Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Obraz si mažeš, ker imaš razvajeno kožo …

Obraz si mažeš, ker imaš razvajeno kožo …

Tako mi je danes povedala znanka. Hmmm.

Imam precej suho kožo na obrazu. 2x na dan, zjutraj in zvečer, se normalno namažem, da je koža nahranjena in mi je ne “vleče”.
Znanka pa trdi, da če bi se popolnoma prenehala mazat, bi se koža sčasoma privadila in kreme sploh ne bi več potrebovala.

Kaj pa ve mislite glede tega?

Ma ja, ženske se mažejo, odkar obstaja človeštvo, tko da kozmetika ni nobena izmišljotina modernega časa.

da bo tvoja znanka po 40 zelo hitro grozno gubasta in stara. Kožo je treba negovat vse življenje od 18 naprej s primernimi kremami in ostalim, tako si pri 40 zelo dobro izgledajoča in to je dota tudi za kasneje. Koža rabi hrano, pa ni treba, da so to najdražje firme, lahko je samo olivno olje ali pa smetana ali jogurt. Ne poslušaj pa tistih, ki pravijo, da nege ne rabiš, pa da si umivaj lase samo enkrat na teden, itd. Naj one tako delajo, ti delaj po svoje.

res je da je zategovanje kože znak, da koža sama več ne proizvaja (dovolj) kolagena, za to pa so krive kreme, ki jih uporabljaš, ker so kožo polenile … imajo kolagen in koži več ni potrebno ga proizvajat.

odkar se jaz mažem z eno kremo, mi kože ne zateguje več, lahko sem cel teden brez kreme pa imam isti filing kot tisti dan ko jo namažem in to nima nobene veze s staranjem in gubanjem kože. Odkar se jaz manj mažem s kremo … bo zdaj že 2 leti, nimam nič slabše kože na pogled, prej boljšo in pri skoraj 40tih skoraj nobene gube.

Jaz bi pa rekla, da obstaja več tipov ljudi in več tipov kože.

Če lahko eni pojedo vsak dan eno milko pa so suhi, so drugi pri enekame vnosu kalorij strašno debeli.

Enako je s kožo, lahko da se nekdo nikoli v življenju ne namaže s kremo, pa ima lepo, gladko kožo, lahko se pa se nekdo vsak dan maže s kremami, pa bo imel še vedno grozno suho kožo.

Jaz vem, da imam že od malega suho kožo in dobim takoj lišaje, če se ne mažem s kremo.

Pa to ne pomeni, da si malam 100 ton takvih in onakvih kremic, ampak uporaljam samo eno kremo – NIVEO – zjutraj in zvečer.

Moja prijateljica pa ima ravno obraten problem, ima tako mastno kožo, da si jo mora izsuševati s kremami.

Al se bo spet našla kakšna mona, ki bo rekla, da je njena koža pa v obratni smeri razvajena?

Mene je brez mazanja zmeraj pekla in se zategovala koža, še v otroštvu. Mati mi je govorila,
da za pošteno punco je dovolj voda, žajfa in glavnik. Pri 15. letih sem bila vsa rdeča in flekasta po obrazu, imam pač tanko suho kožo. Pa še ‘žajfa’ doma je bila edino tista terpentinova.

Pomaga vsako mazilo, samo da ga naneseš na vlažen obraz umit z mlačno vodo. Tudi jedilno olje je dobro, da le vlago zadržuje v koži. No, to sem prakticirala v mladosti, ko je bila še nivea/solea pri nas doma čisti razvrat.

Tako da ne govorit o razvajenosti. Vsak ima malo drugačno kožo.
Če se že 40 let ne bi mazala s kremami, olji ipd, bi bila danes po mojem v glavo kot krokodil.

mah tole, da bo nekdo brez kreme zgledal pa po 40 pa zguban, da ga niti zlikat ne boš mogel pa ravno ne drži. moja mati je v celem življenju uporabila 2x kremo niveo. kožo pri 70 je imela še vedno zelo lepo (zgubana čisto malo okrog očk, pa še to zaradi smrti – takrat je pridobila nekaj gubic). pa znano je tudi, da te kreme, kjer piše “za po 30em, za po 40em” nosijo v sebi tiste sestavine (dodatek kolagena itd.), kjer se koža s časoma tako navadi, da koža ne deluje več sama z lastnimi funkcijami in koža rabi vedno več in več in več.

za avtorico pa, se tako v delu strinjam s tisto tvojo znanko, da se ti je koža polenila. se pa ne strinjam v celoti s tem, da se prenehaš mazati. ker imamo različne kože in so nekatere tako suhe, da se luskajo, pa potem srbi in bi bilo malo smešno, če bi koži odrekli tovrstno pomoč za obnavljanje.
če ti kožo tako vleče, stopi do dermatologa, kjer ti bo ugotovil tip kože, ker morda pa le ni kriva krema in polenitev kože.

Za mlado kožo bi rekla, da velja, govori iz lastnih izkušen, ko sem se prenehala mazati obaz, telo in po parih mesecih (križev božjih), se je zadeva umirila. Ko se koža stara, pa izkubla zmožnost produkcije kolagena in zadeva ni več tako enostavna.
Zdaj se bližam 40 in se mažem le pozimi, praviloma le 1x na dan. Poleti se ne mažem. Zaenkrat moja koža še vedno deluje precej let mlajpa, kot je v resnici stara.

Tisto poboldano je dermatolog razložil meni, ker imam hude težave s kožo. Vedno preverjam sestavine, ker alkohol v losjonih in kremah prav tako suši kožo oz. pospeši hlapenje vlage. Uporabljam pa samo otroško kremo, tako da tole o koži, ki se ji ne ljubi več proizvajati lastnega kolagena, zame ne more držati. Moja koža ga od zunaj še ni videla.
Sicer pa, če še niste slišale, proizvodnja kolagena z leti tako ali tako peša, tako kot obnavljanje celic. In tisto, kar dovajamo od zunaj, je samo kaplja v morje, vse ostalo je od znotraj. Torej, glavna funkcija kreme je, da zadržuje vlago v koži.

Nujno moram vskočit glede izjave, da je koža razvajena ker jo mažemo. Seveda ta znanka, če je stara manj kot 30 let si lahko privošči, da si kožo ne maže in ji pomaga. Pri mazanju ne gre za to, da koži dajemo ptuho, koži z aktivnimi sestavinami pomagamo, da se lažje brani pred vplivi tako notranjimi kot zunanjimi, ki jo prej poškodujejo. Dobro je kožo negovati in zađščititi, ker je bombardiranj iz okolja in tudi v notranjosti našega telesa preveč in koža ne zmore. tako okolica kot naše telo ni v naravnem okolju zato potrebuje koža pomoč.
Seveda je tudi svobodna izbira : ne se mazat dovoljena, le da se v takem primeru koža prezgodaj postara. Biti naravno postaran je tudi lepo, če vam je to všeč.
Najnovejše tehnologije omogočajo koži aktivno podporo pri njenem obnavljanju in ohranjajo kožo mladostno kljub vsem vplivom, ki škodijo.

Danes se da na lep naraven način zadržati lepo negovano in mladostno kožo. Tudi kreme se spreminjajo in so vedno bližje naravi in na naraven način spodbujajo obnavljanje in zaščito kože.

Pomembno je izbrati pravo kombinacijo zase.

Pomoč pri izbiri in neodvisno svetovanje:

Simone Godina
Antiaging Beauty Coach

Antiaging centri Ljubljana, Portorož

Facebook: Simone Godina

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close