rada bi bila blond!
Eno blond vprašanje 🙂
Težava:
imam kostanjeve lase, temneje rjave, in na tri tedne moram barvat narastek pri frizerju, da dobim lepo medeno blond lase.
Ne vem kaj mi zmešajo pri frizerju, rada pa bi našla recept, da bi si narastek lahko pobarvala doma. Vem, da je iti spet k frizerju najboljša rešitev – a če bi lahko to uredila sama doma, bi bil to velik prihranek časa in denarja. In obojega mi res primanjkuje.
Žal pa vse barve a lase, ki sem jih videla na policah, posvetlijo lase le za dva odtenka (vsaj tako piše na škatlah), kar pomeni, da bi jaz dobila samo malo svetlejše, a še vedno rjave lase.
Jaz bi rada bila še dva odtenka svetlejša, medeno blond.
Kako to rešujete ostale “blondinke”?
Že,že,ampak,če imaš oranžen pigment,si lahko po uporabi peroksida pomarančka. ;)[/quote]
Meni je pred časom svetovalka LOreala v eni trgovini svetovala kaj narediti, da ne bom imela oranžnega pigmenta, ko sem tavala tam med barvami, da si pobarvam narastek. (na blond so me naredili frizerji). Kljub temu, da je bila predstavnice firme LOreal mi je povedala, da z nihovimi barvami, oz. ostalimi narejenimi ne bo nikdar uspelo. Treba je zmešati (no, sedaj je odvisno koliko blont želiš biti, jaz zgledam precej naravno) zelo svetlo blont in specialno svetlo PEPELNATO (to izniči oranžen pigment) blont, Zmešano skupaj + 9% peroksid. Kupujem pa barvne kreme za lase od Subrine, prej je bilo Trio color ali nekaj takega.
Še danes sem hvaležna tisti svetovalki za res super nasvet. Prihranila mi je veliko denarja…
Punce, naravno rjava itak ne morem biti več, ker imam že kup sivih las. Na medeno blond se pri frizerju barvam res že dolgo in mi baje kar pristoji, Vmes sem enkrat bila naravno rjava, pa se mi je zdelo, da me nihče ne opazi, oz. so mi vsi rekli, da sem blond bolje zgledam. In z blond barvo se res bolje počutim.
Pri frizerju se bojim, da ne bodo veseli nad tem, da rabim recept za to, da ne bom več hodila k njim … zato sem pač iskala recept tu.
9% peroskid se sliši kot fajn ideja. Rabim še par praktičnih nasvetov, saj nimam pojma, kako naj ga uporabim.
Ponavadi kupim barvo v škatli, v njej sta ločeno barva v tubi in tekočina v steklenicki z nanašalcem.
Ali naj tekočino iz stekleničke zlijem stran, in dam vanjo isto količino 9% peroskida in nato noter stisnem barvo iz tube?
Zdajle se pa res že fajn blond počutim 🙂 ampak res nimam pojma in nasvet tudi v praksi mi bo prav prišel. Hvala!
Jaz si že leta sama doma barvam narastek, (po nasvetu prijateljice frizerke, pramena in občasno barvanje pa mi naredi ona). Uporabljam Keune barvo Tinta color št. 9 (lepa,naravna medeno blond), poleti pa št. 10 (bolj svetla). V škatli je samo barva, 6% hidrogen (9 % je močnejši) kupim posebej, oboje v tuševih drogerijah. V posodici zmešam v enakih delih barvo in hidrogen, (približno eno četrtino tube barve in toliko hidrogena, kot je barve) in s čopičem nanesem najprej na narastek na vrhu glave, nato še ob straneh pri ušesih. Po približno 15-20 minutah z glavnikom od vrha glave do konca las nekajkrat potegnem čez lase in pustim barvo delovati še 10-15 minut. Barvo imam na laseh 30-35 minut, da mi res pokrije sive lase, nato sperem in obvezno uporabim masko za mehke, sijoče lase (Garnier Fructis repair & shine, v lončku). Tako, to je vsa umetnost, eno barvo imam za štiri barvanja, hidrogen pa še za večkrat. Po nasvetu prijateljice uporabljam 6 % hidrogen, za druge barve, kjer je zraven še razvijalec barve pa nimam izkušenj.
živjo, jst mam naravno tko zlo svetlo rjave lase. pa sem se sama že 2x pobarvala cela na blond, z barvo ki posvetli lase za 5-7 odtenkov. pa sm še zmeraj rumenkasta. nisem oranžna, sem pa bolj rumena. rada bi imela čisto bele snežne lase. lase mam res dolge, čez sredino hrbta.
1.) si lahko pobarvam lase le s peroksidom? bodo potem res beli?
Forum je zaprt za komentiranje.