Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Obsedena s svojim videzom

Obsedena s svojim videzom

Tema ni ravno primerna za sem, pa vseeno..
Kako se dokončno odvaditi te obsesije? Cele dneve preživljam pred ogledalom! Zadnje čase je to postalo precej moteče. Bližnji menijo, da sem samovšečna. Nisem. Ravno obratno.

Hja..

Ok,
ker upam, da res sprašuješ, kaj narediti, ti lahko rečem samo tole. Posluži se afirmacij. Če imaš težave s samopodobo, potem nekaj takega.

Sem lepa punca, všeč sem sebi in ljudem. Moja podoba je popolna in imam se rada. Fajn punca sem!

Pa to si ponavljaj večkrat na dan, tudi pred spanjem in tudi, ko si pred ogledalom. Ko se ti bo to zajedlo v podzavest, ne boš imela več take potrebe, da se stalno opazuješ ( in ocenjuješ)

Vprašaj se, kako si sama sebi všeč brez špegla. In štartaj od tam. Vse so osnove. Da ugotoviš tudi, zakaj si nisi všeč in rabiš tudi špegu, ki kot pravi ena nekje, da celo laže, ker ne vidi samo sebe narobe, ampak tudi druge.

Jebeš tiste aforizme, da človek ni debel, pa pri anoreksiji odklanja še zadnje jabolko, predno vzame dokončni počitek, ker jabolko redi.

Da visiš pred ogledalom in da si samovšečen je velika razlika. Razjasnite si tudi te pojme. Ker morda ne eden ne drugi ne razlikujete razlike.

Pa kakšen nasvet! Da bo še več razmišljala in govorila o svoji “lepoti”. Da ne govorimo o neučinkovitosti in zavajanju zaradi afirmacij.

Moj nasvet: če se nekaj trdno odločiš, lahko to spremeniš v trenutku. Samo odločna moraš biti. Vse ostalo je nakladanje. samo primer. Kolega je 10 x nehal kaditi, potem pa se je en dan trdno odločil in sedaj ne kadi več 15 let.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close