Višina pet in čevlji na svečanih dogodkih
Nekako mi je logično, da se na svečanih dogodkih zaradi protokola ne spodobi nositi preveč ležernih, preveč športnih, pekratkih in preveč dekoltiranih oblek. Kako pa je s čevlji in višino pet? So dovoljene pete tam do 11 cm in malo odprti sandali ali peep toesi, ali moraji biti pete krajše in zaprti čevlji? Hvala.
Veliko na to temo govori Lea Pisani, strokovnjakinja za kulturo oblačenja.
Predlagam tale članek: http://trendi.finance.si/355202/Ve%C4%8Dna-dilema-kak%C5%A1ne-%C4%8Devlje-nositi-poleti-v-slu%C5%BEbi
Peep toe čevlji so primerni za pol formalne in sproščene dogodke. Jaz bi v našem svetu to interpretirala tako, da so peep toe čevlji primerni za skoraj povsod, za v gledališče, za na razne poslovne dogodke, za razne otvoritve …
Verjetno pa ne pridejo v poštev za prave protokolarne dogodke, ala sprejeme pri najvišjih politikih, obiskih tujih visokih gostov in podobno.
Kar se pa višine tiče, so pa visoke pete dovoljene, še sama pa ne znam točno povedati, kje je meja. Vsekakor moraš v njih znati hoditi. No, jaz 11-centimetrskih pet ne bi obula na nek formalni dogodek.
LP,
Lenka
Forum je zaprt za komentiranje.