Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style britje, puljenje

britje, puljenje

Spoštovani!

Imam velike težave z odstranjevanjem dlak, zato bi Vas rada prosila za pomoč.

Stara sem 21 let. Težave imam predvsem z bikini predelom in dlakami pod pazduho. Pred britjem se vedno stuširam, nato pa se namažem s peno za britje. Po končanem odstranjevanju dlak se namažem z mlekom za telo. VEDNO nekaj ur po končanem postopku dobim vnetje kože, pojavijo se rdeče pike. In to traja … Pred časom sem si dlake pod pazduho populila in koža je reagirala enako. Zdaj ko so dlake spet dolge okoli 3-5 mm, pa vnetja končno ni več … Res je grozno-ne morem sproščeno nositi majčk brez rokavov, grdo izgleda vnetje tudi, če sem v kopalkah.
Poskusila sem tudi že z depilacijo in lističi z voskom, pa omenjena postopka dlak sploh nista odstranila!

Kaj mi svetujete?

Najlepša hvala za odgovor,

obupana

Vosek ti najbrž ni odstranil dlak,ker so bile prekratke.Po britju bi najbrž morala uporabljati kakšen gel za pomiritev,samo mleko ni dovolj.Sicer pa sta predel bikini in podpazduha zelo občutljiva zato bi bilo mogoče boljše,da bi uporabljala kremo oz. kakšen drug postopek.

jaz si pazduhe namažem kar z milom in se pobrijem in nič ne mažem s kremami pa se mi najbolj obnese.

Tudi jaz sem imela bikini predel čisto vnet,… zdaj ko pa uporabljam navaden brivnik pa je OK. Je pa žal potrebno pogosteje brit:(

Glede na to, da moški po britju uporabljajo after-shave, v katerem je tudi alkohol, poskusi tudi sama z alkoholom. Tudi jaz sem imela podoben problem na bikini predelu, sedaj pa vsakič uporabim malo vate, prepojene s 70% alkoholom in je občutno bolje. Meni je pomagalo, mogoče bo tudi tebi!

Jaz sem imela podobne težave. Sedaj se pa najprej obrijem (pa ne več z brivnikom Lady protector, ampak z brivniki za enkratno uporabo), nato stusiram in namažem – medtem, ko se pod pazduho ne mažem z mlekom, ampak z deodorantom za občutljivo kožo.

Probaj!

Draga Vanja,

predlagam ti, da se po britju namažeš z losionom Bepanthen (ki je dober tudi zato, ker ne masti kože in posledično oblačil), po potrebi pa cel postope po naslednjemt uširanju ponoviš. Preverjeno pomaga!!

Lepo poletje ti želim, m.

ps- kupiš ga v lekarni ali specializirani trgovini (Sanolabor ipd.)

Tudi mene zanima glede britja pod pazduho. Stara sem 24 let in že kar nekaj let uporabljam peno za britje. Prej sem uporabljala samo britvice. Vedno dobim rdeče pikice in da ne omenjam, da se še takoj po britju vidi, kot da nisem obrita. Kako doseči tak učinek, da bo koža gladka, brez rdečih pikic in da bo vidno, da se brijem. Prej ko sem uporabljala samo britvice je bil učinek dosti slabši, depilacijskih trakov pa ne prenesem.

Po depilaciji se nujno namaži s kremo bepanthen. Manj pikic bo in koža bo bolj mehka.

lp,
Lenka

********************************************************** http://www.Fashionista.si [url=http://www.fashionista.si/si/brskamo-po-omarah/poslji-nam-svojo-omaro]Kaj naj oblečem?[/url]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close