Kaj mora imeti ženska v omari?
Jaz pa mislim, da za tiste kose garderobe, ki sprašuje avtorica je potrebno plačati več oziroma izbirati med bolj kvaliteto zašitimi oblačili. Ker obvezni kosi kot so črn plašč, črne bolj slavnostne hlače in suknjič, eleganta bluza…. to so stvari, ki niso samo za eno sezono oziroma niso zadnji krik mode.
Pa da ne bo pomote tudi sama kupim v Mangu, Espritu, Desigualu in podobnimi znamkami določene stvari
Prebrala sem (mislim, da ravno na tem forumu), da športno-eleganten stil ne obstaja, ampak je to samo ena “izmišljenka” za tiste, ki se ne znajo (-mo) oblečt 🙂
Ali si športen, ali si eleganten, vmes si menda krneki … Mogoče bi bil še najboljši izraz “ležerno” … Vsaj tako bi jaz rekla temu, kar večina Slovenk nosi … Športno so zame superge in trenirka, elegantno pa salonarji in kostim …
Kaj mora imeti ženska v omari?
– balonar
– kvaliteten zimski plašč
– malo črno obleko
– usnjene škornje, ki zdržijo luže
– balerinke, čevlje za “vsak dan”, salonarje
– najmanj en komplet erotičnega perila za dol past
– par ženstvenih kostimčkov (jakna, krilo, hlače)
– večerno obleko z rokavicami
– čim večjo izbiro šalov, rokavic in torbic
Poletja ne štejem, ker lahko itak daš nase vsako kvadratno cunjo in super zgledaš. Pa tud denarnica lažje diha, hmmm :)))
balonar–ok
kvaliteten zimski plašč—-v sezoni mi mogoče pride prav 1-krata, več ne Sem že kupila kvalitetnega, ga 2-krat oblekla, ampak po 5-6-ih sezonah je tako že ven iz mode, ne
mala črna obleka—ok
kval. usnjeni škornji —ok, ampak imam raje gležnarje, ker za v škornje moram že razmišljat, kaj zraven oblečt
balerinke–ok
salonarji—ok
erot. perilo—ok
par ženstbvenih kostimov—jih ne nosim, za v trgovino jih ne rabim
večerno obleko z rokavicami—je ne rabim, če kdaj kaj imamo pač kupim takrat za tisto priložnost
šali, rokavice, torbice–ok, vedno prav pride
– balonar – kaj sploh je to??? Predvidevam, da nek spomladansko-jesenski plašč. Te zadeve so bile popularne nekje v osemdesetih in devetdesetih. Potem pa so si izmislili nekaj bolj univerzalno uporabnih gornjih oblačil. Npr, jakne, sakoje, jopice,….
– kvaliteten zimski plašč – aha, to je tisto, kar nosim enkrat na dve leti, Res NUJNA stvar v garderobi, ni kaj.
– malo črno obleko – Si poskušam zamisliti, kako bi majhna črna obleka izgledala na mojih 166 cm in okroli 100 kg postavi……. Ja, RES nujna stvar. Brez tega ženska NIKAKOR ne more preživeti.
– usnjene škornje, ki zdržijo luže – Škornjev nisem kupila že od srede srednje šole dalje. Nimam jih k čemu nositi. In ne spravim jih na nogo, ker imam bolj močna meča. Veliko bolj se mi zdijo uporabni podloženi plastični škornnji, ki ne premočijo NIKOLI.
– balerinke, čevlje za “vsak dan”, salonarje – V balerinkah izgledam kot raca na suhem, ˝čevlji za vsak dan˝ so v mojem svetu športni copati, salonarjev pa imam nekaj parov. Črnih, z visoko in srednje visoko peto, v glavnem s podaljšanim kopitom. Tak čevelj ustreza moji postavi.
– najmanj en komplet erotičnega perila za dol past – no, to hvala bogu izdelujejo v vseh številkah. In še bolj hvala bogu, da so okusi o sexi perilu tako zelo različni.
– par ženstvenih kostimčkov (jakna, krilo, hlače) – kaj vem, daleč najbolj sexi se meni osebno zdijo ženske v bolj moško krojenih kostimih. Nekaj takšnega npr.
http://www.lhfs.com.cn/en/admin/upload/2007429153948734.jpg
http://www.nkdclothing.co.uk/images/Female-Suit_large1.jpg
– večerno obleko z rokavicami – HAAAAAAAA? Za kaj že? Ker toliko povprečnih Slovenk hodi na gala prireditve, slavnostne podelitve (bog vedi česa že) in slavnostne sprejeme.
Kolikor sem v zadnjih desetih letih hodila v gledališče, kulturne prireditve, poroke, pogrebe, podelitve diplom, magisterijev, doktoratov,…… in ostale dogodke, za katere se je treba malo bolj na nivoju obleči, prevladuje trend, da gre ženksa takšne dogodke oblečena v eleganten kostim ali neko kombinacijo elegantno krilo/hlače + bolj elegantna bluza/tunika. Meni še v življenju nikoli ni bilo treba obleči svečane obleke z rokavicami. Šmenta sem ena kmetica, ki se očitno ne giblje v pravih krogih.
– čim večjo izbiro šalov, rokavic in torbic – šale še razume, rokavice in torbice pa…. . Kr neki no. 3 torbice (velika, sredna in mini) so čisto dovolj za normalno žensko, ki zna garderobo skombinirat po barvah in dogodku primerno. Vse ostalo je preseravanje za povprečno žensko. Ok, za poslovno žensko na visokem položaju in z zelo dobro plačo, diplomatko, odvetnico visokega kalibra, manekenko, veljajo drugačna pravila.
RES nujni kosi oblačil v garderobi vsake ženske bi lahko bili edino naslednji:
– črne elegantne hlače – sploh ni nujno, da so to hlače na črto
– ene svetle hlače za bolj vesele družabne in slavnostne dogodke
– bela bluza (če finance ne dopuščajo več barvnih variant, ker je primerna za vesele in žalostne priložnosti)
– bolj elegantni čevlji – to so salonarji ali pa malo lepši čevlji na vezalke
VSE ostalo je stvart okusa in finančnih zmožnosti.
Forum je zaprt za komentiranje.