Kaj na lase, da ne bodo izgledali cufasti?
Preveč likanja mogoče? Subrino pusti dlje časa delovati.
In uporabljaj šampone za suhe/normalne lase, ne tistih za mastne.
Upam, da ne krtačiš še mokrih las. Kako imaš pa strukturo las? Če imaš že naravno zelo močne, debele lase in po možnosti še skodrane, potem vsekakor ne moreš pričakovat, da bodo padali kot svila. Mogoče si samo želiš napačno frizuro.
Silikon učinkuje zamo navidez. Torej za prvo silo res lasje niso tak štrleči, ampak na dolgi rok pa s silikonom sigurno ne delamo nič dobrega. Ne bom rekla, da ravno škodi, koristi pa zagotovo ne.
Mogoče en nasvet – na spodnjo tretjino las si naslednjič, preden si greš oprat glavo, nanesi oljčno olje, zavij lase v brisačo in počakaj kakšno urco, da se fajn vpije. Nato pa si normalno operi glavo. Meni to fajn pomaga, naredim vsake par mesecev tako kuro in je super.
Idi k frizerki, da ti lase spravi v nek red, ker si jih po mojem dodobra uničila, da ti noben preparat ne bi več pomagal, ker po subrini n podobnih rečeh, bi zdravi lasje morali biti skoraj da svilnati, gladki, ne pa neukročeni, suhi….
Naj ti odreže konice kolikor bo to pač po njem mnenju potrebno in ker vsak frizerski salon ima neko linijo za nego las in jo tam tudi prodajajo, jo vprašaj za kako
– olje za konice, ki preprečujejo nastajanje razcepljenih konic
– šampon za suhe lase,
in za preparat, fluid za ravnaje las v spreju, ki ti jih termično zaščiti pred gladenjem, ali krtačenjem z fenom…
Če si res želiš imeti zdrave lase, potem črtaj likalnik, jaz sem imela podobne težave kot ti in se mi je brezveze oziroma zamal zdelo, da vlagam nek trud v to, če si potem grem uničevati lase z likalnikom, ene si lahko privoščijo igranje z likalnikom, nekatere pa ne, posebej tiste, ki že po naravi imajo suhe lase(pripadnice, lastnice gostih in kodrastih las).
Pa še nekaj, ko si boš umivala lasje, pusti balzam delovati mal več časa, čim več tem bolj, 30 – 60 minut, obvij si jih z folijo, potem še z brisačo in jih tako razvajaj vsaj pol ure …
Privošči si kdaj pivski kvas, žlahtni kvas od biotopa maš ga v Mercatorju na oddelku za zdravo življenje, zamenjaj revne cukerčke(čokolado, bonbone) raje za semena, zelenjavo….
Lp
No, to da likalnik uničuje lase, ni res.
Sem bila že pri več vrhunskih frizerjih, pa so mi prav vsi rekli, da z dobrim likalnikom in s pravilno uporabo (likanje opranih, a že suhih las, uporaba termične zaščite, likanje tankih pramenov – tj. da potegneš 1-2x in ne 10x) se lasje ne poškodujejo. Veliko bolj jih uničuje npr. krtača, kjer so lasje vročini izpostavljeni dosti dlje časa. Pa z brisačo jih je treba samo popivnati in ne drgniti, da jih ne zlomiš.
Konice je pa treba itak na vsake nekaj mesecev postriči.
No, to da likalnik uničuje lase, ni res.
Sem bila že pri več vrhunskih frizerjih, pa so mi prav vsi rekli, da z dobrim likalnikom in s pravilno uporabo (likanje opranih, a že suhih las, uporaba termične zaščite, likanje tankih pramenov – tj. da potegneš 1-2x in ne 10x) se lasje ne poškodujejo. Veliko bolj jih uničuje npr. krtača, kjer so lasje vročini izpostavljeni dosti dlje časa. Pa z brisačo jih je treba samo popivnati in ne drgniti, da jih ne zlomiš.
Konice je pa treba itak na vsake nekaj mesecev postriči.
Likalnik UNIČUJE lase (mogoče ne tisti vrhunski, ki ga uporabljajo boljši frizerji – ampak sorči za tistega nimam keša). Tako kot feniranje.
Jaz imam iste probleme. Pa si las ne sušim s fenom, ne krtačim s krtačo. Likam pa res, res redko.
vsaj 1x na teden si pred pranjem las na lase namažem olivno olje in pustim vsaj 2 ali 3 ure. nato sperem, uporabim še balzam, in na zraku posušim. Ko so lasje suhi jih namažem z orehovim ali čičkovim oljem. Zmanjša volumen, pa še namasti lase. čeprav se kljub temu včasih zgodi, da zgledajo krepasti.
Včeraj sem prvič pred koncem pranja na lase vlila še deci jabolčnega kisa, ga vtrla v lase in v lasišče ter sprala.
Danes so lasje, mehki, ravni in približno normalno zgledajo (aja, pa z oljem sem jih tud namazala pred spanjem)
Sama imam podobne probleme, suhe lase, razcefrane konice in volumen da je joj…si jih pa ne likam.
Pri meni se obnese olje za lase, ki ga nanesem na suhe in štrleče konice ter na rahlo po celi dolžini las, običajno po pranju in po potrebi še kasneje. Olje dobiš v vsakem DMu ( KLAS REVITAL, koncentrat za poškodovane lase in konice). Pa še prijeten vonj ima.
Podobna ali še boljša olja lahko kupiš tudi v frizerskih salonih.
Upam, da sem ti kaj pomagala.
pred likanjem das gor zascito za toploto. kupi pri frizerju, ne v trgovini.
po likanju pa serum antifrizz, spet kupi pri frizerju, silikon ti bo se bolj izsusil lase. ta je zelo hvaljen: serum
olje daj gor le pred umivanjem las in ga speri in ne na umite lasne konice.
ze samo z dobrim serumum bo viden rezultat.
Ni vse odvisno samo od kvalitete likalnika in pravilnega likanja, nekaj je tudi na tip las, zato tudi imamo različne nege, različne šampone, pri neki, ki ima že sama po sebi ravne pa bo šla 1-2x ji bo čisto dovolj, da doseže željeni učinek, kaka pa, ki ima skodrane po možnosti še goste, take so bolj dovzetne za to suhost, ker se tak tip las ne zmasti kar zlepa kot pri tistih z ravnimi lasmi in taka bi potrebovala več kot 1 ali 2x potega pramen, da bi dosegla isti učinek kot tista z ravnimi.
Jaz dalj časa uporabljam fen, krtačo, in so laski mehki in svilnati, odvisno kakor pač za koga, hvala bogu , da vsaka izmed nas najde tisto , kar ji da najboljši rezultat.
Včasih sem uporabljala likalnik, kvaliteten, ne tako pogosto, pa sem imela uničene, ko sem to rekla frizerki in jo vpršala zakaj, je rekla nekaj v smislu, da so lasje z direktno toploto pri likalniku bolj dovzetni za uničenje kot indirektna toplota pri fenu, ka je logično ni pa nujno, da si zdaj z fenom ne moreš uničiti las, samo meni osebno bolj odgovarja način z fenom i krtačo, važno je da nam uspeva laske spraviti v red… 😉
No, tudi sama sem lastnica gostih, suhih, valovitih las … Likanje mi jih je uničevalo, medtem ko mi feniranje z ionskim fenom na daleč – nikoli si ne sušim blizu lasu – ne dela škode, hkrati pa so lepo oblikovani. Lasje so lepo mehki, svilnati in se svetijo, da je veselje. Nekja najgršega so mi metlasti, suhi in pregosti lasje, saj pokvarijo še tako lep obraz in postarajo. Je pa res, da se zaradi strukture in občutljivih las:
– odrekam barvanju – tko da, las si najbrž še lep čas ne bom barvala – za marsikatero to verjetno ne pride v poštev. Največjo škodo pa itak naredi peroksidna barva, ki se ji marsikatera ne more odreči, rezultat pa so metlasti lasje.
– odpovedujem likanju
Drugo, kar uporabljam pri svojem postopku, me sicer ne stane ravno poceni, toda pomaga zelo. Uporabljam samo določene, blage šampone (npr. Alverde, Lavera). Po pranju si lase nežno popivnam z brisačo ter nanesem masko/balzam za najmanj 10 min (če imam čas, tudi eno uro). Od mask so mi odlične Keune, Tigi Oatmeal and Honey (za to ne vem, če je še v prodaji), Gliss Kur rumena maska … Vse za suhe lase. Nato masko sperem, lase spet popivnam z brisačo, nanesem Tigi Fasionista smooth and shine kremico za zaščito las pred feniranjem. Enkrat na mesec pa vtrem v lase avokadovo olje ter ga pustim delovati čez noč.
Redno strižem konice, vsaj na 3 – 4 mesece, sicer nosim dolge lase.
Tega svojega postopka se poslužujem že nekaj let, lase imam neverjetno zdrave in svilnate, kot da bi bili naravno taki. Sicer bi bila kot topsi.
Forum je zaprt za komentiranje.