Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style suhe ustnice

suhe ustnice

Suhe ustnice imam poleti, pozimi, v glavnem nonstop. Pol si pa kr pipam tisto odmrlo kozo, se pa grse zgleda 🙂 Uporabljam labelo vsak dan, se obstaja kaj?

očitno ti labello ne odgovarja. a še nisi to ugotovila???
probaj blistex – okus sicer ni najboljši, pomaga pa zelo hitro

Obstaja, voda. Ustnice imaš suhe zato, ker premalo piješ. Če ni dovolj vlage od znotraj, nobena žavba ne pomaga. Najprej nekaj dni intenzivno skrbi za hidracijo, sproti seveda tudi maži z vazelinom, pa se bo stanje izboljšalo. Pa z vazelinom se namaži takoj po tem, ko si umiješ zobe (ko so ustnice še vlažne). Zobna pasta namreč tudi zelo osuši.

Labela ni kriva, ker tudi preden sem jo uporabljala, sem imela taksne ustnice 😀
Sem ze marsikaj probala, no bom tud tole, kar pravis. Kje dobim to, v DM?

Spijem okoli 4 litre vode dnevno. Poleti malo vec, moram, mam ledvice boge.

Eucerin labela se dobi v lekarni, zelo dobra zadeva.

Namaži jih z medom , olivnim oljem… pa dihaj skozi nos

Za tvoje probleme ti lahko ponudim balzam iz popolnoma naravnih sestavin, pretezno iz cebeljih proizvodov. Uporablja ga ze kar nekaj zadovoljnih uporabnikov. Ce te zanima pisi na studiotrien@gmail.com.

Lp

Nina

uporabljaj samo vazelin.

najprej nehi bit tečna, doma, pa manj se prepiraj..tudi to vodi do suhih ustnic
pol pa si jih spiliraj…tko kot obraz..
vso to kožo, je treba dat stran, sam ne trgat, ker si ustnici raniš….
pol pa raj ko labelo kako kremo..mogoče če maš b kompleks al pa kako na kamilični osnovi….

pa na radijatirje si daj kozarec vode, da izhlapeva…suh zrak je ….
če nimaš pilinga vzam mal zdroba pa mal s kremo zmeši, pa roli po ustah…..lahko si tazga pilinga narediš več, pa ga shran, ker, enkrat ni nobenkrat..vsaj dvakrat na dan to nared….
ajd mej se …
aja…pa res ne bit tok tečna doma, pa kr neki lapat, ker to tud suši usta …če pa že moraš, si jih pa pred vsakim kregom na debel namaž….

Moja izkušnja je taka, da je Labelo za ustnice najslabša možna varianta. Blisteks, še posebej v tubici ali pa Med, odličen, atežave ne reši. Leta sem se borila s takimi ustnicami, potem sem zavrgla vsa mazila, fino trpela ene 2-3 meece in stanje se je izboljšalo za ene 70%. Blistex le še v najhuše minusu.

Drugače pa, tekočina, nikar lizat ustnice in še to, stanje ustnic je odraz stanja črevesja. Zato, če tvoja prebava ni urejena, potem tudi ustnice ne bodo. Pri meni to definitivno velja, ker ko nastopijo obdobja zaprtosti, se mi stanje ustnic poslabša za 100 odstotkov. Aja, morda poskusiš (če boš mazala), da se namažeš s kakšno navadno kremo raje ali celo mlekom pa kak Bepanthen bo dobro del, raje kot z vazelino. Ker slednja le ščiti, ostale dejansko vlaži. Okus bo seveda ogaben (vsaj lizala ne boš) in občutek tudi čuden, ker ne bo pač filtra čez, a boš kmalu zaznala razliko, o kateri govorim. Pa kkašen B vitamin oziroma veliko njega ter cink bo dobrodejno.

Srečno.

Za obnovo razpokanih ustnic ni boljšega kot krema Eight houres od Elizabeth Arden. Je sicer nagravžnega okusa, tudi diši ne najbolje, ampak namažeš zvečer in si zjutraj kot nov. Pomaga tudi pri blažjih sončnih opeklinah in na splošno pri suhi in pordeli koži.

Blistex, tisti v tubi je tudi OK.

Druga stvar, ki jo lahko probaš je čisto karitejevo maslo, dobiš pri Loccitanu, je pa še nekaj drugih proizvajalcev, poglej v trgovinah, kjer imajo velik izbor naravne kozmetike.

Potem ima pa še Lush neke vazeline s sladkornim pilingom ali nekaj podobnega, mogoče bi ti tudi to ustrezalo, ker ko se namažeš, hkrati zdrgneš še suho kožo dol iz ustnic.

Ze predno sem imela tipa (beri: predn sm bla tecna), sm mela take ustnice 😉

Hvala vsem za nasvete… bom probala kaj u Lekarni dobit, pa da vidmo 🙂 aja, prebava je urejena. 😉 LP

Pozdravljena,

sama sem imela vedno ta problem in vem kako se počutiš,

Rešitev:
korak 1: naredi si piling da se odstrani zatrganine
korak 2: zvečer ne maži z labelo in podobnimi zadevami, ki so namenjene za zaščito čez dan. lahko namažeš z kremo za okrog oči ali kar svojo kremo za obraz. V lekarni dobiš tudi mazila za nego poškodovanih ustnic, določene kozmetične hiše imajo tudi posebne izdelke za ustnice, kot so ti že predlagale v nasvetih zgoraj – upoštevaj

korak 3: čez dan nanesi mazilo za ustnice – labelo, še bolje je kakšna negovalna kvalitetna šminka na bazi čebeljega voska. Pozor: lizanje ustnic strogo prepovedano. Naj bodo zaščitene čim več časa, to pomeni, vedno s seboj šminka.
Najbolje je pod šminko nanesti kremo za okrog oči in potem šminka.
Najbrž se boste zgrozile nad uporabo šminke – tu mislim na res kvalitetne šminke z čebeljim voskom, jojobo ali drugimi naravnimi olji, šminka pa zato, ker je ne boste tako hitro pojedle in se ne bo zbrisala kot se to zgodi z labelami, premalo so za čez dan, takoj se vpijejo in ni zaščite naustnicah, spet pečejo in so suhe.
Šminka pa zadrži vlago v ustnicah in se ne zbriše, ostane na ustnicah dalj časa in tako prepreči izsušitev.

Gloss tisti na palčki: prepovedan za suhe raztrgane ustnice.

korak 4: zvečer odstrani šminko in zopet nanesi mazilo za ustnice

tako jaz delam že več kot 15 let in nimam več problemov s suhimi ustnicami.

Javite mi rezultat!

Simone Godina
Antiaging Beauty Coach

meni je pomagalo karitejevo maslo…

Prisegam na navadno niveo ali soleo čez ustnice.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close