moja ogromna noga/ oz. diskriminacija:)
Sem žalostna ker mam prevelike tace.
Pa bi tako rada kiklico oblekla, sem namreč majčkeno shujšala in sem si tako fejst, ampak kaj ko lah zraven obujem samo moške šlape.
Sem včeraj v Humanicu gledala kake čevlje imajo za nas ogromnonožce in kaj vidim… Ene modele čevljev, ki so bili mogoče in pred 10 leti ene par sandal ki so direkt za h kikli od moje babice, par natikačov iz čiste plastike,in ene same lušne japonke ki so mi bile pa kljub temu da so št. 43 čisto preozke. Vse pa cena od70 – 100 eur.
Zdaj pa se grem spet sprehodit po mestu in spraševat po štarcunah ali majo mogoče kakšne ženske natikačke/ japonke št. 42-43…
Joj ko bi vi videli te poglede, ki jih jaz dobivam od prodajalk… Ko da sem en totalen čudak, ki sprašuje če prodajajo burek v cvetličarni.
No pa lep dan vam želim, danes vsaj ni dan za kiklice ane:)
Joj…jaz imam podoben problem, vendar vseeno drugačen…namreč imam nogo 41, in zelo tanke noge…tako niti slučajno ne morem obut natikačev ali balerink ali karkoli z nizko peto, na kiklico ali ozke hlače ker izgleda totalen čoln! 🙁 Totalno sem že zakompleksana zaradi tega….
Vedno nosim pete…(tudi ekstremno visoke :-)), ki optično zmanjšajo nogo.
sicer (skoraj) vedno najdem cifro zase, ampak kaj ko moram vse prilagajat glede na to kaj oblečem…
Kolk si pa visoka?
Ha,ha, kot bi brala mojo zgodbo. Še dobro, da nosim samo hlače. :)))
Pa bi vseeno rada imela kakšne lušne sandale.Pa jeseni kakšne lušne balerinke.
Pred dvema letoma sem si kupila en par od ARE – so imeli v trgovini en sam samcat par v št. 43, pa mi zdaj že razpadajo.
http://www.shoebuy.com/pi/arash/arash301199_1989_jb.jpg
Alpina ima veliko modelov do 42, številke so pa različne – nekateri so mi odločno preveliki, nekateri pa celo premajhni. Nogo imam pa 41/42.
Če vam ni predaleč, priporočam industrijsko prodajalno od Alpine v Žireh, kjer imajo polico samo s čevlji 42 (za 43 ne vem, verjetno bolj posamično), pa res ugodne cene. Skupaj s še eno bigfutko vedno kupiva vse, kar nama je prav.
Sicer pa v Massu v BTCju imajo eno (ubogo) polico s čevlji 42. Ni kaj prida izbire, 43 pa po mojem sploh nimajo.
Poznam tvoje probleme, tudi jaz živim na veliki nogi; malo večji kot ti, odgovor sem našla na ebayu. Še vedno lahko s poštnino vred kupim čevlje za do 50 eur. Pri nas v trgovninah jih pa ali ne dobim, ali pa parček kolko tolko modnih stane 100+ EUR.
Sicer pa ko te bo spet katera prodajalka čudno gledala ali pa boš že vedela kaj lahk pričakuješ reči samo, da kupiš najdražje salonarje ki jih imajo pod pogojem, da jih imajo v tvoji številki. Če jih nimajo, pa jim poveš, da imajo zelo nesposoben kader v poslovodstvu…
Sicer pa lahko poiskusiš tudi pri Neckermannu – v katalogu Elegantno popolne imajo čevlje večjih številk – do 45, večjih širin plus tega so še določeni modeli dokaj moderni in normalnih cen. Pa obilo sreče pri iskanju, obe vevi kako to poteka… 🙁
Te popolnoma razumem. Pri nas res ni izbire večjih številk, če pa že so, je pa cena, da te kap.
Ravno v Humanicu sem napisala v knjigo pritožb, kako lahko delajo takšno razliko v cenah, samo zaradi številk. Mogoče, če bi dobili več takšnih pritožb. Ampak vem kakšna je sestra, se razp**di in gre raje čimprej ven iz trgovine.
Moja sestra ima številko 43/44 (mami 42/44, jaz sem še “dobra” 41, se ne pritožujem), ampak celo življenje že spremljam njune muke. Groza. Pa problemi za maturo, pa za poroko, pa za službo, pa za na plažo, skoz nekaj. Superge kar pri moških kupuje.
Upam, da se bo kaj izboljšala pri nas ponudba, ne vem kako je kaj v Avstriji. Včasih so imeli boljšo ponudbo tam.
lp
številka 35
Sori, kupujem marsikaj prek neta, da bi se šla pa loterijo s čevlji – tako daleč pa še nisem.
vem, da je čevlje treba probat, ampak v takih primerih bi absolutno reskirala – ta stran s št. 35, ki jo je predhodnica dala, ima super čevlje, da bi jih tudi sama imela, skoraj vsake 2. so lušne, moderne. škoda, da imata tako negativno mnenje, potem pa raje imejta take z otroškega oddelka z barbie napisom po možnosti.
No, jaz pa ne bi. Še v trgovini mi je prav mogoče samo vsak peti par. In kaj naj s čevlji, ki mi ne bodo ustrezali? Metanje denarja skozi okno. Še za otroke težko zadenem obutev prek neta, ampak tam lahko vsaj prodaš naprej. In na sliki velikokrat izgleda čisto drugače, kot v resnici.
Me veseli, da imaš ti dobre izkušnje z nakupi čevljev na daljavo.
Forum je zaprt za komentiranje.