Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Za poznavalke oblačil – eno vprašanje

Za poznavalke oblačil – eno vprašanje

Pri H&M temi spet nekdo, ki se res preverjeno spozna, na debelo šimfa, kako zanič je H&M. Nikjer, kot že večkrat, pa ni nobene znamke, ki JE kvalitetna, nikjer nobenega namiga, na kaj naj bomo mi, nevedneži, pozorni pri nakupu.
Jaz, ena čisto povprečna mama z izobrazbo, ki ni niti t od tekstilne pač ne vem in bi bila res hvaležna za namig, na kaj naj bom pozorna pri nakupu, v katero trgovino naj zaidem…
Zaenkrat pač pazim, da je oblačilo za otroka 100 bombaž, da je simpatično za pogledat, da se dobro obnese pri pranju (se ne krči in ne razbarva). Pa vedno se najde kdo, ki omenja, da taka oblačila (jaz jih kupim pretežno v H&M in C&A) niso dovolj dobra.
Z veseljem kupim boljša – povejte, kje?

Pa zakaj se sekiraš zaradi drugih?
Je H&M dovolj dober zate, ali ne?

Zame je. Sem že spodaj zapisala, da je zakon glede na razmerje med kvaliteto in ceno. Večina izdelkov se meni zdi kvalitetnih, se ne muckajo, držijo obliko in barvo.

C&A je po mojih izkušnjah bolj kot ne loterija, nekateri izdelki so OK, drugi manj. Na pogled pa žal ne veš, kako se bo majica obnašala po desetih pranjih. No, nam se večina iz C&A raztegne oz. postanejo kratke in široke. S hlačami in jaknimi teh problemov nimamo.

Podobno velja za Zaro.

Benetton je bil še par let nazaj pojem za kvaliteto, to kar pa se prodaja zadnja leta je pa čisto navadno sranje, vse majce se pri rokavih razvlečejo, hlače s pranjem izgubljajo barvo …

Meni je še najboljša znamka Esprit. Z njimi res nimam negativne izkušnje, razen enih hlač, ki so imele napako in so mi jih brez problema zamenjali.
Tudi otroške obleke so OK, samo jih pri nas žal nimajo.

Tom Tailor me je razočaral. Hlače, pa ne poceni, so se mi po petih nošenjih tako raztegnile, da so mi čisto prevelike, pa še zgledajo kot, da bi jih nosila že ene pet let. S Oliver, ravno tako, s tem, da tukaj so se pa majice skrčile (pa jih ne sušim v sušilcu)

OK mi je tudi Mexx.

So pa to znamke, ki jih kupujem, dražje, razen za posebne priložnosti (ali na razprodajah) ne grem.

Od ta dragih sta mi pa zakon Marco Polo in Napapiri.

Mah, kakor imaš srečo. Jaz marsikaj kupim v Intersparu (znamka Sparky) in velika večina se zelo dobro obnese; sem in tja kakšno stvar pa 1x obleče, 2x operem in vržemo stran.

Kvalitetna se mi je zdela tudi Katja&Alen (iz Domžal), ampak tam imajo oblačila žal večinoma samo za manjše otroke – dojenčke. Zdaj ne kupujem več pri njih.

Včasih dobim kaj dobrega tudi v Nami in Maximarketu, pa tudi v HM.

jaz kupujem v h&m in c&a,ter kakšen takko,adessa.men je čist cool.tistim,ki ni všeč pa nej kupujejo drugje.

Če poznavalec napiše, da ni OK, me pač firbec matra, zakaj ni kvalitetno. Potem se bom že sama odločila, kaj bom kupovala in po koliko. Me pa zanima, kako lahko kvaliteto prepoznam in kam jo grem lahko pogledat.

Mislim da je v Sloveniji bolj malo takih, ki lahko kupujejo kvaliteto. Vecina ostale ponudbe je pa taka, da nikoli ne ves.

Jaz osebno kupujem v vseh trgovinah, odvisno kaj potrebujem, s kaksnim namenom in koiko sem pripravljena za to odsteti.

Povem pa lahko, da smo tudi ze krokodilckovo majco nesli nazaj, ker se zasukala po prvem pranju. Pa je kostala toliko kot moj plasc iz Mane, ki ga nosim ze tretjo sezono in je cisto lep in fin.

Nekaj mi pove izgled tkanine, nekaj blagovna znamka, nekaj surovinska sestava, največ pa mi pove otip. Toliko tkanin je že šlo skozi moje roke, da me je v tem oziru res težko nadrsati. Ker si dragih, kvalitetnih oblačil trenutno ne morem privoščiti, sklepam kompromise v trgovinah tipa Outlet.

Berem te diskusije in morala sem se pridružiti mnenjem.
So različna in moje je tako:
Takoj vidim kaj je cunja in kaj kvalitetno blago in slednjega H&M, C&A in ostale trgovine nimajo, pri nas ne, za mene ne. Da kupiš kvaliteto, se moraš malo spoznati na blago, prebrati sestavo, važen je otip, ki meni na primer pove vse. Najbolj me zmotijo razstavljena zmečkana oblačila. Če so že v trgovini zmečkana, kaj šele bo. Poizkusi z roko zmečkati blago na obešalniku, če ostane zmečkano, raje pojdi naprej. Pri puloverjih, pulijih, plaščih…mi gre najbolj na živce, ko pomerim, da mi gredo lasje pokonci, pomeni da je 100% sintetika. In v zgoraj omenjenih trgovinah se mi vedno pokvari frizura.Ne vem, sintetike ne prenesem, v moji omari je ne boste našli, kaj šele na mojih otrocih.
V tujini je drugače, včasih kaj kupim npr. v avstrijski Adessi (za moža) in sem vedno zelo presenečena, nad kvaliteto Adesse tu in tam.
V H&M in C&A še nisem našla kosa oblačila. ki bi me kvalitetno prepričal (sicer pa sem bila tam 2×, bom morala iti še kdaj)).
Nam pošiljajo več ali manj “klump robo”, verjemite.

Poglej, nimam veliko denarja, pravzaprav imam zelo nizko, skoraj najnižjo možno plačo in raje ne kupim, kot da kupim slabo. Spoznam se na blago, sestavo blaga, na trgovine, na prodajo, vem kaj se tam dogaja, zato stojim za svojimi besedami.
Kupujem v Espritu, SOliverju..in še kje. Za sebe ne kupujem zelo pogosto in takrat ko kupim je to kvaliteta po za mene sprejemljivi ceni.

Želim vam kvalitetno življenje in lahko noč!

Večino oblačil zase in za otroke najdem v H&M, dosedaj (odkar je H&M v SLO) še nisem imela slabe izkušnje, so stvari, ki so že stare in preprane pa imajo še vedno obliko in barvo, tako da vedno ko grem v shooping najprej zavijem v H&M, kupujem pa tudi v Mani (plašč, cena 120€, volna, kašmir volna in sintetika, najtoplejši in najboljši doslej) – trenerke zase in za otroke, majčke, sp. perilo, tudi smučarske hlače, za kavbojke pa sem pripravljena dati več denarja (Gas, SOliver,Levi’s), tudi v Takko in Adesso zavijem, vendar mi je H&M najljubši.

HM, CA je meni zagotovo sinonim za kvaliteto. Kot prvo – lepo izgleda – in kot drugo – po letu dni stalnega nošenja (hči) izgleda skoraj kot novo, predsvem pa popolnoma ohrani svojo obliko.

V majčkah HM mi je zelo všeč, da je notri malo elastana, tako likanje praktično ni potrebno.

Res, vse kar sem kupila za hčer v HM, CA, je bilo super. Enako velja tudi za Tape O’L… in Okaidi (Obaidi).

Benetton me je pa razočaral – po parih mesecih je lepa majčka, draga, že vsa scufana.

Za mene pa kupujem oblačila v Espirit (lepo, ugodne cene in kvalitetno) – bolj elegantna oblačila za službo, športna za prosti čas pa v HM.

Aja, pa kvalitetna oblačila za otroke (bodiji, pižamice, trenirke) ima tudi Hofer.

Jaz pa kupujem oblačila zase kar v Muri, kakšna starokopitnost!

Jaz sem pa kar razočarana nad blagovno znamko Kanz – otroška oblačila so višjega cenovnega razreda. Pa so hlače in majčke katastrofa po parih pranjih. Majčka je kar zamaknjena, zgubana, hlače zmečkane – pa bombažne, kao.
Jst pri njih ne kupujem nič več!!!

Meni je pa Kanz kar v redu ampak res predrago glede na kvaliteto. Z H&M sem čisto zadovoljna, V C&A kupujem le od znamke Palomino za otroka vse ostalo se mi zdi slabša kakovost. Za otroka dobim najbolj kakovostna oblačila v Baby centru. Tom Tailor hlače, ki seveda niso prav poceni se se meni in možu uničile že v nekaj mesecih. Kakovostnih oblačil po sprejemljivih cenah je pri nas zelo malo.

ne nisi starokopitna, le to veš kaj je DOBRO in KVALITETNO !

resno me zanima ti se kr nič ne sekiraj kaj ti drugi pravijo,ljudje radi malo napihnejo stvari.rada bi ti povedala da so ljudje naivni in mislijo,da če kupijo v s.oliverju da pa je vse ok pa sploh ni tako,vrjamite mi da sem delala,kot študentka v zelo prestižni trgovini v LJ z več kot 30 znamkami verjetno veste katera je in vam lahko povem,da je s.oliver imel veliko pritožb tudi mexx in tudi ostale kao prestižne znamke gre namreč zato da so vse made in taiwan,china,madagaskar itd..in tudi blagovne znamke kot so max mara so bile včasih katastrofa to bi morale same videt.dejansko nam je enkrat rekla vodja da so oblačila na primer majčke narejena za 2-10€ mi pa jih kupujemo od 20-50€!H&M,C&A,S.Oliver,Mexx,Benetton je vse narejeno v firmah kjer delajo otroci za par centov edina razlika je le v tem med C&A,H&M:s.oliver,beneton..da so materijali res nekoliko bolj kvalitetni,je pa tudi tako da je odvisno kako srečo imaš.

Rada bi povedala še samo to,naše blagovne znamke jih je kr nekaj pa ne bom naštevala da ne bo kdo reku da delam reklamo so zelo kvalitetne na pram drugim,me je pa navdušil marc’o polo,marella,lacoste,north sails,pampolina za otroke,stefanel,tommy hilfiger,versace,mura,to so materijali ki so že na dotik drugačni.

Aja pa še to huggo boss obleke 80% šiva Mura!!

Ti pa moraš vedet če si sprobala vse te s.oliver esprit,benetton,H&M,zaro,C&A in tisto kar ti najbolj ugaja tisto kupuj!!Nikoli ni 100%garancije da bo pa fuuulll kvaliteta če kupiš the best..

Lp

Ok, če se vrnem k prvemu postu. Kako vedeti, ali so oblačila kvalitetna …

Prva stvar, ki se jo lahko pogleda, je surovinska sestava. Dobre surovinske sestave so ponavadi naravnega izvora. Glej za bombaž, volno, svilo (tudi viskozo, liocel in modal, ki jih pridobijo iz celuloze). Če je material iz mešanice, naj bo naravnih vlaken vsaj polovico (za odrasle). problematični materiali so poliamid in poliester (koža ne diha, razen če gre za posebne športne obdelave, npr. tekaške hlače, ampak to je ponavadi posebej označeno). Zelo problematičen material je akril (“umetna volna”). Je sicer topel, mehek in preprost za vzdrževanje, a se zelo rad mucka.

Je pa tudi pri materialu tako, da je po surovinski sestavi lahko slab, a v resnici zelo kakovosten in se super obnese. Imam npr. 2 dolga pletena brezrokavnika iz H&M, ki se nista po dveh letih stalne nošnje še popolnoma nič obrabila in zmuckala, pa ju perem normalno v stroju na 40 stopinj.

Druga stvar, ki jo gledaš, je, ali so šivi lepi. Ali kje visijo nitke ven, ali šivi pri majicah niso poravnani. Ampak tu zopet previdno. Pri proizvajalcih hitre mode dostikrat iz majice visijo nitke le zato, ker šiv ni bil zaključen, torej ostanek nitke odrezan. To z ostrimi škarjicami rešiš doma in ni s stvarjo prav nič narobe. Preveriti je torej treba, ali se bo šiv paral. Nežno potegneš za nitko, ki gleda ven, in gledaš, ali se šiv para dalje ali je fiksen. če je fiksen, ni hudega.

Tretja stvar je npr. kompaktnost materiala. Nekatere znamke uporabljajo poceni (dostikrat ameriški) bombaž, ki je izjemno tanek in v njem hitro nastanejo luknjice, ki so videti kot od moljev – pa niso. Pogledati je treba še po artiklih poleg tistega, ki bi ga rada kupila. Če ima kateri luknjice, je velika možnost, da se bo to zgodilo tudi izbranemu kosu. A zopet pozor: nekatere znamke pri bolj trendovskih oblačilih namenoma izbirajo tanjši material, ki lahko daje tudi videz, da je bil že nošen, saj želijo doseči tak izrabljen, nošen, moden videz. No, to zagotovo ne velja za otroška oblačila. :))))

Četrta stvar, ki je meni osebno zelo pomembna, je kakovost barve. Pri tem ne gre le za obstojnost. Črne in indigo kavbojke se sperejo, tu ni kaj, saj morajo biti barvane z naravnimi barvili. To je treba vzeti v zakup. Kar se barve tiče, se bi jaz strogo izogibala vsem znamkam, ki so jim že kdaj odpoklicali artikle iz prodaje zaradi škodljivih primesi, barv ipr. Podatke o tem pa se najde verjetno v revijah in spletnih straneh za potrošnike ipd.

Še ena stvar je obstojnost poslikav, bleščic, našitkov, krzna … Če greste z roko preko aplikacije ali po krzneni jakni in vam ostane za polno dlan materiala, to ni dobra izbira. Spet drugo je angora. Tu je normalno, da delež dlak odpada ne glede na to, kako drago in kakovostno stvar kupite. Menda pomaga zmrzovanje v zmrzovalniku, nisem še sama poskusila.

Je pa treba reči, da je dostikrat treba preprosto kupiti kak kos, saj se šele z nošnjo in pranjem vidi, kako kakovosten je. Kot sem že omenila, tudi akrilna pletenina je lahko super. Lahko spet ne. Lahko je otroška majica in krasnega kompaktnega bombaža, vsi šivi so lepi, po pranju pa šiv ne gre več na šiv. Ali pa se raztegne po širini in skrči po dolžini – to se npr. zgodi, če narobe režejo blago.

tako da, malo preglejte, malo razmislite, ne kupujte vsakega pofla (se spomnite CSI-ja, kjer je bila poceni poročna obleka prepojena s kemikalijami in je nevesta umrla?!, malo pa tvegajte in preizkustite. Pa veliko uspeha pri izbiri!

LP,
Lenka

********************************************************** http://www.Fashionista.si [url=http://www.fashionista.si/si/brskamo-po-omarah/poslji-nam-svojo-omaro]Kaj naj oblečem?[/url]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close