h & m
Kakšen se vam zdi odnos prodajalcev v H&M? Že parkrat sem debelo gledala kaj se grejo. Včeraj na Čopovi pa plačujem pri enem tistih ” njihovih vase zabljubljenih tipčkov” in se obanša poplnoma arogantno na koncu mi pa vrečko vrže kot psu….Pa kaj jim ni jasno? Da ne govorim, da imajo vsako leto slabšo kvaliteto.
Imam en zelo preprost nasvet, najdi nekaj lepega pozitivnega na tem tipu, osredotoči se na to, nasmehni se, bodi prijazna, ne bulji vanj, ne ocenjuj ga v glavi in ne seciraj na prafaktorje vse kar počne, vsako gesto, gib in besedo, ker to ni pomembno….
Naslednjič ko boš šla tam, bo vse ok, če boš ti drugače gledala nanj…
In cunje iz njegove trgovine nimajo veze z njim. H&M je pač povsem vsem znana blagovna znamka z lowcost izdelki, ki so primerni ceni. Meni so všeč iz preprostega razloga, ker so poceni in mi zato omogočajo, da zelo pogosto kako stvar zamenjam. Je pa res, da pri njih kupujem samo del garderobe, in sicer perilo, ki je odlične kakovosti (sploh pa super pushup modrček!), nogavice, pižame, pajkice in pisane majčke za ‘po doma’, zapestnice, rutke.
Redko, pa vendar kupim, tudi kak dodaten kos, ki samo popestri garderobo. Letos spomladi sem kupila, en krasen bel oprijet suknjič z modrimi črtami, ki je famozen, lahko ga perem, se ne mečka, ima malo elastana v sebi in je zato krasen. Stal pa je 29€. Ravno tako sem (še celo lani) kupila ene oprijete črne hlače, športnega kroja, zelo tenke, ki so za poleti super, ravno tako se pri pranju nič ne zmečkajo, jih samo operem, obesim in nosim.
No sej jaz sem zelo pozitivno pristopila k stvari. Evo grem v vrsto k temu tipu ker mi zgleda tak “kulski”. Pa sej meni je jasno kaj H & M ponuja. Se mi pa zdi vedno slabša kvaliteta in tudi jaz kupujem spodnje perilo in kakšne kose, ki vem, da jih ne bom dolgo nosila. Na splošno se mi zdijo zaposleni tam nekako “nesrečni” in se to odraža pri stiku s kupci. Ne vem, samo občutek pač.
Pa sej to ti pravim, pozabi na občutke, ne analiziraj ljudi okrog sebe, tam kjer to res ni potrebno, ne rabiš razmišljat o njihovih nesrečah, kaj ne? je mar to pomembno za kakovost TVOJEGA življenja, ni, kaj ne?
Bodi raje vesela tistega izdelka, ki ga imaš v roki, ko čakaš na blagajni, razmišljaj kako boš to nosila in kako si boš lep(š)a…..
Glede kakovosti pa kot sem ti povedala, letos sem našla en krasen suknjič za 30 ojrov, ki je naravnost famozen, tak svež, poleten, krasnega materiala, že 4x sem ga oprala in je tak kot nov, ne rabim ga likat, dolgo ostane svež in dišeč, ker je tudi material ok. Njihove modrčke imam sigurno po 1 leto ali več, tko da so čisto (modrčki) primerljivi z Intimissimi ali Palmers ali Lisco, s tem da so tudi do 50% cenejši, govorim pa o Pushup modrčkih.
In še, ker sodim v generacijo srednjih let, pomnim čase, ko smo kupovali le razne Beti, Jutranjke, Lisce, Labode, Mure… ki so bili grozljivo dragi in ne nujno tudi zelo kakovostne blagovne znamke. Zato sem zelo vesela tega, da se danes ‘dogaja’ na tem modnem trgu, da imaš možnost kupiti izdelke po zelo nizki ceni in biti modno oblečen, kombinirati lowcost modo z visoko modo ni noben bawbaw več, tudi modne zvezde in bogate dame to počnejo.
Tako da, ja, sem vesela, da lahko kupujem ‘več’ kot kadarkoli prej, s tem mislim, da imam ogrooomno izbire, po nizki, ali zmerni ceni.
Forum je zaprt za komentiranje.