Izredno občutljiva koža na rokah
Na rokah imam zelo občutljivo kožo. Že sedaj , ko ni tako zelo mrzlo imam kožo razpokano in razdraženo. Uporabljam kreme, zelo mastne in brez alkohola in nosim rokavice ob minimalnem mrazu, ampak stanje se samo slabša….roke me prav bolijo!! Če ima krema preveč kemije v sebi me roke še bolj pečejo in bolijo 🙁 Sem nekoč vprašala dermatologa za nasvet, pa mi je samo rekel, ja negovalne kreme uporabljajte ??!!
Če ima kdo na zalogi kakšen pameten nasvet (kremo, ki resnično pomaga) na plan z njim.
Za ZELO razpokane in suhe roke pomaga le tale:
http://kozmetometer.planet-lepote.com/censura.php?cmd=details&itemid=4515
Če ti poka, tudi do krvi, potem zna res biti alergija na mraz. Jaz jo imam in tako kot v enem ttrenutku jeseni pride, tako čez noč na en pomladni dan izgine. Ne pomaga zares nič in v resnici ne moreš narediti nič. Po kremah sevad koža peče, ker je tako razpokana, da četudi se ne vidi, je polna malih ranic in ko kemija prodre v živo rano je…
Neguj s tisto kremo, ki boš našla, da ti najbolj paše, nosi debele rokavice in res če se le da kože zraku zunaj ne izpostavljaj niti za minuto.
nega ponoči, pa rokavičke čez, ne pomaga. Je le nega, problema pokanja ne bo rešilo. Aja, kreme so res sranje, tud neutrogena ipd. pri alergiji ni nič, kaj šele bepanthen. Naj bo še tako naravna, kemija je dodana in peče. Morda največ da krema z Ureo (katerakoli). Še največ boš za kožo naredila z navadnim vazelinom ali pa nekim mazilo za “kravja vimena” Vetaseptal (to zagovarjam v celoti in je res idealna za nego, tudi kožo na obrazu zaščitiš s tem. Seveda pa ni krema, ki bi se lepo vpila …)
Za ZELO razpokane in suhe roke pomaga le tale:
http://kozmetometer.planet-lepote.com/censura.php?cmd=details&itemid=4515%5B/quote%5D
Tale Neutrogena je res zelo uredu,uporabljam jo tudi jaz za čez dan,pa še takoj se vpije in ne masti.
Si pa parkrat na teden za čez noč,fajn na debelo namažem roke kar z navadno Niveo in ta tanke rokavice gor.
Se je moj zadnjč sredi noči zbudil,pa je mislil,da nekdo iz skupine Maestro zraven njega spi. :)))
Forum je zaprt za komentiranje.