ne znam izbrati parfuma
Zavila sem v Muellerja z namenom, d si kupim nov parfum. Tam je tega na metre, najprej sem povonjala par tistih, od katerih so mi bile všeč embalaže. 🙂 Potem pa itak nisem nič več vohala in sem šla ven – spet brez. In se mi zgodba ponavlja, enostavno ne znam kupiti parfuma. Zdaj, všeč mi je marsikaj, od res močnih do zelo svežih, pač nimam pravila. Povoham in mi je všeč ali pa ne :)))
Rada bi nekaj novega za zimo, pa ob vsakem obisku povoham par različnimh, nos mi neha delat in grem domov spet brez. Kako naj se lotim, da bom uspešno našla nek nov parfum?
Parfum se ne kupuje zgolj z nosom. Za tistega, ki misliš, da ti diši, je najboljše, da si ga kaneš na kožo in potem čez kakšno uro preveriš v kakšen vonj se je razvil na tvoji koži. Lahko, da bo smrdel ko sam satan, tisti, ki ti pa ni bil po nosu všeč, bo pa lahko omamno dišal.
BLA, BLA, BLA
V glavnem zaenkrat še nimaš pojma, kako se stvari streže. 😉
Spraševati prodajalko po tem, kaj bi tebi ustrezalo je kr neki:). Če tega ne veš sama, potem izberi enega naključno. Še vseeno pa svetujem, da večkrat zaviješ med parfume in izbereš maksimalno tri vonje, naslednjič spet tri in boš imela kmalu selekcijo. Za začetek se še odloči ali ti bolj ustrezajo orientalski, cvetlični itd. vonji.
Najprej se odloči za nekaj ki so ti bolj všeč, recimo za zimo je to lahko rahlo svež vonj z “globljo” noto, saj to prodajalke dobro vedo, kateri so….
Recimo meni je zelo všeč za zimo Coco Chanel Madmoiselle (je pa to malo bolj klasičen – večen vonj)
Potem si daš na kožo, nič ne drgneš, ne potopiš nos takoj zraven, ampak počakaš vsaj 10 minut da se vonj razvije, potem pa vidiš a ti je všeč ali ne, če se sploh ne voha več, ali je vonj tak kislo grenak, pomeni da se ni razvil na tvoji koži tako kot je treba in to ni vonj zate.
Recimo meni je zelo zelo všeč na drugih bil Chance od Chanela, vendar na meni smrdi k kuga.
Všeč mi je tudi od Diorja Blue Night Poison, al nekaj podobonega v temno modri flaški
ali pa od Guerlaina Secret……..
Forum je zaprt za komentiranje.