Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style napačna cena

napačna cena

v aktualnem katalogu je cena artikla drugačna (nižja) kot je ta označena na razstavnem artiklu v trgovini. Tudi zaračunali so mi ceno, označeno na artiklu v trgovini, torej višjo ceno.
Ali lahko uveljavljam reklamacijo na račun glede cene? Sem upravičena do vračila zneska? Ali zadostuje njihovo opravičilo, da je prišlo do napake v katalogu?

Navadno v katalogih (drobni tisk) piše, da si podjetje pridržuje pravico do spremembe cen… ali nekaj takega. To najbrž napišejo za slučaj, če pride do kake tiskarske napake, da se kupci ne bi obesili na napačno ceno. No, vsaj tako mislim. Zna biti pa tudi marketinška finta, ki ni ravno poštena, je pa učinkovita.

Zakon o varstvu potrošnikov določa, da morajo podjetja upoštevati označeno ceno. Ko gre za nakup prek spleta, mora biti poleg cene navedeno tudi, ali so v ceni vključeni stroški dostave. Zakon podjetja torej zavezuje, da blago prodajajo po objavljenih cenah. Če podjetje prodaja izdelek oz. ponuja storitev po ceni, ki ni enaka objavljeni, ga lahko Tržni inšpektorat RS kaznuje z globo. Ta določba varuje kupce pred nepošteno poslovno prakso, s katero bi podjetja privabljala kupce tako, da bi objavljala nizke cene, potem pa jim skušala prodati blago po višjih cenah.

Lahko pa se zgodi, da gre pri objavi cene za očitno napako. V takem primeru je treba presoditi, ali gre res za napako ali pa za nepošteno poslovno prakso. Odločitev o tem je v pristojnosti tržnega inšpektorata oz. sodišča.Vsekakor svetujemo, da v takšnih primerih naredite posnetek strani na kateri je objavljena cena, kot dokazilo v primeru, da bi ponudnik kasneje želel obračunati višjo ceno.

nima veze, ali gre za katalog, ali za ceno na spletu.

Samo pozor še na nekaj.
Oglaševane cene v katlogu npr. spara, ki je v ponedeljek v nabiralniku, veljajo od srede dalje. Delam v sparu: v ponedeljek pripravimo kar bo v sredo v katalogu npr. dojenček in zraven je cena 20 eur, čeprav je to na sredinskem prehodu, kjer so ponavadi akcije bomo regalko s ceno za 10 eur zamenjali šele v sredo, saj se takrat začne akcija.
Veeeeliko ljudi se v ponedeljek in torek zažene po kakšno stavr, ker so pač v ponedeljek na dom prejeli katelog v katterem je oglaševana akcija pa ne pogledajo, da velja od srede do naslednje nedelje.

saj pa to je namen vsega. zakaj pa misliš, da dva dni vnaprej pripravite izdelke? da jih čim več kupi ne neznižani ceni.

saj pa to je namen vsega. zakaj pa misliš, da dva dni vnaprej pripravite izdelke? da jih čim več kupi ne neznižani ceni.[/quote]
ne bluzi. da lahko znižajo ceme, morajo imet v prodaji najprej po redni ceni. Če nimajo, potem tudi znižanja ne sme bit.

pa še moja, sem šla v torek v franšizo Tuša, da kupim mleko po akcijski ceni in je bilo samo po redni, vprašam trgovko in mi reče, da je zmanjkalo in da izak piše do odprodaje zalog, mleka pa (istega) na polici kolkor češ. V čem je štos?

saj pa to je namen vsega. zakaj pa misliš, da dva dni vnaprej pripravite izdelke? da jih čim več kupi ne neznižani ceni.[/quote]
ne bluzi. da lahko znižajo ceme, morajo imet v prodaji najprej po redni ceni. Če nimajo, potem tudi znižanja ne sme bit.[/quote]

saj pa ni treba oglaševat znižane cene. lahko napišejo
izredno nizka cena
pa ni nobene potrebe po predhodno višji ceni.
ravno tako jim ni treba dati kataloge ven tri dni prej, ko imajo izdelke še po stari ceni

brez skrbi, trgovci imajo vse strategije, kako prinest kupca okrog, naštudirane v nulo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close