Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Krema za noge

Krema za noge

Res bi potrebovala eno kremo, ki pomaga proti trdi koži na petah. Preiskusila sem že malo morje krem. Ampak če si nekaj dni ne namažem, imam že vse belo in zopet strgam po tuširanju. Obstaja krema, ki bi res vsaj malo pomagala?

Kaj pa če probaš najprej s strgalom za pete in potem namažeš s kremo???

Sem že pisala, pa bom ponovila: meni najboljša od vseh, ki mi je RESNIČNO pomagala, je Alverde maslo (shorea in pinija se mi zdi, v okrogli beli embalaži z rumenim pokrovčkom).

Celo zimo sem imela težave s trdo kožo na petah. Sem strgala in mazala, pa mi je po mazanju popokala in me je bolelo kot sam satan. Potem sem mazala – po nasvetu – z olivnim oljem. Katastrofa. Ni pomagalo nič, samo peklo je. Potem sem obupala in sem enostavno pustila stat in se tolažila, da bom šla k pedikerki uredit, pa nisem našla časa (in denarja) za to. Potem sem zaradi dobrih izkušenj s kremo za obraz in roke kupila tole Alverde. V roku 10 dni rednega mazanja zvečer pred spanjem se mi je stanje izboljšalo za 95% če ne še več. Res, prisežem.

Sem gledala tudi tisto reklamo z neko vrečko za noge in sem se prvi dan uporabe tega masla malo pohecala. Najprej sem se stuširala, nato sem si s Ped Egg pobrusila pete, namazala s tem maslom, zavila v čisto običajno polivinilasto vrečko, noge so se notri spotile in pocucale tole kremo in že prvi občutek je bil božanski. Zdaj imam samo še malenkost skorjice, pa še to sem prepričana, da zato, ker sem lena, ker od takrat ko so bli po 10 dneh prvi rezultati taki, se ne mažem več. Pa še po pravici povem, da se mažem zvečer, ko se uležem v posteljo, si to natrem in počakam, da se krema vpije. Zdaj pa se mi ne da, ker zvečer ne kurimo več in vseeno mi je malo hladno, tako da komaj čakam zlezt pod odejo in zato se pač ne namažem.

jaz priporočam.

Saj tako delam! Ampak se mi ne da vsak drugi dan strgat.

Enake težave sem imela jaz in sem vse kreme že poizkusila in nobena mi ni bila dobra, dokler nisem šla v planet Tuš, ki imajo Tuš drogerijo in tam mi je ena trgovka svetovala eno kremico proti debeli in razpokani koži in, da se ne nabira trda koža. Kupila sem to kremo, ki sem plačala slabe 3€ in ti povem, da sem prezadovoljna. Sedaj imam pete kot dojenček verjemi mi. Kremi se reče. Schrunden Salbe. Srčno ti jo priporočam. Po mazanju te kreme, ko greš v posteljo imaš pete oz. podplate mehke kot volna. Ne bo ti žal pa mi sporoči.
lp,

Od Gehwola, krema za noge z UREO. Nujno ta z ureo. Meni tudi nič ni pomagalo, po tej kremi pa imam podplate kot otrok. Pa ne mažem vsak dan, na začetku sem, zdaj pa le sem ter tja.

Super ste!
🙂

Gehwol lipidro

Pozdravljena,

za nego nog pet proti trdi koži, bi bilo v vašem primeru tudi dobro pogledat, če ne gre za kakšno gljivično zadevo. V takih primerih je tda koža na petah bolj trdovratna.Še posebej če koža na petah poka do krvi, je to znak gljivičnih okužb.
Najavite se dermatologu ali usposobljenemu pedikerskemu osebju.

Drugače je nega naslednja:

Noge najprej namakamo v topli kopeli, da se koža zmehča, dodamo ji navadno morsko sol ali posebne kopalne soli z dodatki. potem obrišemo in kožo *pobrusimo* kožo. Ni dobro prevečkrat, ker s tem samo spodbujamo in ziritiramo kožo, da proizvaja še več kože. Najboljši so odstranjevalci kože, ki so kot ribežni za sir. Izogibajte se tistim z rezilom, ki odrežejo kožo, preveč so agresivni. Lahko tudi plovčki ali posebne grobe pile za trde pete. Če nimate nič pri roki lahko tudi z grobo brisačo podrgnete pete in stopala, tako boste naredili še najmanj škode in ne boste spodbudili produkcije odvečne kože.

Noge posušimo in najprej navlažimo s kakšnim tonikom ali vlažilnim losionom in šele potem krema, ali kakšno maslo za telo.Karitejevo, jojoba.samo olje je premastno in ne navlaži. pomembno je da ne samo mastimo ampak tudi vlažimo, tako se globinsko nahrani koža in ne poka.

Pomembno je, da si mažemo vsak večer in masiramo, tako se ne bo naredila trda koža, ker s prekrvavitvijo je tudi ta del kože bolj nahranjen in se ne suši in lušči. Čez noč, si lahko nataknemo tudi bombažne nogavice.

Izdelke izbirajte v okviru kolekcij za noge, ker so temu namenjene in testirane na takih kožah.

V poletnem času, ko začnemo nositi sandale in cokle je trenje na petkah še večje in se dela trda koža, takrat res pomaga večerna masaža in mazanje vsak večer. Ne mazati zjutraj, ker vam bo drselo v sandalih in coklih. Čez dan se namažite tako, da ne mažete podplatov ampak samo ob strani pri gležnjih. Jaz naredim tako, da že obujem sandale in potem po straneh ob gležnjih kožo namažem z maslom za telo ali kremo posebej za noge.

Simone Godina Moderator
Antiaging Beauty Coach
AntiageDermoLab
Antiaging centri Ljubljana, Portorož
facebook: Antiaging center
040 291 165

Zakaj nastane trda koža in kako se kaže?

Do razpok v peti najpogosteje pride zaradi pretirane izsušenosti kože. Koža na stopalih namreč ne proizvaja maščobe, zato je že sama po sebi nagnjena k izsušitvi. Prav zato
jo je treba vlažiti – s kremami in losjoni ter s pitjem zadostne količine vode. Možni drugi vzroki za nastanek trde in razpokane kože so še slaba aktivnost znojnih žlez,
stoječe delo, debelost, nošnja čevljev z odprtim zadnjim delom, operacija v spodnjih okončinah, trn v peti, nepravilna razporejenost metatarzalnih kosti, plosko stopalo,
visok nožni lok, slaba prehrana, neprimerna ali premajhna obutev, atletsko stopalo, luskavica, težave s ščitnico in diabetes.

Simptomi razpokanih pet so trda koža na zunanjem robu pete, porumenela ali počrnela koža na peti, bolečina med hojo, ki se okrepi med nošnjo čevljev s tankim podplatom
ali čevljev z odprtim delom pri peti, rdeče lise na podplatu ali peti, popokana koža, ki se lahko tudi lušči in srbi.

Potrebna je vztrajnost

Ker so razpokane pete vse prej kot privlačne, jim privoščite nekaj nege. Z malo truda, če jim boste posvetili vsaj eno uro na teden, bo postala koža na vaših petah gladka,
mehka in zdrava. Predstavljamo vam nekaj nasvetov, kako se lotiti domače nege.

Da bi preprečili nastanek razpokane in suhe kože na peti, uživajte dovolj vode, da bo vaša koža navlažena ter zaradi tega mehka in prožna. Noge si umijte vsakič, ko pridete
domov, predvsem pred spanjem, vsake toliko pa jih namočite v vedru z vodo, saj boste tako stanjšali plast suhe in odmrle kože. Med kopanjem s kamnom ali pilico za nego stopal
odstranite morebitno odmrlo in poroženelo kožo, zatem stopala obrišite in vanje vtrite kremo za stopala ter jih nežno zmasirajte. Poleg tega tudi redno skrbite za nohte na
nogah, da bodo vedno postriženi in lepo oblikovani.

Če že imate težave z razpokano kožo na petah, redno odstranjujte odmrlo kožo in na pete nanašajte kremo, ki je narejena posebej za trdo kožo.Najboljši način, kako omehčati otrdelo kožo na petah ter zmanjšati razpoke je, da zvečer noge za 5 do 10 minut namočite v toplo vodo (vanjo lahko dodate tudi sol), nato pa s pilico ali kamnom odstranite odmrlo kožo, stopala osušite in namažete s kremo. Zatem si na noge obujte bombažne nogavice in se odpravite v posteljo. Če boste imeli obute nogavice, bo koža bolje absorbirala vlago iz kreme, razpoke pa se bodo hitreje zacelile.

Ne zapravljajte za drage kremice, na tržišču je danes ogromno krem, ki resnično pomagajo, če stopala le redno negujete, namakate in mažete.

Vsakodnevna nega nam vzame dobrih 15 minut, res pa je da ne smemo obupat!

BALZAM ZA NOGE IN PETE 500 ML VOM PULLACH HOF – HORNHAUT BALSAM
Hornhaut Balsam je zeliščno mazilo za intenzivno nego suhe, problematične, izsušene in poroženele kože. Mazilo je izdelano, po starem, preizkušenem, domačem receptu, iz izbranih zelišč, rožmarina, nepozebnika, bele vrbe in žajblja. Obogateno z lanolinom in čebeljim voskom, ki daje koži potrebno prožnost in mehkobo ter preprečuje izsušitev.

– mehča in neguje trdo kožo

– pospešuje celjenje ran

– ustavi napredovanje okužbe,

– pomirja bolečine, draženja in otekline

– preprečuje vnetja,

– blaži koprivnico in lajša opekline, blaži srbenje

– krči tkivo in deluje blažilno, zavira nastanek vnetij

Mazilo Hornhaut-Balzam je primerno za vsakodnevno uporabo, le tako boste dosegli želeno izboljšanje. Pri odstranjevanju in negi zelo trde – poroženele kože predvsem na petah, komolcih, kolenih in tudi ob palcih moramo biti vztrajni in mazilo nanašati redno, lahko večkrat na dan, predvsem pa zvečer. Mazilo vedno nanašajte samo na čisto in suho kožo.

Krema je 500 ml

Cena: 5,20€

www.vendo.si

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close