CELULIT-KREME-NOSEČNOST
Proti strijam učinkovito deluje vitamin E, tako da izbiraj med oljem ali mlekom, ki je obogateno s tem vitaminom. Tudi karitejevo maslo je zelo vredu. Potem pa je potrebno biti dosleden in se vskaodnevno mazati, da je koža vlažna in da posledično ne razpoka. Kar pa se celulita tiče…pa veliko vode, športa, masiranja in uporabljanja produktov s kofeinom. To govorim sedaj na splošno. V nosečnosti pa bodi bolj previdna, kajti kofeinski izdelki naj ne bi bili priporočljivi.
Najbrž si mislila kremo proti strijam in ne proticelulitno. Sem tik pred drugim porodom: med prvo nosečnostjo sem se mazala po 4 x na dan, in to z Afroditino dnevno proti strijam in Afroditino nočno proti strijam. Zgledalo je super, nakar mi je v 7. mesecu nosečnosti kožo na trebuhu dobesedno razneslo. Ne boš verjela – tudi v drugi nosečnosti sem dobila še dodatne strije (kot da je še kje kaj prostora!?!), mažem se pa samo zvečer in sicer z mandljevim oljem. Glede na mojo izkušnjo je vse odvisno od kože oz. verjamem, da delujejo tiste kreme, ki so resnično drage – na 60 EUR.
Lahko mi verjameš, da sem pri svojih treh nošečnostih preprobala res veliko krem proti strijam…., saj sem se pri vseh nosečnostih zredila od 18-23 kg…pa potem spet shujšala, tako, da je moja kože kar precej trpela… Vendar je edina in resnično najboljša krema s katero sem bila resnično zadovoljna krema kozmetike Gamarde, Intenzivna nega – Nega telesa, ki sem jo kupila na spletni lekarni. Krema je na osnovi arganovega olja, kar pove svoje. Je BIO in brez konzervansov, kar je bistvo zate in za otroka. Kožo pa naredi resnično zelo elastično in voljno, kar pa je edino nujno pri zaviranju strij. Pri tem je resnično važna kvaliteta kreme, ne pa samo to, da gor piše proti strijam….
Kupila pa sem tudi njihovo kolekcijo za otroke, moram priznati, da sem tudi z njo zelo zadovoljna!
Forum je zaprt za komentiranje.