Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Po uporabi izdelkov dermalogica

Po uporabi izdelkov dermalogica

Pozdravljeni!

Včeraj sem bila na negi obraza, kjer uporabljajo izdelke dermalogica. Kozmetičarka mi je po negi dala vzorčke, od nje sem tudi kupila piling (skin prep scrub). Po negi sem imela gladko kožo, zvečer pa sem uporabila vzorček maske skin hydrating masque in kremo skin smoothing cream. In danes šok…Koža ni več gladka amapk je na predelu brade in spodnje čeljusti “hrapava”. Nastali so mi majni mozoljčki in izgleda, kot da bi se mi vsaka pora zamašila. Res je, da sem mozoljasta, vendar teh mozoljčkov prej ni bilo ( pa tudi črnih mozoljčkov mi na predelu brade ni stiskala, da bi to lahko bila posledica). Naj preneham z uporabo , ali je to preprosto del čiščenja kože s temi izdelki? Je možno, da mi škodujejo? Ob prvem obisku pri kozmetičarki kjer so tudi uporabljali te izdelke take reakcije ni bilo.

Hvaležna bom za vsak odgovor in lep pozdrav.

Pozdravljeni,

reakcija, ki jo opisujete je lahko cisto normalna reakcija zaradi uporabe pilinga. Ni nujno da je to Shin Prep Scrub od Dermalogice. Lahko bi se zgodilo pri mnogih drugih.
Zakaj se enkrat zgodi in drugic ne je lahko odvisno od kombinacij pilinga in ostalih ucinkovin, ki jih je pri Dermalogici res veliko in so odvisne od potreb koze ter pristopa kozmeticarke.

Reakcija je lahko normalni del globinskega ciscenja koze. Torej, koza tako receno poriva ven kar mora iti ven. Ce so pore zamasene se delajo majhni mozoljcki oziroma je koza hrapava na otip.

Nadaljevanje nege s proizvodi bo verjetno cisto v redu, bolj natancen odgovor pa bi morala podati kozmeticarka ob ogledu koze.

Kozi je dobro v tem primeru pomagati da se t.i. ocisti, torej ne bo odvec se kaksno dodatno ciscenje nastalih mozoljckov pri kozmeticarki.
Poleg tega pa lahko kozo pomaga ucinkovito pomiriti tudi obsevanje z Bioptronom (Svicarska medicinska naprava, ki oddaja polarizirano svetlobo z dokazanimi zdravilnimi ucinki).

lep pozdrav,
Rok

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close