ne znam se zrihtat!!!
Po ulicah gledam ženske, kako ste lepo urejene nekatere. Prav lepe ste! Jaz pa večno v kavbojkah in nekih puloverjih in enostavno NE ZNAM kupiti oblačil, ki bi lepo sedla in ki bi bila hkrati modna. Pa ne želim neke ulalala mode, samo pač da nisem oblečena “kr neki” .
Kako se naj naučim, katere www strani pogledam, kaj naj sploh kupim v trgovini za oblečt, ker ko grem v šoping, pridem domov s še enimi kavbojkami in s še enim več ali manj brezvzenim puloverjem, ki potem spet izgledata nikakvo na meni . 🙁
Trgovin, ki imajo stiliste, si cenovno ne morem privoščiti, a vseeno bi rada izgledala lepo. Nekatere vem da se tudi v HM pa v Zari lepo oblečejo, samo meni pač ne uspe.
Prosim za napote, nasvete, pomoč, ideje in HVALA kar vnaprej, da se ne javljam potem vsaki posebej, ki bo kaj napisala.
Aja, stara 32, srednje visoka, malo kg preveč, mislim, da poletni tip glede na kožo in lase.
isto pri meni.
Se mi zdi, da nimam niti proporcij za kaj takega. Imam male joške in širše boke, če kupim ozko, me spodaj stisne, zgoraj pa se vidi ploh, če kupim široko, sem brezoblična, majčke so ali puliji, ki so sicer lepi, vendar vsakdanji, ali pa imajo majice in srajice dekolteje do popka, kar si jaz ne morem privoščit zaradi majhnih jošk. za znoret. in drajsam večne črne hlače in kavbojke, gor pa klasika – puli ali kaka majica in šali okoli, da skrijem zgornjo desko….grozno!
Veš kako, po sebi sklepat je najlažje 🙂 Če tebi gre, še ne pomeni, da gre tudi meni – zame je to pač veliko večji mentalni napor kot branje razprave iz atomske fizike ali medicinskega članka. Morda pa ti nisi tako spretna v čem, kar jaz naredim z eno samo možgansko celico brez razmišljanja. Pač v kavbojkah, big deal.
Pa da ne bo pomote: eno z manj oblinasto postavo, kot jo imam sama (ne baročno s šlaufi, ker nimam niti enega, ampak prav obline – velike prsi, precej široki boki, ne prav ozek pas in zelo majhna) jaz zrihtam v nulo. Jo znam obleči, ni problema. Samo sebe ne.
Ampak če pogledaš modne oblikovalce, arhitekte in druge kreativce. Koliko jih je, ki se stalno oblačijo v črno – črn pulover in hlače in to je to. Pač uporabljajo svojo kreativnost za to, da jo lahko na sebi ponucajo drugi. Jaz sem ista.
Veš kako, po sebi sklepat je najlažje 🙂 Če tebi gre, še ne pomeni, da gre tudi meni – zame je to pač veliko večji mentalni napor kot branje razprave iz atomske fizike ali medicinskega članka. Morda pa ti nisi tako spretna v čem, kar jaz naredim z eno samo možgansko celico brez razmišljanja. Pač v kavbojkah, big deal.
Pa da ne bo pomote: eno z manj oblinasto postavo, kot jo imam sama (ne baročno s šlaufi, ker nimam niti enega, ampak prav obline – velike prsi, precej široki boki, ne prav ozek pas in zelo majhna) jaz zrihtam v nulo. Jo znam obleči, ni problema. Samo sebe ne.
Ampak če pogledaš modne oblikovalce, arhitekte in druge kreativce. Koliko jih je, ki se stalno oblačijo v črno – črn pulover in hlače in to je to. Pač uporabljajo svojo kreativnost za to, da jo lahko na sebi ponucajo drugi. Jaz sem ista.[/quote]
mah dej, ne mi s tem, da kao svoje možgane uporabljam samo za ‘pedenjanje’. ravno sem sredi prevajanja psihiatričnega članka – tako da hvala, moji možgani kar v redu delajo – pa vseeno znam kupit dve cunji.
ravno zato ker mi za to dol visi in ne delam iz tega big deala, kot da je to neka huda znanost in blazno pomembno v življenju. oblečem to, kar mi je všeč, kavbojk nikoli nisem marala, že kot otrok, ker so mi nekaj blazno neestetskega in predvsem neženstvenega. samo to je moj okus pač.
ker foa ni v tem, da je treba ‘znat’, ampak je fora, da sploh imaš svoj okus in se ne šlepaš na druge ali pa na neke trende. eni pa še to ne vejo, kaj jim je všeč. in tu je problem.
o mentalni stopnji wannabe kvazi ‘umetnikov’ pa – just don’t get me started.
Jaz sem zadnjič čisto po naključju zavila v Orsay na Čopovi v Ljubljani. Sem iskala eno zimsko jakno. In sem prišla ven z jakno, hlačami, super tuniko, pa še enim kompletom. Ker je bila ena taka super prijazna nevsiljiva prodajalka, ki mi je kar na kup znašala – in mi je vse stalo tip-top (pa nimam idealne postave, 40 številka) in še kul je videti. Pa še drago ni bilo.
Ampak če pogledaš modne oblikovalce, arhitekte in druge kreativce. Koliko jih je, ki se stalno oblačijo v črno – črn pulover in hlače in to je to. Pač uporabljajo svojo kreativnost za to, da jo lahko na sebi ponucajo drugi. Jaz sem ista.[/quote]
mah dej, ne mi s tem, da kao svoje možgane uporabljam samo za ‘pedenjanje’. ravno sem sredi prevajanja psihiatričnega članka – tako da hvala, moji možgani kar v redu delajo – pa vseeno znam kupit dve cunji.
ravno zato ker mi za to dol visi in ne delam iz tega big deala, kot da je to neka huda znanost in blazno pomembno v življenju. oblečem to, kar mi je všeč, kavbojk nikoli nisem marala, že kot otrok, ker so mi nekaj blazno neestetskega in predvsem neženstvenega. samo to je moj okus pač.
ker foa ni v tem, da je treba ‘znat’, ampak je fora, da sploh imaš svoj okus in se ne šlepaš na druge ali pa na neke trende. eni pa še to ne vejo, kaj jim je všeč. in tu je problem.
o mentalni stopnji wannabe kvazi ‘umetnikov’ pa – just don’t get me started.[/quote]
Kje sem pa jaz trdila, da znaš ti samo pedenat se? Tole prevajanje psihiatrije ti je mal na psiho udarilo, skuliraj se 🙂
Moj point je bil, tebi je lahko to čisto simpl, oni ki sprašuje pa ne, zato ji prav nič ne pomaga, če ji poveš, kako je to simpl. To, da ene to znate, je že sama ugotovila brez tvoje pomoči 🙂
PS: niso samo wannabekvatziumetniki oblečeni preprosto, mal si razširi obzorja.
o mentalni stopnji wannabe kvazi ‘umetnikov’ pa – just don’t get me started.[/quote]
Kje sem pa jaz trdila, da znaš ti samo pedenat se? Tole prevajanje psihiatrije ti je mal na psiho udarilo, skuliraj se 🙂
Moj point je bil, tebi je lahko to čisto simpl, oni ki sprašuje pa ne, zato ji prav nič ne pomaga, če ji poveš, kako je to simpl. To, da ene to znate, je že sama ugotovila brez tvoje pomoči 🙂
PS: niso samo wannabekvatziumetniki oblečeni preprosto, mal si razširi obzorja.[/quote]
oh joj…
ne sprenevedaj se, prosim, ker je čisto mimo, predvsem pa ful transparentno.
dajala si brezvezno primerjavo z medicinskimi in fizikalnimi članki in je popolnoma jasno, kam je pes taco molil in kako primerjavo si v resnici delala, zato sem ti razložila, da tudi ljudje s hudo intelektualnim delom, znamo nabavit cunje ter to ni samo domena ‘puhoglavk’.
zato – ne se sprenevedat.
kar pa zadeva wannabeje – če misliš, da je ‘črn stil’ “umetnikov” nekaj, kar velja za ‘preprosto’, potem se pa res lahko smejim. imam preveč opravka z njimi, da bi v tem bilo karkoli ‘preprostega’, brez skrbi. Moja obzorja so pa, brez skrbi, precej širša, kot si sploh lahko predstavljaš. Saj ravno zato mi je ubadanje s cunjami neumna banalnost, ki jo opravim mimogrede in nimam to za posebno ‘spretnost’ in nekaj, kar ‘znam’. halo.
ker point sploh ni v cunjah, ampak v tem, da folk ne ve, kaj jim je všeč.
jaz nisem spedenana v nulo, nosim pa elegantne stvari, ker mi je to VŠEČ. in preden folk tule jamra, kako ne zna, naj se raje malo vpraša, kaj jim je sploh všeč. ampak ne vedo. edino in samo v tem je fora. tega se pa ne rešuje s kvazi modnimi nasveti, ki z individualnostjo človeka zveze nimajo.
sicer pa nimam več cajta za tole, ker me delo kliče. lp
Kaj naj napišem ko tole berem.
Morda: Čibe, čibe, čibe…
Dajte malo vdihniti, pa en krog okoli hiše, in bo.
Primož
PS: niso samo wannabekvatziumetniki oblečeni preprosto, mal si razširi obzorja.[/quote]
oh joj…
ne sprenevedaj se, prosim, ker je čisto mimo, predvsem pa ful transparentno.
dajala si brezvezno primerjavo z medicinskimi in fizikalnimi članki in je popolnoma jasno, kam je pes taco molil in kako primerjavo si v resnici delala, zato sem ti razložila, da tudi ljudje s hudo intelektualnim delom, znamo nabavit cunje ter to ni samo domena ‘puhoglavk’.
zato – ne se sprenevedat.
kar pa zadeva wannabeje – če misliš, da je ‘črn stil’ “umetnikov” nekaj, kar velja za ‘preprosto’, potem se pa res lahko smejim. imam preveč opravka z njimi, da bi v tem bilo karkoli ‘preprostega’, brez skrbi. Moja obzorja so pa, brez skrbi, precej širša, kot si sploh lahko predstavljaš. Saj ravno zato mi je ubadanje s cunjami neumna banalnost, ki jo opravim mimogrede in nimam to za posebno ‘spretnost’ in nekaj, kar ‘znam’. halo.
ker point sploh ni v cunjah, ampak v tem, da folk ne ve, kaj jim je všeč.
jaz nisem spedenana v nulo, nosim pa elegantne stvari, ker mi je to VŠEČ. in preden folk tule jamra, kako ne zna, naj se raje malo vpraša, kaj jim je sploh všeč. ampak ne vedo. edino in samo v tem je fora. tega se pa ne rešuje s kvazi modnimi nasveti, ki z individualnostjo človeka zveze nimajo.
sicer pa nimam več cajta za tole, ker me delo kliče. lp[/quote]
joj ampak si pa polna predvidevanj in predsodkov kaj sem jaz mislila in kam je pes taco molil, ej atomsko fiziko zaradi mene lahko zamenjaš s peko palačink, za ene je težje eno za druge drugo to je bil ves moj point, pa tudi s “črnim stilom” si sama delaš probleme zarad mene če zamenjaš črne hlače in majco s karirasto srajco in kavbojkami moj point je bil da marsikak dober kreativec ni važno na katerem področju ne da nič na cunje in da je možna rešitev tega problema tudi to, da se pač ne sekiraš, če ti to ni dano.
če ti to ni dano, še ni nujno da nimaš okusa ali da ne veš kaj ti je všeč. jaz recimo vem kaj mi je všeč, pa mi marsikaj ne paše. in se nimam ne časa ne volje ukvarjat z iskanjem tega, kar bi mi morda pasalo, raje delam kaj drugega, pa čeprav plevem vrt. sploh pa je med “všeč mi je” in “nase dam” velika razlika.
eni bi pač radi samo malo pomoči od tistih, ki to znate, ampak ne, treba je pametovat. mogoče ni psihiatrični članek kriv, ampak ste eni že po naravi taki, “eh to je simpl, vsi ki tega ne znate pa ne veste, kaj vam je všeč”. oh kako izi izhod. brezveze, res, pojdi delat.
Predvsem se oglašam glede tega, da “folk ne ve, kaj jim je všeč”. Jaz točno vem, kaj mi je všeč. Ampak ne znam presoditi, ali mi tisto, kar mi je všeč tudi pristoji ali ne. S čim lahko kos, ki mi je všeč, kombiniram. Kakšne čevlje se nosi zraven. Se mi je že zgodilo, da mi je bila neka stvar noro všeč, ko sem jo oblekla sem bila pa kot en bohpomagi. In mi všeč v tem primeru ni popolnoma nič pomagal.
Meni so všeč določene športne stvari, določene elegantne stvari, določene totalno odbite stvari – ampak kaj mi pomaga, če ne znam skombinirat točno tistega plaščka, ki mi je pomigal v eni izložbi, če ne vem, kaj naj oblečem na točno tiste hlače, ki sem jih videla ipd.
Ja, verjetno res ni neka znanost – če znaš, če imaš filing. Ampak jaz (pa očitno še nekaj takih pred mano, ki so se oglasile v tej temi) pač tega ne znam(o).
Predvsem se oglašam glede tega, da “folk ne ve, kaj jim je všeč”. Jaz točno vem, kaj mi je všeč. Ampak ne znam presoditi, ali mi tisto, kar mi je všeč tudi pristoji ali ne. S čim lahko kos, ki mi je všeč, kombiniram. Kakšne čevlje se nosi zraven. Se mi je že zgodilo, da mi je bila neka stvar noro všeč, ko sem jo oblekla sem bila pa kot en bohpomagi. In mi všeč v tem primeru ni popolnoma nič pomagal.
Meni so všeč določene športne stvari, določene elegantne stvari, določene totalno odbite stvari – ampak kaj mi pomaga, če ne znam skombinirat točno tistega plaščka, ki mi je pomigal v eni izložbi, če ne vem, kaj naj oblečem na točno tiste hlače, ki sem jih videla ipd.
Ja, verjetno res ni neka znanost – če znaš, če imaš filing. Ampak jaz (pa očitno še nekaj takih pred mano, ki so se oglasile v tej temi) pač tega ne znam(o).[/quote]
e, točno tako, to sem hotela povedat.
In pol ena uleti k zna clanek prevest. Napisi ga sama copycat je lahko vsak. Jst tudi berem Stephen Porter – London’s Plague Years, pa mi ne bodo medalje ovesili. Glede oblek pa bodite kreativni. Jst sem tudi v navadnih cunjah trenutno crno rdece, bela kombinacija. Sem pa porabil rdece belo kapo, ki pokaze, da bo kmalu bozic. In Anglezem je zgleda kul k sem ze s parimi podebatiral. Ni treba, da si hudo oblecen tudi, ce si komunikativen je ze boljs. In podrem vam tezo, da sem tezak v resnicnem zivljenju. Pac povem nekaterim direkt, k si mislijo, da so oh in sploh pomembni pa ne znajo niti zarnice zamenjat.
Ja, verjetno res ni neka znanost – če znaš, če imaš filing. Ampak jaz (pa očitno še nekaj takih pred mano, ki so se oglasile v tej temi) pač tega ne znam(o).[/quote]
ok, samo tole bom še rekla – ne sekiraj se toliko zaradi teh stvari, živimo v svobodnih cajtih in folk nosi vse živo:))
če ne veš drugače, imej neko klasiko – na črne hlače ali krilo gre domala vse, kombiniraj potem s kako odbito zadevo in se predvsem drži pravila ‘manj je več’.
pa ne toliko pozornosti na to polagat, ker ne verjamem, da se res ne znate vsaj malo po okusu oblečt, če ste prepoznale, kaj vam je kul.
Jaz vem kaj mi je všeč, kar pa ne pomeni, če to kupim, da bo na meni pasalo.
Dolga leta sem nosila hlače, hlače in še enkrat hlače. Pred kratkim sem si kupila eno krilo (ni bila glih poceni), ki mi super paše, malo sem skombinirala puloverje in sedaj ko hodim po trkovinah se na veliko oziram za krili. Očitno je šele sedaj prišel moj čas, da se začnem oblačiti tudi v krila.
Sem pa absolutno mnenja, da imaš lahko veliko denarja, ga zapraviš za cunje, oblečen si pa še zmeraj brez okusa. NISMO VSI ZA VSE, to je potrebno razumeti.
Tebi avtorica uvodnega posta pa predlagam, da si vzameš čas, greš v Emporium, dobiš stilistko in gledaš, probavaš in na koncu ti ni potrebno prav nič kupiti, le videla boš, kaj ti paše, kakšen stil ti pristaja in le tako boš lažje kupovala in kombinirala tudi sama.
Lep dan!
Za začetek se vzdrži kupovanja dvobarvnih oblačil. Bela ali drugačna (ali drugačna) bluza, tudi na kavbojkah, naredita čudeže. Vsaj malo ožje pete, črne barve.
Primer
Lep pas z nevpadljivo zaponko.
Če je kakšna kila preveč, razni oprijeti puliji odpadejo. (pa itaq odpadejo, če že mene vprašate).
srčece drago, samo da boš vedel, da se ne boš še naprej smešil – se ti vidi, da v življenju še nisi prevajal – vsaj nič resnega in poglobljenega ne – , ker potem bi vedel, da prevod niti pod razno ni ‘copycat’, sploh strokoven ne. samo je treba pač malo poznat zadeve, sicer pač streljaš kozle kot povprečna omejena in nerazgledana neznalica.
in brez skrbi, člankov sem napisala že dovolj. sicer ne takih, ki bi bili v tvojem dometu.
no, sicer pa ne, da bi tvoje mnenje štelo – vidim pa, da znaš o cunjah svetovat. ti priporočam, da se tega okvira držiš.
pa lp, zdaj je pa res odzvonilo in je treba zapustiti tale nedorasel vrtec.
Moja sestra dela v zari kot pomoč strakam, če želijo pomoč pri “oblačenju” in ti povem, se res spoznajo na svoje delo, samo rečt jim je treba. V orsey-u sem jaz poleti nakupila cel kup oblačil s pomočjo trgovke, ki je na kup nosila same dobre kombinacije, katerim se nisem mogla upreti. Pa sem sama tudi ena takih, ki se ne zna drugega oblečt, kot kavbojke in kakšen pulover in sem gotova. Ena izmed trgovin, ki ima tudi stilistke je H&M, samo reci pa ti bodo rade volje pomagale.
saj o tem ni kaj za rečt, ti imaš pač težavo s tem, da nekako ne moreš verjeti, da imajo drugi problem tam, kjer ga ti nimaš 🙂 oziroma da če ga imajo je z njimi nekaj narobe.
problem ni izbrati cunje, ampak to narediti tako, da bo pasalo na postavo – zahteva precej pomerjanja, torej časa – pa da bo še pasalo h kakšnemu kosu, ki je že v omari, in čevljem, ki so že ali pa še niso v omari (kar je potem povezano tudi z denarjem, ne moreš za vsako oblačilo imet svoje barve čevlje).
še za avtorico: tule je nekaj dorbih nasvetov, kaj naj bi bilo v vsaki omari:
http://odglavedopet.blogspot.com/2010/10/12-kosov-ki-jih-morate-imeti-v-svoji.html
meni, ki se mi ne da hodit po štacunah, pa je sicer zelo všeč koncept male črne (ali kake druge barve, ampak črna je najmanj komplicirana) oblekice:
http://www.mladina.si/tednik/201022/uniforma_z_navdihom
ki jo potem lahko kombiniraš z dodatki (je treba klikniti na slike), ki niso ne dragi niti ne zasedajo veliko placa v omari, pa tudi časa za njihov nakup se ne porabi veliko – štunfi, šali, srajčke, majčke.
raje en kos, ki ga kombiniram, kot 15 kosov, ki ne pašejo skupaj.
Forum je zaprt za komentiranje.