BARVANJE
Pozdravljena ga. Alenka,
sedaj bi pa tudi jaz rabila vaš izčrpen nasvet glede svoje mame, ki je bila pred kratkim operirana na srcu in ni zmožna v tem stanju obiskati frizerja, rada pa bi imela lepo frizuro.
Mama ima že vse lase sive, sedaj ima na laseh preliv v rjavi barvi in že precejšen narastek (cca 2 cm), tako, da sivine ob glavi ni mogoče spregledati. Ker ji gre to vse skupaj zelo na živce me je prosila, da bi jo pobarvala.
Po dolgem prepričevanju sem se le omehčala in sklenila, da ji bom ugodila, nastal pa je naslednji promblem. Kako naj se zadeve lotim. Rada bi ji lase pobarvala z trajno barvo, osnovni odtenek temnejše rdeča na to barvo pa bi ji rada naredila nekaj pramenov v svetlejši barvi. Mama je zelo bledolična, zato laično sklepam, da bi ji rdeča pasala na obraz, ne morem pa se odločiti kateri bi bil svetlejši odtenek. Lahko, da se motim tudi glede rdeče barve, zato bi prosila vas za nekaj nasvetov, da ne bi na koncu zadeva izpadla porazno.
Kaj predlagate glede osnovne barve + pramena?
Ali bi jo sploh morala pobarvati po celi glavi ali bi ji že v osnovi naredila samo pramena v dveh barvah (katerih?)
Naj napišem še, da ima mama kar precej tanke lase in me zanima, katero barvo, ki se kupi v trgovini bi mi priporočili.
Prosim vas tudi za kakšen drugi pomemben podatek, ki bi me pravilno usmeril.
Hvala vam za vse odgovore.
Ivanka
p.s.: sama si že nekaj let sama delam pramena iz barv Garnie ali Schwarzkopf.
Z rdečkastim tonom las se strinjam, s tem, da je potrebno paziti, da je dovolj temna, če ne bo rdeča le ob narastku. Ne vem kaksno rjavo barvo ima sedaj. Pomembno je vedeti: barva barve ne svetli!!!
Se pravi, da naprimer ne moremo iz temno rjave na svetlo rjavo brez predhodnega posvetljevanja las ali iz temno rjave na svetlejšo rdečo…. Se pravi, če je temnejše rjava, je potrebno v istem ali temnejšem tonu izbrati rdečo barvo. Kar pomeni, da v temnejšem nivoju lahko barva že vleče rahlo proti vijola odtenku. Odvisno od barve, ki bi jo uporabila. Če jo boste barvala sama, potem priporočam iz proste prodaje, barve Keune! Kar se tiče dodatnih pramenov odsvetujem, ker imamo samo pri frizerjih barve za pramene, pri katerih ni potrebno predhodnega svetlenja. Za to delati doma, je malo prekomplicirano in rabila bi kar nekaj materiala.To odsvetujerm.
Pa še pazljivo po narastku, da ne bo preveč rdeča, ker rdeča slabše pokriv a sive lase, pa še malo bolj na debelo jo je treba nanašati, zaradi sivega lasu, ki je debelejši od naravnih las.
Previdno še z barvo, ker če je bila mama opreirana in jemlje kakšne močne tablete, se lahko zgodi, da brava ne bo prijela dobro, ker se v lasu oziroma v meduli lasu, dogaja marsikaj in to las sprejema.
lp alenka
hei. Imam rjave lase in so skodrani ne tisto zelo skodrani ampak normalno.Imam svetlo rajev in blond pramene, zdaj bis e pa rada pobarvala po celi glavi na rjavo blond barvo ne vem ali je to pšenična. Barvat bi se šla k frizerju. Zdaj me pa zanima ali bi si zelo uničila lase?
lp.Nina
hei. Imam rjave lase in so skodrani ne tisto zelo skodrani ampak normalno.Imam svetlo rajev in blond pramene, zdaj bis e pa rada pobarvala po celi glavi na rjavo blond barvo ne vem ali je to pšenična. Barvat bi se šla k frizerju. Zdaj me pa zanima ali bi si zelo uničila lase?
lp.Nina
Forum je zaprt za komentiranje.