Slo top model..
Se strinjam s predhodnico!
Včeraj so ji celo očitali, da je preveč tiha in sramežljiva – to je bil kao razlog za odhod – halo?!?
Kaj pa Maja? Sej je lušna, ampak meni se zdi čist brez energije, kot ena “megla”…
Razumem, da so določeni kriteriji (višina ipd.) amapk ne vem zakaj potem punce, ki temu (po njihovo) ne ustrezajo sploh sprejmejo…
…da je žirija naredila veliko napako. Lea je fenomenalna. Zelo naravna, po drugi strani pa prava kameleonka. Glede njene nekoščene postave – v modnem svetu je ponovni trend oblin, kar Lea ima. Poleg tega se zna obnašati, ima lep nasmeh, je zelo mlada, pa venda izraža neko suverenost in odločnost. Maja je taka neosebna, brezoblična, da ne govorimo o njenem nasmehu. Meni deluje bolj zmazek, v vse jo je potrebno poriniti. Pri Tini pa je problem, če je res pripravljena na vse to…tujina ipd. V vseh pogledih se mi zdi, da bi Lea bila prava.
Ah, dejte no. Lea res super pozira, ampak s svojo postavo (170 cm in brez pasu) ne bi dobila v tujini nobenega resnega manekenskega posla – vsekakor ne za visoko modo!
O kakem trendu oblin lahko v visoki modi samo sanjate, samo poglejte si katerokoli modno revijo.
To bi bila totalna blamaža za oddajo, verjetno pa bi tudi izgubili licenco.
Maja je pač model, kakršen je zaželen v visoki modi, pa tudi pozirati zna odično.
Tina ima postavo super, pozira super, ampak žal premalo ženske lepote na obrazu.
Za delo fotomodela višina ni na prvem mestu. Modne revije bolj zaobljenih so že na pohodu, malo poglej, sicer se ne spomnim oblikovalca, sem pa gledala…
Ne pretiravaj o kakšni blamaži, zakaj pa je ptemtakem prišla tako daleč??? Da jo zafrkavajo mal al kaj? Kaj so naredili s Kamilo, ker se je kao mal zezala. Meni je ta obrazložitev za izločitev kratko malo za lase privlečena. Če pa je kdo dvignil telefon in poklical Nušo, kaj dela, da ima še Leo notri, potem pa bruh na Nušo in žirijo.
Pokaži mi en svetovno uspešen model s takimi zobmi, puklasto postavo in neizraženo osebnostjo.
Tina – še morda zdaj najbolj ustreza merilom, ima look Linde Evangeliste.
Za delo fotomodela višina ni na prvem mestu. Modne revije bolj zaobljenih so že na pohodu, malo poglej, sicer se ne spomnim oblikovalca, sem pa gledala…
.[/quote]
Oni ne iščejo modela za modne revije zaobljenih, niti ne za fotomodele, ampak za aktualno visoko modo. In ta vključuje veliko hoje po pisti, kjer je višina in suha postava izjemnega pomena.
Lea bi bila super za komercialni model, ki jih uporabljajo recimo kataloške revije, tam res ni potrebna višina in zelo suha postava, pri visoki modi pa absolutno. In vsaka oddaja za top model, ki ima licenco Tyre Banks, išče izključno model za visoko modo. Če si gledala oddaje v drugih državah, ni prav nikjer zmagal komercialni model, nobena ni bila pod 1,75 m, vedno “high fashion look”. VZDA so sicer v 2-3 serijah poskusili z obilnejšimi modeli, ampak tudi tam se to dolgoročno ni obneslo in so kmalu prešli nazaj na samo suhe modele.
No, no, tole ni čisto res …Definitivno ne iščejo zaobljenih modelov ali pa takšnih, ki bi delali samo kot fotomodeli, ampak Top Model licenca vključuje model, ki je sposoben delati fotke in hoditi po pisti. Simple as that.
Najprej moramo razčistiti, kaj je model in kaj je model po vzoru Tyre Banks. Pravi modeli, tisti najuspešnejši, najbolj iskani in tisti, ki najbolj delajo, so definitivno višji od 175 centimetrov (izjeme kot Kate Moss izvzete) in ponavadi močno shirani – tako kot si jih večina predstavlja. Licenca Top Model po vzoru Tyre Banks pa ne deluje tako … Tyra venomer poudarja, da je ta šov zasnovan tako, da širijo pojem lepega, da širijo ideale in podirajo tabuje v modi. Itak da se to na dolgi rok ne obrestuje, a zavedati se moramo, da je tudi to v prvi vrsti – resničnostni šov. Dejansko šele potem pride na vrsto iskanje top modela.
Če pogledamo originalno serijo, se je že zgodilo, da je zmagala punca, ki je imela le 168 centimetrov, sledila ji je ena s 170 centimetri, ena zmagovalka je imela celo 72 kilogramov … Te podatke hitro najdeš, če le malo pogooglaš. Dejstvo je tudi, da je tista, ki ima 170 cm, bistveno uspešnejša npr. od ene zmagovalke, ki v višino meri 178 centimetrov. Pomembna je namreč celota, osebnost, hoja na pisti, poznavanje modnega sveta, fotke, videz, možnost preobrazbe … Vse to je pomembno, potem pa enkrat dajo prednost nečemu, spet drugič nečemu drugemu. Z modo se poklicno ukvarjam že kar nekaj časa in verjamem, da bi imela Tina širši spekter možnosti dela, Maja pa ožjega, a bi bila morda res uspešna. Vse je odvisno od tega, kdo te opazi, zmaga v takšnem šovu še ne garantira uspeha, včasih ga celo oteži. Alexander McQueen je le nekaj mesecev pred svojo smrtjo iskal modele za svojo novo kampanjo in je v sekundi zavrnil Nicole Fox, ker je pač izvedel, da je zmagala na ANTM in njegovi modeli že ne bodo produkt resničnostnih šovov. Po drugi strani pa je veliki met uspel Raini Hein, ki v šovu sploh ni zmagala, a je vseeno prav zaradi tega prejela veliko odličnih del. Dejstvo pa je, da nobena od tekmovalk in zmagovalk ni in ne bo takšnega kova kot so npr. Tyra Banks, Naomi Campbell, Freja Beha Erichsen, Doutzen Kroes, Linda Evangelista, Christy Turlington in še in še in še bi lahko naštevali.
Osebno pa še vseeno navijam za Tino. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.