A moram res prat modrce na roke?
Večinoma res vsi proizvajalci spodnjega perila v navodila za vzdrževanje dajo pranje na roke. Jaz sem bila včasih res pridna in sem to tudi upoštevala. Ali pa kvečjemu prala na programu za ročno pranje v stroju in brez centrifuge. Samo to se je sicer lepo opralo, samo se je vseeno celo večnost sušilo…
Potem pa enkrat govorim s sodelavko in je rekla, da vse pere v mrežici za perilo v stroju. Poskusila sem najprej na enem modrcu, ki ga ni bilo škoda, se je pa super obneslo.
Zdaj dam vse nedrčke prat v vrečki za pranje na 40 stopinj zraven drugega perila, ločim seveda po barvah. Še čisto vsi nedrčki, pa so različnih znamk in cenovnih razredov, so preživeli in so lepi.
Baje, da samo nedrčkov, ki so odzivni na telesno temperaturo, res ne smemo prati v stroju, ker niso šivani, ampak lepljeni. Zato bi v stroju začeli razpadat.
Tako da magar poskusi najprej na enem nedrčku, pa boš videla, kako se ti bo obneslo…
Če perete modrce v pralnem stroju, toplo priporočam uporabo vrečke. Lahko se zgodi da vam iz modrca pade kost in povzroči precej škode na perilu in stroju. Kost pade sozi luknjico na bobnu v ozadnje in ne morete do nje, med pranjem grozno ropota. Pri nas je na srečo po parih pranjih spet prišla v boben.
Forum je zaprt za komentiranje.