Kje imate že nošena oblačila, ki še niso za v pranje?
Sinova imata svoje nošene stvari na stolu v svoji sobi. Ker so fantje, ni tak problem, saj pač naslednji dan oblečeta isto (vsaj hlače) in dasta v pranje takrat, ko je umazano.
Mož se tako poti, da gredo majce in srajce takoj v pranje, hlače pa vržene čez skrinjo v spalnici.
Problem sem jaz. Ker pač nosim vsak dan nekaj drugega – in se seveda preoblečem takoj, ko pridem domov, za zvečer pa spet oblečem nekaj tretjega. In ne, hlač in kril in oblek tudi slučajno ne dajem vsak dan v pranje, bi mi jih čisto uničilo. Tako jih prekladam … in še nisem našla res dobre rešitve.
10 letniki že krepko ‘smrdkajo’, hormoni in vonjave so že tle in če pomislim, da 10 letnik najbrž ne čepi cel dan na kavču in povrhu v tem času, ko je zunaj še vedno dokaj vroče, absolutno bi oprala in majčko in hlače.
Sicer pa poleti in pozimi perem enako, ker pač imam navado, vse kar pride v stik s kožo oprati, po 1x nošenju, pa če gre za puli, hlače, da ne govorim o modrčkih, nogavicah, skratka – karkoli. Današnji praški so tako nežni do pisanih oblačil, da nimam težav s tem.
Pozimi pa kakšne kavbojke ali hlače in tanjše suknjiče, jopice, ki se sicer perejo, dajem na eno posebno stran omare, kamor dajam, tudi debelejše jakne in plašče, ki jih sicer nosim v čistilnico.
Jaz ravno tako, perem zelo veliko, ker moj najstnik preobleče tudi po 4 majice na dan, jaz in mož po 2 zgornja dela na dan, spodnje perilo in nogavice, modrček…to preoblečemo ko pridemo domov…..spodnje perilo perem konec tedna na 60-75 stopinjah, majice in bluze pa perem sproti na 30 minutnem programu…
ostalo (kavbojke in hlače) imamo pa na polici v spalnici, seveda zunaj omare!
Pa tudi kavbojke in hlače ne oblečemo več kot trikrat, ravno tako jopice, puloverje…
Jah, radi smo lepo urejeni in čisti.
Ko berem, koliko nekatere “čiste in urejene” mone perejo, mi postane dobesedno slabo. Mi se vsi redni tuširamo, vendar vsak dan menjamo le perilo, nogavice in majice, hlače in krila pa nosimo večkrat.
Pojma nimam, kod hodite, kaj in kje počnete stvari, ampak jaz operem vse kose nošenih oblačil zgolj po celodnevni športni aktivnosti ali po potepu v gozdu (klopi).
Kaj naredite, ko greste na potovanje?
Vozite s seboj denimo 14 kompletov oblačil za vsakega od družinskih članov? Iščete na poti namesto lokalnih zanimivosti pralnice?
Pravzaprav se mi kar smilite, cele božje dneve se ukvarjate s pranjem oblačil…
mislim da tistega, ki vsakodnevno pere čiste cunje tvoje pisanje ne bo kaj prida ganilo, ker da bi to razumel, moraš bit sposoben malo širšega razmišljanja.
mi že nošene cunje, ki še niso za v stroj ponavadi obesimo na obešalnike.[/quote]
Ja, intelektualni domet monovk mi je zal ze dlje casa dobro znan. Ampak nisem mogla biti tiho. Sem primorka in me srce boli, ko take stvari prebiram. Narava okrog nas pa prezgana, izsusena, vodnjak prazen, potoki, reke skoraj prazni…
mislim da tistega, ki vsakodnevno pere čiste cunje tvoje pisanje ne bo kaj prida ganilo, ker da bi to razumel, moraš bit sposoben malo širšega razmišljanja.
mi že nošene cunje, ki še niso za v stroj ponavadi obesimo na obešalnike.[/quote]
Ja, intelektualni domet monovk mi je zal ze dlje casa dobro znan. Ampak nisem mogla biti tiho. Sem primorka in me srce boli, ko take stvari prebiram. Narava okrog nas pa prezgana, izsusena, vodnjak prazen, potoki, reke skoraj prazni…[/quote]
Tole pa drži kot pribito. Tako kot nekateri ravnajo z vodo je pa res greh!
Gledam enega soseda, ki po vsakem dežju pere, poleg avta, prikolice, drv,…. še asfalt pred hišo (po 5-10 minut, verjetno je kakšen flek ostal) , in to cesto(!) pred svojo hišo – ne svoje dvorišče.Psiho!
Želim mu visok račun za vodo in elektriko!
Ja, intelektualni domet monovk mi je zal ze dlje casa dobro znan. Ampak nisem mogla biti tiho. Sem primorka in me srce boli, ko take stvari prebiram. Narava okrog nas pa prezgana, izsusena, vodnjak prazen, potoki, reke skoraj prazni…[/quote]
Tole pa drži kot pribito. Tako kot nekateri ravnajo z vodo je pa res greh!
Gledam enega soseda, ki po vsakem dežju pere, poleg avta, prikolice, drv,…. še asfalt pred hišo (po 5-10 minut, verjetno je kakšen flek ostal) , in to cesto(!) pred svojo hišo – ne svoje dvorišče.Psiho!
Želim mu visok račun za vodo in elektriko![/quote] … sej v tem je keč, ko se bo voda začela plačevati po dejanski porabi in po pošteni ceni, se bo odnos do nje spremenil, prej ne.
Forum je zaprt za komentiranje.