Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Potenje – kaj pomaga

Potenje – kaj pomaga

Nikoli nisem imela težav s potenjem, sedaj pa so se začele težave. Potenje pod pazduho. Se umijem, namažem in evo čez nekaj časa že sama sebe voham. Kaj najbolj pomaga?

jesti čebulo, česen, por, peteršilj, drobnjak,…in druge tvarine, ki vsebujejo preveč žvepla. Da o cigaretah in alkoholu sploh ne govorimo!

Potem ne boš več smrdela.

Navedene snovi smradijo tvoje telo in posledično okolico.

14 dni jej samo ananas, pa javi razliko!

Justov rolonček je zakon.

Organizem odvaja strupe polek urina in blata tudi skozi kožo (razni izpuščaji, akne, potenje). Torej jej več zdrave hrane.Tudi nekatera zdravila povzročajo neprijeten vonj.

Prenehaj – nič od naštetega ne uživam, tako da to ne more biti razlog.

Zdravil ne jemljem nobenih.

Kateri rolon priporočate?

Meni pomaga bionsen, žal jem zdravila. Ko boš pravilno jedla in se bo organizem prečistil, deodorant ne bo več potreben, ker bo pot brez vonja.Naj ti noben rolon ne bo potuha, ampak le začasna rešitev. Naredi nekaj za SVOJE zdravje…

Če se prej nisi potila, zdaj pa se, gre verjento za kakšen zdravstveni razlog. Lahko kakšne hormonske spremembe (ščitnica, mena), lahko pa bolezen. Pri moji mami je bil razlog kronična idiopatska mielofibroza. Pri njej je obdobje, ko je bil edini znak povečano potenje, trajalo eno do dve leti, zdravniki so ob vprašanjih samo skomigali z rameni. Kasneje so se postopoma pojavljali še drugi znaki. Umrla je pred 1 letom. Vsekakor poskusi odkriti vzrok.

Hvala za vse nasvete. Točno to se mi zdi čudno, da se je potenje začelo sedaj – prej se res nisem potila – tudi ob večji aktivnosti pot ni ravno smrdel. Sedaj pa se potim že zjutraj. Stara 35 let. Prehrano nisem nič bistveno spreminjala in jem normalno.

Jaz imam tudi težave s potenjem. Pa ne potenjem, da sem mokra pod pazduho, ampak da začenm hitro smrdeti .Bog ne daj, da se ne stuširam zjutraj ( ampak zvečer) preden grem v službo. Do 12 že smrdim.

Pozdravljena,

Pomaga dobro milo za nego pod pazduhami, ki odpravlja neprijeten vonj.mora imeti oznako deodorantno milo.

dober deodorant, močnejši so antiperspiranti, ki preprečujejo potenje.
Razlika med navadnim deodorantom in antiperspirantom je v tem, da deodorant samo odstranjuje vonj, med tem ko antiperspirant zavira potenje

nekje sem ujela tudi informacijo, da se dobijo posebni robčki, ki se jih nalepi pod pazduho na obleko za lovljenje potenja- moram najti. če kdo ve naj sporoči..

Lahko se večkrat na dan obrišete z osvežilnimi robčki.

Izogibajte se oblačilom iz umetnih vlaken, uporabljajte naravne materiale.
Pri pranju majic/oblek nanesite gel za pranje madežev ali kakšen drugi odstranjevalec za mastene madeže ali kar čistilo za pomivanje posode na predel pazduh na rokavih, bo temeljiteje očistilo ostanke, ki radi kasneje spet oddajajo vonj ko oblečemo oblačilo.

Proti povečanemu potenju pomaga žajbelj, kot čaj, eterično olje ali pa kakšni bonboni ( v DM se dobijo) – pozor nosečnice ne.

Simone Godina Moderator
Antiaging Beauty Coach
AntiageDermoLab
Antiaging centri Ljubljana, Portorož
facebook: Antiaging center
040 291 165

Če po vseh ukrepih prekomerno potenje ne bo prenehalo, se z osebnim zdravnikom poskusi dogovoriti za pregled hormonov, saj povišane vrednosti nekaterih hormonov lahko tudi zelo povečajo potenje.

Preberi npr. tule:

http://www.e-vitamin.si/stres.html

Glavni del: “Stres je stanje v organizmu, kadar je človek izpostavljen hudemu, neprijetnemu ali tesnobno zbujajočemu položaju.”

“Stresna reakcija se vedno odvija v treh stopnjah:

alarm – telo izloči stresne hormone, ki pospešijo dihanje in utrip srca, povzročijo tudi močnejše potenje;

upor – da bi človek lahko jasno mislil, mora organizem zbrati vse moči, da stresne hormone razgradi in prepreči breme;

izčrpanost – ko stres mine in jo premagamo, je organizem utrujen in potrebuje novo energijo, da se pripravi na nove napore.”

LP,
Lenka

********************************************************** http://www.Fashionista.si [url=http://www.fashionista.si/si/brskamo-po-omarah/poslji-nam-svojo-omaro]Kaj naj oblečem?[/url]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close