biti atraktivna
Zdravo,
zastavila bom eno mogoče malce abstraktno vprašanje: kako biti atraktivna? Ko hodim po ulici, me včasih ob kakšni ženski prešine, da je čudovita, da jo takoj opaziš, je zrihtana, ženstvena …, kar bi poimenovala atraktivna. Tudi sama bi to želela, pa me zanima, kako to doseči.
Ker rabim za dosego cilja konkretne napotke, sem najprej pregledala, kaj te ženske nosijo. Ena stvar so visoke pete, ki jih jaz žal zaradi višine (183cm) ne morem nositi, tako da tu ne vem, kako naj jih nadomestim.
Dalje: oblačila, ki zame naredijo žensko atraktivno, so ženstvena (raje krilo, kot hlače) in nekaj posebenga, načeloma bolj poslovna moda, kar tudi sama nosim za v službo. Kaj lahko tu naredim, da bi bilo atraktivno – kakšne osnovne kose naj nabavim? Rada nosim rdečo barvo, tako da imam denimo rdečo torbico, rada imam različno bižuterijo, ki jo uskladim z oblačili, tudi barvo ličil uskladim. Ampak skupni učinek po moje ni to.
Ali bi se dalo iz osnove (visoka, srednje postave, srednjih prsi, v redu nog, pri 40tih, rdečelasa) narediti, da bi kdo na cesti pomislil, da sem tudi jaz atraktivna?
Kakšen nasvet?
Lp
Hm … Tole vprašanje bom pa kar težko odgovorila. Prvič zato, ker “imajo vsake oči svojega malarja”. To pomeni, da ti na ulici morda opaziš ali občudiješ popolnoma druge ljudi, kot bi jih jaz, spet tretja oseba pa bi opazila spet koga drugega.
Začetno razmišljanje pa je pametno. Če strnem in če prav razumem, bi ti rada bila videti kot urejena poslovna ženska s trohico seksapila? Ali se motim?
Da bi to dosegla, je se treba pravilno oblačiti na relativno ok postavo (ali vsak oblačiti svoji postavi primerno, tako da skriješ napake), imeti negovano kožo in lase in dobro frizuro.
Obleke so odlična prva točka. Vsaj na začetku pozabi na klasične hlače in definitvno pozabi na dolgočasne kostime, sploh take, ki jih bolj vidiš na vaških porokah (upam, da se nisem komu zamerila). Izbiraj kakovostne obleke, tudi če imaš tistih manj, ki bodo ustrezale tvoji postavi. Material naj bo dober, kompakten, kakovosten – naravnega izvora in da se morda tudi manj mečka, lični in lepo zaključeni šivi. Torej pridejo v poštev dobre znamke, npr. Marella, Max Mara, Boss, Penny Black, zagotovo še kakšna, ki se je zdajle ne spomnim. Če je potrebno, naj oblačila popravi šivilja, da ti bodo res popolnoma ustrezala. Preko obleke kombiniraj kakovostno jakno – blejzer, za zjutraj, ko je še mraz, obvezno poseži po prepasanem trenču – ta izpade neverjetno stajliš, drzno in damsko. Kakšen petek si poleg obleke omisli nežno jopico.
Čevlji: tudi če ne boš obula pet, si privošči – spet – kakovostne. Naj bo res usnje in naj bodo vsaj malo malo v trendu. Čeprav so usnjeni, odpiši razne klasične in večne ala Alpina in Peko variante.
Tretja stvar: manj usklajuj barve, išči manj pričakovane, a toliko bolj stajliš barvne kombinacije. Vem, sliši se nenavadno, a vendar drži. Rdeči čevlji, rdeča torbica, rdeč pas = PREŽIVETO! Nekaj sezon nazaj je bilo to sploh out, zdaj se že 2, 3 sezone vrača, a na mnogo bolj stajliš način.
Poglej spodnjo Sartorialistovo fotko – ni toliko posloven outfit, bolj v ponazoritev, kaj je prava mera barvnega ujemanja:
[img]http://images.thesartorialist.com/thumbnails/2012/05/51512Yellow5015Web.jpg[/img]
Ne boj se diskretnih modnih dodatkov, npr. tankega usnjenega pasu, lepe ure, večje pisemske torbice.
Ko boš osvojila obleke in kombiniranje (ki je pri oblekah le bolj preprosto), se podaj dalje na hlače in krila. Hlače naj bodo bolj posebne – ali lepe cigaretaste ali morda wide leg, ki bi na tvojo višino in balerinke izgledal fenomenalno s srajco, obvezno nošeno v hlače.
Še zadnji nasvet: nujno nujno nujno spremljaj vsak par blogov, spletnih trgovin ali strani, da boš na tekočem s tem, kaj je prava moda, ki se nosi tudi zunaj, kljub vsemu je Slovenija v veliki meri še vedno 2 sezoni zadaj. Moji predlogi, kaj spremljati:
http://www.thesartorialist.com/ (manj poslovne mode, več barv in navdiha, kaj je modno in stilsko dodelano)
http://www.gilt.com/ (spletna trgovina, treba se je registrirati – še posebno glej Wardrobe Essentials, Everything you need: bazična poslovna moda, ki pa je v trendu, kolikor je poslovna moda sploh lahko)
Če se spomniš še česa, sporočim.
Bi napisala še kaj o frizuri in negi obraza, ampak to dvoje ni moje blazno močno področje, No, o laseh le tole, večbarvni lasje v stilu rdeče-črni so out. ;))) Za nego obraza bolje da počakaš Simone Godina, ki tudi odgovarja na temle forumu ravno o tem.
Če pa najdeš konkreten kos, ki bi ga skombinirala, pa ne veš, kako, pa se le oglasi tu ali preko obrazca na Fashionista.si za konretne odgovore:
http://fashionista.si/si/brskamo-po-omarah/poslji-nam-svojo-omaro
Primer odgovora naši bralki.
Veliko uspeha!
LP,
Lenka
Hvala za izčrpen odgovor. SEm tudi sama potem še malo razmišljala, da seveda je marsikaj odvisno od okusa posameznika/posameznice, da pa je levji delež atraktivnosti skrit v investiranju časa in denarja v videz. In za toliko časa, kot ga uspem napraskati za ukvarjanje z videzom, sem lahko samo občasno videti atraktivna (po mojih merilih).
Za kakšen posamezen nasvet bom pa povprašala, hvala, do sedaj je bilo še vse, kar sem prebrala tule od nasvetov, vredno branja.
LP!
Forum je zaprt za komentiranje.