Britje in razkužilo
nisem sicer povsem kompetentna za tale odgovor… 😉
moj mož nič ne razkužuje ne pred, ne med in tudi ne po britju…
umije se po obrazu, nanese na brado peno za britje in se z britvico obrije
po tem se po obrazu namaže z losjonom za po britju in to je to
edino kar mi pa pride na misel pa je, da če se na primer urežeš je pa morda dobro, da malo razkužiš rano (tako kot bi jo sicer, če bi se kako drugače urezal)
ali pa če z britvico predreš kak gnojen mazolj, razkužilo tudi ne bo odveč
če pa ni rane pa tudi razkuževat ni nikakršne potrebe… samo razdražiš kožo…
Lep pozdrav!
In kake bi sicer lahko bile posledice, če se ne razkužujem?[/quote]
Če imaš čist in umit obraz in čisto britvico, si majhnih ureznin do katerih prihaja na začetku verjetno kar pogosto, ni treba kako zelo razkuževat. Je kolonjska dovolj. Če pa predreš kak gnojen mazolj je pa bolje malo razkužit, da si to ne preneseš še drugam.
Pri manjših urezninah pri britju si moj mož na ranico da majhen (1×1cm) košček papirnatega robčka (lahko bi tudi WC papir ali papirnate brisače) in se krvavitev zelo hitro zaustavi. Utrgaš košček robčka in pritisneš na ranico, se kar samo prilepi, čez nekaj minut odstraniš. Ostane samo majhna hrastica.
Pomembno je da moški pred britjem očisti obraz s čistilnim gelom za obraz, ker tako odstrani umazanijo, ki se je nakopičila na koži. V nasprotnem primeru, če se brije kožo brez predhodnega čiščenja se z britjem zanese nečistoče in bakterije pod kožo in je večja možnost okužbe. Tako kot si moramo ženske očistiti obraz si ga morate tudi moški.
Simone Godina
Antiaging beauty coach
Forum je zaprt za komentiranje.