voskanje nog-kako?
Ne razumem te glih, kaj si kupila aparat za voskanje???ali aparat epilator, ki s korenino izpuli dlačico?? Ker aparata za voskanje še nisem vidla, jaz uporabljam vosek trakove, ker mi je hitro in neboleče. Aparat za epiliranje pa preveč dolgo traja in preveč boli, vsaj mene.
Važno je da imaš suho in čisto kožo in da pred epilacijo narediš dober piling kože, tako je manjša možnost, da se ti bodo dlačice vraščale.
Seveda z voskanjem odstraniš poroženelo povrhnjico, kako pa naj bi bilo drugače? S tem ni nič narobe, celo super je, ker je koža potem res gladka in sveža. Če nisi vešča dela s trakovi in voskom, se bo ta aparat izkazal za slab nakup, ker si boš sama zelo težko naredila po celih nogah depilacijo. Predvsem ne vleci trakov po veliki površini, ker te bo bolelo. Potegni valjček z voskom, potem dobro pritrdi trak in povleci v nasprotni smeri rasti dlak. Z drugo roko pa fiksiraj kožo.
Koža mora biti pred depilacijo suha – ne mokra in ne mastna. Najbolje je, da se popudraš z otroškim pudrom. Tako so dlake tudi bolje vidne. In ne nanašaj debele količine voska. Najtežje se je depilirati na zadnji strani nog, saj moraš biti precej iznajdljiva in gibčna, da uspešno potegneš trak v pravo smer. Po depilaciji z oljem očistiš ostanke voska. Pa tudi ustrezno zaščiti površino, kjer se boš depilirala, ker voska ne moreš oprati npr. z brisače. Vedno ostane še kakšna dlačica, te odstraniš s pinceto.
Kozmetičarka vam je dobro svetovala in res je bolje manjše površine, ker lažje potegnete in ne boli.
Jaz bi vseeno priporočila, da se za vsaj prvi obisk ko je veliko dlak odpravite h kozmetičarki na depilacijo, ker če to dela druga oseba lahko drugače potegne trak kot to naredimo sami in tudi več izkušenj ima kako na debelo to nanesti, kako potegniti itd.Potem pa itak vse dlake ne zrastejo naenkrat, je najbolje tistih nekaj vsak teden populiti z električnimi epilatorji ( na diske, ki pulijo dlačice) ker jih ni veliko naenkrat tudi ne boli, jaz sama to delam že zadnjih 20 let in se super obnese, seveda za noge.
Simone Godina
Beauty Coach
Forum je zaprt za komentiranje.