. Jaz sem kupila zelo poceni očala, mislim da niso bila niti 50€, neka srednja cena okoli 75, dražja okoli 100, sončna očala z dioptrijo ali očala s foto stekli so okoli 100€.
Forum je zaprt za komentiranje.