Čiščenje občutljive kože
Pozdravljeni!
Imam zelo občutljivo. Koža je v osnovi mastna čeprav se mi povrhnjica večkrat lupi in imam občutek kot da mi kožo zateguje. Sem zelo nagnjena k nastajanju mozoljev. Zelo hitro tudi razvijem obliko alergije na razne kozmetične proizvode in postanem pikasta predvsem v predelu okoli oči in okoli ust. Stara sem 34 let in imam po mojem mnenju že kar postarano kožo.
Zanima me ali je možno kožo očistiti ogrcev brez prevelike količine kozmetičnih preparatov in brez da bi bila naslednji dan čisto mozoljasta in rdeča?
Najlepša hvala za odgovor.
Pozdrav!
Seveda se da, tako da bomo kožo ogreli pod paro, očistili kožo ogrcev, dezinfekcijo izvedeli z visoko frekvenco, in zaključili z masko za zelo občutljivo kožo, katera kožo pomiri in zagotovo ne povzroca nikakršnih reakcij!Ob prihodu nas samo še enkrat opozorite, pa ne bo nobenih težav!
LP!
Imam podobno kožo, zato dolgo nisem vedela, kakšno pravzaprav imam. Imela sem mozolje, hkrati pa suho. Potem sem izvedela nekaj, kar mnogo žensk ne ve, da je tudo mastna koža lahko “suha”. V resnici ni suha, ampak izsušena. KOt opisuješ se mi zdi, da tvoji koži primanjkuje vlage.
Naroči se v salon, da ti določijo tip kože in sledi nasvetom, kako jo pravilno negovati. Sama sem ugotovila, da moram kožo dvakrat na dan temeljito očistiti z gelom za čiščenje, nanesti tonik, dodati serum za vlaženje in namazati s kremo. Vsakih 6-8 tednov obiščem še kozmetičarko, da me malo bolj “temeljito obdela”.
Sedaj to delam 2, 3 leta in težav z luščenjm in mozolji ni več. Moraš pa najti kremo, ki ti bo v začetku, preden ti jo obraz zavrne, dala toliko časa, da prideš malo na zeleno vejo. Upam, da ti bo uspelo. Je veselje pogledati obraz po dolgih letih boja z rdečico in fleki. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.