kaj menite? popust
Kupila en izdelek, ki je bil znižan. Naj bi bil 50%.
V bistvu 40% popusta in so imeli dodatnih 10% na določene artikle.Po moji logiki in matematiki je to pol cene. Še zmeraj 50%.
Pridem domov in gledam račun. Pa sem imela popusta 46%. Kaj to pomeni. Kaj je to za ena fora? To je zame nateg?
Kaj pravite.
Hvala
Če je šlo za popust v okviru sezonskih razprodaj oblačil in obutve, pa povem samo to, da trgovina sme oglaševati najvišji popust, kadar je za ta odstotek znižana vsaj četrtina vsega znižanega blaga v trgovini.
Če ima torej trgovina na zalogi 10.000 kosov, znižanih je 1000 kosov, sme trgovina oglaševati 50 % popust, če je za točno 50 % znižanih vsaj 250 kosov.
Morda je bil tvoj kos eden od preostalih 75 %?
LP,
Lenka
Sej nič ne rečem :), ampak takšne podobne besedilne naloge smo pri matematiki reševali, če se ne motim, v 4. razredu.[/quote]
In kaj zdaj hočeš povedati?????
Da sem neumna. ker sem v določenem trenutku prehitevala z besedamo brez da bi razmislila.
Pa saj mi je v bistvu čisto vseeno. Nikoli nisem rekla, da sem popolna. Takšna pač sem. Lep dan tudi tebi.
Pa zakaj se jezis na odgovore, smo ti razlozili matematiko, se zgodi da clovek pozabi, samo to je bilo pa res enostavno no. Pa ti si vsa vesela kupovala, prepricana, da imas znizano za 60 % in se se lazje zgodi, da ne pomislis, saj res napisejo tako, da bi zavedli vec ljudi. Sam ne jezi se na nas, smo ti razlozile in ti se naprej v tvojem prepricanju. Preberi moj prvi odgovor, mal bol gor je pa vprasanje, poglej zakaj je tako in se nasmehni sama sebi, danes si pac s to matematiko res zabluzla. Pa kaj, se zgodi.
Forum je zaprt za komentiranje.