Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Kompleks – nohti!

Kompleks – nohti!

Evo, sem žalostna. Zaradi nohtov in moža. Saj vem, da obstaja veliko hujših problemov in vse to, bla bla, ampak ne morem si pomagat. Nohti. Od majhnega sem si jih grizla. Sem začela menda pri enih štirih petih letih, ker se spomnim, da so mi starši hoteli poper nasut gor, pa ne vem kaj vse so počeli, da ne bi grizla, pa ni nič pomagalo. Seveda ne, ker je to odraz neke notranje stiske, ki je očitno še do danes nisem razrešila. Sicer nohtov ne grizem, je pa zato potrebno veliko volje in zadrževanja z moje strani. Če hočem imeti kolikor toliko urejene nohte, zahteva to od mene veliko truda. In kaj me torej žalosti? Sem občutljiva na pripombe o nohtih. Recimo, smo v družbi in on pohvali nohte neke ženske, ker ima vpadljivo nalakirane in dolge. V istem momentu se oči vseh uperijo v moje nohte, jaz pa roke pod mizo, ker sem delala na vrtu in so sicer čisti, ne pa lepi. Ona pa pove: meni mož ne pusti delati na vrtu, da si ne bi nohtov uničila! Meni je pa nerodno. In mu to povem, da mi je neprijetno, če hvali nohte drugih žensk, ker sem zakompleksana zaradi nohtov in bla bla, vse to on ve, pa še kar naprej to počne. Zadnjič spet, ista scena. Druga ženska:) On pa: uau, kakšni nohti, a so umetni?

Ženske, a vaši možje tudi to počnejo?

No, zdaj sem se pa odločila, da si nohte začnem urejati in sem si jih lepo nalakirala in vse. A mislite, da je kaj opazil?? No, opazil je že mogoče, rekel pa nič! Kaj hudiča naj si jaz dam na nohte, da bo enkrat opazil in pohvalil tudi mene? Boli me…potem me pa sprašuje, kaj mi je, jaz pa mu ne morem rečt: ej, a si opazil moje nohte al ne?! Saj une ženske mu tudi niso pred očmi mahale z nohti, pa jih je opazil!!

Zdaj pa vem zakaj se toliko zakonov konča. Zaradi dlak in nohtov. A ve to resno da zaradi tega trpi samopodoba. Če bi trpela, bi že kaj naredila. Najlaže je reči, ne morem preko tega. Evo če ne gleda babe, pa nohte. Samo da je nekaj za vrtat. Pejt raje na vrt.

Mislim, da nimaš problemov le z nohti.

Tell me something I don’t know…

Pozab na te klinčeve nohte pa si najdi najprej enga dobrga psihiatra, pol pa tipa zamenji.

Uredi si nohte v kozmetičnem salonu-gel nohti so ful lepi in ni vrag da jih ne bi opazil.

Če si boš dala delat gel nohte pojdi v preverjen salon in bodi pripravljena vsek mesec odštet 30 – 50 € samo za to. Se mi zdi da je ogromno mazačk ki mislijo, da znajo delat gel nohte in je potem še večja katastrofa. Jaz sem se očitno nasrala in bila zelo nezadovoljna. Niti slučajno mi niso tisti debeli kremplji izgledali lepo.

Ko bi vsaj ritko ali pa noge pohvalil.
Očitno ima fetiš na nohte.

Presmešna si!!!
No, jaz bi si dala umetne oz. gel gor. So zelo trpežni in nič jih ne uniči, pa še lak za nohte zdrži gor celo 14 dni, pa ne izgleda grdo.
Z njimi sem jaz delala vse od posode pomivala, kopalnice čistila s čistili brez rokavic, pečico pomivala, rožice sadila, pa se niso niti malo pogršali.

Pogovori se z njim. Iskreno. Povej, da se ti zdijo te pripombe nesramne in ponižujoče. Da pa si pripravljena urediti nohte – dati umetne nohte za npr. teden, dva, če ti da denar za manikuro in če bo on pomival posodo in delal na vrtu ta čas. Ne reci nesramno, ampak resno.

Najbolje, da od tebe zahteva, da si odlična mama, super gospodinja in kuharca, pa še dobra mrha z urejenimi nohti.

Daj no … Nekateri moški so pa res za čez okno vršt!

Pa mož naj ti plača kozmetičarko!

Če že sama veš, da so tvoji nohti zanikrni in te je zaradi njih sram, zakaj si jih pa še nisi uredila??? Pa saj ljuba duša imaš v vsakem trgovskem centru štante z urejanjem nohtov. Saj ni treba da imaš umetne, tudi “svoje” ti lahko lepo uredijo in nalakirajo.
Kaj bo, ko ti bo kdo rekel, da imaš npr. preveč zobnega kamna na zobeh, boš takrat tudi najprej zganjala depresijo, ali se boš pogledala v ogledalo in ugotovila, da moraš zadevo odpraviti….

Mislim – ženske, a nohti so res tolk pomembna postavka v lajfu, da se je treba zarad tipa, ki ima fetiš na roževino metat po trepalnicah??

Hvala za mnenja…. No, pa saj moji nohti niso tako zanikrni. Ampak so velikokrat kratki, ker tudi če si puščam dolge, se mi potem kakšen odlomi, če delam na vrtu, potem si še ostale skrajšam. Z možem delava skupaj na vrtu in prav uživava. Zato me je še bolj prizadelo, ko je občudoval nohte ženske, ki je povedala (in njen mož je bil zraven in to potrdil), da ji mož NE PUSTI delati na vrtu, da si ne uniči nohtov. In ta mož te ženske je potem pomilovalno gledal moje nohte, moj mož pa, namesto da bi zinil kaj, kako sva dopoldne skupaj po vrtu grebla, ne, on hvali nohte njegove žene! No, če bi bila jaz nesramna, bi naslednjič rekla možu: pejdi kar sam na vrt, jaz moram čuvati nohte!

Moji nohti so naravni, niso pogrizeni, so čisti, in sedaj so tudi malo daljši in sem si jih prvič nalakirala z bolj vpadljivim lakom. Pričakovala sem kakšno pripombo od moža, on pa nič!

Ok, šla bom v salon in si dala napraviti tiste res dolge kremplje. Bo končno opazil? 🙂

Jaz pa tistih umetnih ali gel nohtov ne bi imela če bi mi plačali. Čez leto dni bo verjetno že polovica žensk zraven gel nohtov imela lasne vložke, pa kaj jaz vem kaj še vse umetnega na sebi. Meni enostavno ni všeč. Jaz tudi delam na vrtu, pa čistim hišo, pa pomivam, in imam vedno urejene nohte.

A nohti so tako zelo pomembni?
Uf…
Jaz imam vedno kratke, ker me dolgi spravljajo ob živce -res ,da so večinoma lepo čisti in lepo pristriženi, ampak kratki.

sem šla enkrat na ogled stanovanja pa mi je tip kr naenkrat začel moriti kako so mu všeč ženske z urejenimi nohti.

moje delovno mesto zahteva kratke in čiste nohte zato nimam dolgih in nalakiranih.

še isti dan sem ga poklicala in odpovedala stanovanje sam zarad teh njegovih nohtov.bolano ja sam pol bi morala najbrž vsakega 20,ko bi odnesla najemnino poslušat o lepih nohtih.

nekak ne

Očitno so mojemu možu pomembni, če vedno komentira in hvali druge ženske.

Očitno so mojemu možu pomembni, če vedno komentira in hvali druge ženske.[/quote]

Ja, pa nej komentira, ne?
Briga me, itak je ful žensk lepših, bolj seksi, bolj inteligentnih, bolj…. od mene in enako bolj….. od njega in če mu kaj ni všeč, so mu vrata odprta, da osvoji vse te ženske.

Ne razumem, zakaj padeš v komo, če je tvojemu tipu všeč nekaj na drugih ženskah? Ja, kar naj mu bo všeč, ne?

Mogoče zato, ker ko ga vprašam, če so mu všeč dolgi nalakirani nohti, trdi, da ne. Če ga vprašam, ali si želi, da bi jaz imela take nohte, trdi, da ne, da sem mu všeč taka kot sem. Ampak očitno to ni res, a ne? Če je meni on všeč tak kot je, na primer, ima že malo sivih las in mi je to šarmantno, pa bom potem v družbi hvalila in občudovala nekoga, kako ima lepe črne in nič sive lase, a ne bi to bilo malo čudno?

Ja, saj to imaš pa tudi prav…:)

reci danes:
takole dragi moj, odločila sem se za dolge umetne nohte, zato boš odslej ti pomival in brisal, urejal vrt, pa še 200 eur potrebujem zanje.
Dragi, vsak dan jih boš lahko gledal.
Sori tvoj tip je plehka duša,
Ampak to bi pa vseeno naredila.

Hehe, veš, iz tega, kako moški odgovarjajo na ženska vprašanja, ni še nobeden naredil doktorata. To pa zato, ker moški na ženska vprašanja ponavadi enostavno odgovarjajo tako, kot mislijo, da ženska hoče slišat 🙂 Sploh po tistem, ko so že kdaj doživeli dolgo surlo zaradi odkritosrčnosti.

Kot je bilo že napisano, res se zamisli, kakšna je tvoja samopodoba, če ti jo rušijo besede človeka v vlogi tvojega moža, ki te s svojimi plehkimi pripombami brezčutno ponižuje v družbi. Verjetno je že opazil, da te z njimi spravi v nelagodno situacijo in te prizadene, a s tem svojim početjem še nadaljuje. Te poniža, morda celo osmeši. In ti si se kljub njegovemu ravnanju, ki ti marsikaj lahko pove o njegovem odnosu pa tudi spoštovanju do tebe, pripravljena potruditi, da mu ustrežeš? Kaj pa bo našel potem?
Upoštevaj zgornji nasvet (Predlog). Poleg tega še ti najdi kakšno njegovo pomanjkljivost in mu jo demonstriraj v družbi na njemu lasten ponižujoč način (npr. glasno občuduj goste lase ipd.kakšnega prisotnega in pri tem svojega ošvrkni s pomilujočim pogledom). Skratka – uporabi njegov stil. Milo za drago.
O družbi, v kateri je tak poudarek na roževini, pa niti ne bi.

Tip je pogruntal, kako te tako pomalem in sistematično trpinči. ker ve, da te s tem prizadane in ob vsaki priložnosti vseeno to počne, potem je to to. Po opisu sodeč skor malo uživa pri tem.

Kako pa je kaj drugače vajin odnos?

Zrihtaj tipa in pozabi na nohte. Tvoji nohti so verjetno čist OK.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close