CELULIT
ULTRAZVOKOM NAD CELULIT
Na trgu je vedno več izdelkov, kateri nam skoraj čudežno obljubljajo, da bomo v nekaj dneh odpravili celulit. Vendar pa se vedno več žensk odloča, za obisk kozmetičnega salona, saj se zavedajo da celulita ne bodo odpravile zgolj z uporabo anticelulitnih krem in gelov doma. Celulit je danes izredno razširjena motnja. Ne gre samo za neprijetno pomanjkljivost, temveč tudi, kot je bilo znanstveno dokazano, za pravo bolezen.
V kozmetičnih salonoh, spa in wellness centrih je izbira kar pestra, tako da se je težko odločiti za vrsto tretmaja. Na izbiro imamo od ročne limfne drenaže, ročne anticelulitne masaže, razne obloge, infrardečo luč, elektrostimulacije, lipolizo, ultrazvok in še bi lahko naštevali.
Nikoli ne smemo pozabiti da se celulit prične odpravljati doma, saj sta izredno pomembna dejavnika ustrezna prehrana in telesna vadba.
Ena izmed najučinkovitejših metod pri odpravljanju celulita je vsekakor uporaba ultrazvoka. Ultrazvok uporabljajo vsi vodilni kozmetični saloni po celem svetu. S pomočjo ultrazvoka ne odstranjujemo uspešno samo celulita, temveč je namenjen tudi:
– preoblikovanje lokalizirane debelosti,
– odpravljanju pomarančaste in grobe kože,
– povečanju In izboljšanju elastičnosti tkiv
– zmanjšanju oziroma odstranitvi neestetskih gub in vdolbin na koži,
– izboljšanju tonusa tkiv, ki tako postanejo bolj trda in gladkejša
– nanašanju estetskih krem (proti celulitu, oblikovalnih,..) in s tem dosežemo veliko večji učinek kozmetičnih izdelkov,
– zmanjšanju celulitnih odebelin,
– ponovni oživitvi lokalnega obtoka in hranilnosti kože.
Keramični pretvornik mehanske vibracije na visoki frekvenci se položi na obravnavano območje in se drsi z gelom za ultrazvok oziroma kremo, primerno za masažo; še bolje je, če obogatena s hranilnimi, hidratantnimi ter proticelulitnimi snovmi. Ultrazvočni valovi, ki jih sproži ultrazvok omogočajo globoko prodornost teh krem, ponovno aktivirajo obtok (eden izmed vzrokov za celulit) učinkovitejše kot masaža s prijetnejšim občutkom.
Ultrazvok poveča mobilnost tekočin, ki zastajajo med tkivi in izboljšuje prepustnost. Razdrobi prisotne odvečne snovi in olajša njihovo odstranitev iz telesa, odstrani tudi pline in uniči bakterje. Izboljša površinsko in kožno vaskularizacijo ter posledično boljšo oksigenacijo ter hranjenje.
Število terapij se lahko spreminja glede na velikost območja, ki se ga želi obravnavati in od resnosti neestetskih pojavov. Prvi rezultati se lahko ugotavljajo že ob prvih terapijah, po katerih se bo koža izkazala kot gladkejša in mehkejša na otip. Vsekakor svetujemo, naj se ne prekinja ciklusa, da se dosežki ne izgubijo. Med eno terapijo in drugo svetujemo milo, a stalno športno dejavnost (dolge sprehode ali kolesarjenje), obsežno masažo ali hidromasažo. Svetujemo tudi pitje znatne količine vode med tretmajem.
vEČ INFO:
Na kakšen način se spopadate s to trdovratno nadlogo- celulitom.
Zaupajte nam svoje izkušnje, dvome, kaj vse ste že preizkusili in je delovalo ali pa tudi ni bilo nebonega rezultata…..
S celulitom se spopadam že zelo dolgo- od 14 leta naprej. Včasih sem pojedla ogromno čokolade, pa tudi malo bolj sem bila debelušna. Z leti sem pa postavo nekako uredila, samo celulit mi je pa ostal. Sedaj pred poletjem bom poiskala pomoč, pisala vam bom na naslov in mogoče poiskusila z ultrazvokom.
LP
Pozdravljena bel
različne anticelulitne terapije z različnimi električnimi aparati se nikoli ne smejo uporbaljati na osebah s krčnimi žilami. Prav tako osebe s krčnimi žilami ne smejo uporabljati različne terapije s toplotnim učinkom.
Namesto teh uporabljajte izdelke s hladilnim učinkom.
Od letos me daje ena manija in sem začela malce bolj redno uporabljati anticelulitne kreme, pa tudi drugače si losjone vedno vtrem v kožo, tako da se kar malce premasiram. In še masažno rokavico imam, ki jo zdaj celo uporabljam.
Sicer pa niti nimam toliko celulita, je pa moja sestra vsa frapirana, ker se ji je letos kar konkretno pojavil.
Forum je zaprt za komentiranje.