kreme proti celulitu
Glede na to, da si športni tip, imaš verjetno tudi noge nekoliko močnejše. Tudi sama sem taka. Sem vitka, veliko se gibam, ampak noge so pa za moje pojme kar močne. Zlasti stegna. Nekajkrat sem popustila pri nakupu kreme proti celulitu pa nikoli ni bilo željenega efekta. Sama sem ugotovila, da še najbolj pomaga veliko tekočine (se rada zanemarim, kar se pitja tiče) in kakršnakoli krema za lepo kožo. Znamk niti ne bi navajala, ker je to stvar okusa. Kakšne nore razlike pa nisem opazila med znamkami, razlike so bolj v cenah.
Pa še pripomba: Tudi mene nemalokrat prime samopomilovanje, ko gledam vitke noge mladih deklet, da ne govorim o reklamah. Ampak jaz imam tudi čez 40 let in sem v bistvu za to starost zelo postavna. To z nogami se da pa s slogom oblačenja dobro skriti. Na plaži pa vedno najdem kakšen hujši primerek, da se potolažim 🙂
Aja, pa še to. Sama sem razmišljala, da bi morda pomagala limfna masaža. Ni povsem logično, da sem vitka, tudi težo imam bp za svojo velikost, noge pa zgledajo “zavaljene”. Ma, kaj pa vem, če sem poštena, se mi niti ne zdi tako prekleto pomebno. Le včasih se zbudi kakšen občutek šibkosti, ko se gledam.
Tega nikoli osebno ne bi priznala ali povedala, razen tukaj. Nikoli nisem marala komplimentov, ki letijo iz dneva v dan, “uf, kakšna sexi postava”. Priznam, lepe mišičaste roke, lepo oprsje, mišice na trebušču ozkega opasja, ta zadnja tudi še sexi, ampak moje noge pa že 40 let prekrivajo samo hleče in še nikoli v življenju nisem bila v krilu, razen na morju. Stegna so tudi še nekako, motijo pa me spodnji del nog in moji gležnji, ki niso prav nič elegantni, nasprotno tudi gležnji so zašpehani. Ja, vse to lepo skrijem z oblačili, celo življenje že v dolgih hlačah. Pa ne me narobe razumeti, saj imam dve nogi pa dve roki pa na splošno sem zdrava in mi tako rekoč nič ne manjka, pa kljub temu včasih zavidam tistim ženskam, ko imajo trebušček, pa debelo ritko, pa debela stegna, pa elegantne bodelne in gležnje, pa so vedeti v krilcah prav sexi
kaj to pomeni, da si športni tip ženske? Da vsak dan vsaj pol ure nepretrgoma tečeš, kolesariš, plavaš, telovadiš? Ali da samo izgledaš športno (ker te je mati narava pač tako naredila)?
sama zase vem, da ko sem se intenzivno ukvarjala s športom, so bile noge veliko manj zašpehane kot zdaj. Pa sem takrat jedla ogromno, vse po vrsti, zdaj pa vedno manj pa še to ogromno sadja in zelenjave. Kile so sicer iste ali še nižje, samo špeh in celulit se pa nabirata in počasi nadomeščata mišično maso.
Ne mi govort, da se s športom ne da odpraviti špeha. S kremo pa sigurno ne …
Forum je zaprt za komentiranje.