Mikrodermoabrazija
Pozdravljeni!
V nedeljo sem videla na televiziji prispevek posnet v vašem kozmetičnem studiu. Gre za postopek mikrodermoabrazije.
Sama imam probleme z aknasto kožo. Doslej sem uporabljala razne kozmetične preparate, pa tudi z IPL laserjem sem skušala odpraviti aknavost kože.
Nobena od metod ni prinesla izboljšanja stanja.
Zanima me na čim temelji uspešnost mikrodermoabrazije? Kolikokrat je treba postopek ponoviti, da se pokaže izboljšanje? Ali bi bil en sam obisk premalo?
V prispevku je bila mikrodermoabrazija predstavljena kot neka nova metoda pri nas, čeprav mislim, da se to izvaja že kar nekaj časa. Ali se motim?
Za odgovore se vam lepo zahvaljujem.
Mojca
Pozdravljeni!
Mikrodermoabrazijo pri nas delamo od septembra lani, sadaj imamo že rezultate, ki so zelo dobri!En obisk zadošča pri starejših, ko si telajo pomlajevalne terapije, saj zgladi drobne gube in kožne nepravilnosti, ter odstranjuje lise od sonca…
Pri kožah, ki so mastne, aknaste, mozoljaste, ogrčaste…pa en sam postopek naredi zelo lep gladek občutek, ter kožo propravi, da bolje vsrkava aktivne substance, ki jih ponavadi uporabljamo, kadar imamo te probleme!Kar pa seveda ni dovolj, glede na to, kako hud je problem, lahko določimo stevilo obiskov(od 3 do 6 ),Kar vam bomo svetovale ob obisku.Sama sem imela s kožo probleme skoraj 15 let, pa seveda da ne omenjam, da sem sprobala vse, si kožo redno čistila doma in v salonu, probala IPL aparat, šla dermatologu…
Ko so mi ponudili to terapijo, sem jo seveda najprej sprobala na sebi, naredila sem 6 terapij po 3 sem videla izboljšanje, na koncu so mi ostali mali ogrci, ki pa jih enkrat na par mesecev z navadno nego očistim!Ne bom rekla, da se mi med mesečnim perilom, de naredi mozolj, akna , katera tudi sama kmalu izgineta.Meni in mnogim je ta terapija pobagala, zato bi jaz svetovala vama tako, najprej se proba z naravno nego in pravilnimi izdelki doma, nato bi bilo dobro, da se pregledajo še hormoni, in če so ti ok, in je stanje na koži kljub temu slabo, poskusita še to.
Ta terapija ti s pomočjo vakuma in mikrokristalov v globino kožo prečistijo!
Cena postopka enega je 90 eurov, pri plačilu z gotovino treh terapij in več pa do dobite 20 % popusta.(Plačaš 4 imaš 5 zastonj)
LP
Mene pa zanima koliko pomaga pri “odstranjevanju” brazgotin. Namreč imam probleme s praskanjem mozoljev in posledično imam brazgotine. Vem, da imam problem zaradi psihe, vendar se preprosto ne zavem, ko to počnem. Že vrsto let si pravim, da ne bom več. Zaenkreat mi je to uspelo na dekolteju in obrazu, ramena pa si še vedno praskam. Ali se ko je koža zaceljena lahko izvaja mikroabrazijo. Ali mi ta postopek bistveno stanjša kožo (že zdaj imam zelo tanko kožo). Hvala za odgovor, LP
Veliko lažje bi bilo, če bi vas videla in bi vam svetovala, kolikšno izboljšanje lahko pričakujete.Vem pa zagotovo, da bi bili rezultati, saj aparat gladi brazgotine, koliko bi uspele jih zgladit, pa bi določile glede na najino debelino kože!
LP
Že od vsega začetka imamo pripravljen paket 20% popust, če se ga kupi ob prvem obisku z gotovino!Število obiskov pa se določi glede na stanje kože (od 3 do 5)!
LP
Spoštovana ga.Petra,
tudi sama imam težave s kozo in mislim, da tudi jaz potrebujem mikrodermoabrazijo zaradi ogrcev in mozoljev ter posledično brazgotin zaradi iztiskavanja le-teh. Me pa zanima slednje:v zgornjem postu ste omenila, da je dobro preveriti hormone in me zanima katere hormone točno naj preverim? Napotnico dobim pri dermatologu?
Za rezultate se dela nekaj terapij odvisno od stanja kože ( od 3 do 6 )!
Če imamo že več let hude probleme s kožo, se lahko obrnemo na osebnega zdravnika in prosimo, da nas napoti na pregled hormonov.Tako določijo stanje moških in ženskih hormonov in vidijo , če so v ravnovesju!Kajti če niso je to lahko vzrok za slabo stanje kože in ko to uravnajo, se nam koža pomiri!
LP!
Hvala za odgovor.Torej ,če prav razumem, je ena terapija premalo.
Ker ste na začetku napisali , da je za starejše dovolj tudi že ena terapija za osvežitev in pomladitev, sem mislila, da bi to prišlo v poštev.Imam sicer blizu 40, nimam nekih problemov s kožo, zato sem mislila, da bi mogoče enkrat bilo dovolj, saj je od 3-6x kar velik finančni zalogaj, če ravno res nimaš nekih problemov.
Vsekakor p bom razmislila….Hvala,pozdrav!
Pozdravljeni, berem o tej mikrodermoabraziji in sem pomislila, da bi mogoče lahko bila to rešitev, da se znebim ostankov permamentnega make-upa obrvi. Gre res za malo vidni ostanek ali menite, da bi bilo sploh kaj učinka, glede na to, da naj bi s to metodo na nek način malce “pobrusili” povrhnjico.
Hvala za odgovor in lep pozdrav
Tina
Res je, da dermoabrazija svetli kožo, tako, da bi morala pomagati tudi v vašem primeru!Res, da tega nisem probala še na nobenem primeru, tako da ne vem koliko ponovitev bi bilo potrebnih!
Lahko delave postopoma, in sproti ocenive kakšni so rezultati!
Lep pozdrav!
Punce mikrodermoabrazija je v dermatoloskem centru cenejsa (mislim da okoli 40 ali 50€) pa se naredi ti jo dermatolog, ki je za to usposebljen in ve vse o kozi, laser ni za kozmeticarke, slisala sem za veliko negativnih razultatov z njihov strani v zvezi z laserjem saj ne znajo delati z njim niti pa so usposobljene dolociti tocno diagnozo vasi kozi in seveda z laserjem naredijo pri vsaki stranki enak postopek. Moja prijateljica je od kozmeticarke z laserjem dobila se vecje brazgotine, natancneje v CAT studiu.
Ja pac laser je le bolj natancen kirurski noz, ki nikakor ne spada v kozmeticni salon.
Pri nas je mikrodermoabrazija v paketu po 60€.
Se pa strinjam, da je pri delu treba biti odgovoren.
Glede na en salon ni povsod tako, pri nas skrbimo za stranke kot zase, tako da do takih napak ne prihaja, in upamo da bo takih kiksov tudi drugod manj, da ne bo slaba luč tudu na profi salone padala!
Jaz pa nisem čisto prepričana, če je taka umetnost delati z laserjem. Zakaj tega ne bi naredila dobro oba, kozmetičarka in zdravnik, če sta hodila na enaka ali podobna izobraževanja, prebirala enako literaturo … Cene so pa zelo različne, res .. sem malo preverila samo po Ljubljani …celo od 30 eur je ena storitev. Kaj naj potem nizka cena pomeni? Da bo kozmetičarka manj odgovorno naredila?! Ne, mislim, da je ravno obratno, da so v dermatoloških centrih cene pretirane in po moje jih neupravičeno utemeljujejo le s tem, da jih opravljajo zdravniki. Pa saj aparat za ta postopek ni zlat, v pol leta se pa tudi ne rabi amortizirat.
To je moje mnenje.
Cene so različne, jaz bi povedala, da sem tudi zadovoljna z rezultati, izbrala sem pa salon, ki opravlja storitev za 40 eur – je kozmetičarka, ampak vseeno. Sem pa iz previdnosti naredila le dva tremaja in počakala 4 mesece, septembra nadaljujem, ker je izboljšanje očitno, sploh pore so manjše.
Meni se zdi, da izobrazba ni tisto, kar daje človeku kompetenco za opravljanje tega postopka, pač pa intenzivno izobraževanje na tem konkretnem področju. Jaz iz tega res ne bi delala znanost, meni se sam postopek zdi bolj enostaven kot običajno stiskanje mozoljev.
Forum je zaprt za komentiranje.