proti celulitu v času dojenja?
Lepo pozdravljeni!
Zanima me, katero kremo ali gel bi lahko uporabila proti celulitu in za bolj črvsto kožo, in sicer v času dojenja. Dojim polno in tudi nameravam še vsaj nekaj mesecev. V lekarni so mi rekli, da nobena krema v času dojenja ni primerna (Vichy, Afrodita ipd), ker učinkujejo globinsko. Kaj menite vi?
Najlepša hvala za nasvet in prijazen pozdrav.
uporaba teh krem res ni zdrava v času dojenja, kot so ti že v lekarni povedali. če si enkrat na Tv-ju videla je naš zelo priznani plastični kirurg povedal, da vse te kreme, ki naj bi učinkovale proti celulitu ne pridejo pod kožo, zato nimajo nobenega posebnega učinka, pomembna je masaža, ki jo sam izvajaš, zato je pa dobra vsaka krema.
lp
Takole, pripenjam povezavo na strokovni odgovor zdravnika ginekologa porodničarja:
http://med.over.net/forum5/read.php?19,990937,991022#msg-991022
LP,
Lenka
Pozdravček,
V kolikor dojite in bi se radi znebili celulita, je mogoče vseeno kar nekaj rešitev.
V boju proti celulitu so kreme eden od faktorjev, niso pa same po sebi učinkovite, res jih zaradi sestavin predvsem kofeina ne bi priporočala. mažete se lahko s kakšnim domčim oljem ali maslom brez eteričnih olj.
Zaradi dojenja, ni priporočljivo izvajati razne čistilne dijete, ki jih rezervirajte za čas ko nehate dojiti. V kolikor bi poznala vaše natančne prehranjevalne navade, bi lahko neredila vaš osebni program prehrane tudi za čas dojenja, ker imam sama stranke, ki še dojijo in bi želele shujšati in spremeniti svoj videz. Gre za individualni pristop, ki se prilagodi na življenski slog.
Na splošno bi svetovala da v prehrano vključite kakšen sok z antioksidanti, aloje vero, asai, granatnim jabolkom, kokosovo vodo. Dobro je za boljše mleko in za vas.
Pijte veliko vode, ker je potrebno tudi za dojenje. Gibanje in intenzivna telovadba lahko vplivajo na manjšo proizvodnjo mleka. tako da tudi to ni za pretiravati, sprehodi z dojenčkom vsak dan, po možnosti z vozičkom v hrib so najboljša telovadba za mamice.
Jaz bi za čas dojenja predlagala masažo delov prizadetih s celulitom, lahko kar na suho ni potrebno krem, gladite kožo z rokami, tako se bo cirkulacija povečala.
Moj nasvet je tak, da počakate na konec dojenja in greste potem v akcijo, ker nosečnost in do dojenje nista čas za diete in lepotne kure. Potolažim lahko, da dojenje začne hitro tudi pobirati trebušček.
To priliko bi izkoristila, da dam nasvet ženskam, ki nameravajo zanositi, telo spravite v red pred nosečnostjo, ker bo tako lažje spet prišlo v formo po njej, kot zvoniti po toči.
Zakaj mislite, da manekenke kot so Heidi Klum in podobne super zgledajo po porodu? Ker so že pred tem super fit in so telo spravile v formo, nosečnost je potem lažja in se ne toliko zredimo. Še posebej to velja za poznorodke tudi po 35 ali še kasneje po 40 letu, ker se takrat že začenjajo hormonske spremembe ne samo zaradi nosečnosti. Pozitivno za poznorodke pa je, da nosečniški hormoni tudi pomlajujejo, tako da vsaka stvar je lahko dobra.
Simone Godina Moderator
Antiaging Beauty Coach
AntiageDermoLab
Antiaging center Portorož
facebook: Antiaging center
040 291 165
Forum je zaprt za komentiranje.