solarij
solarij se začne poznati po najmanj 80 minutah (pa ne skupaj), temveč začneš postopoma npr. 5 minut po treh obiskih malo več…..odvisno od tena kože…odvisno kaj hočeš…ni pa najbolj zdrav, ker se bodo sedaj vsule tudi pametne…vsaka stvar s katero se pretirava ni zdrava ali pametna…..Jaz ga obiskujem na vsake kvatre, ker mi godi svetloba in toplota, sem vsekakor potem boljše volje,….pozna se mi pa ne, ker ne hodim redno…..sem pa skoraj brez gub ..pa sem v srednjih letih….
Meni se začne poznat nekje po dobrih 2 urah, hodim pa samo pred dopustom, start po 2-3 minute 2 krat tedensko.
Več me lastnica solarija ne pusti, ker dobro pozna mojo kožo in alergijo na sonce, kar je tudi vzrok, da hodim.
In kolikor sem spraševala zdravnike, take previdne in res občasne variante ne škodujejo. Vsekakor so boljše, kot pa močna alergija.
Odvisno od tipa tvoje kože. Kozmetičarka ti bo svetovala preden boš šla v solarij.
Verjetno boš začela 3-mi minutami in potem vedno več. Več kot 10 ali 12 minut naenkrat pa ti ne priporočam. Koža postane vidno bolj suha, gubice se opazijo in na pogled je starikava.
Jaz sem prejšnja leta hodila redno skozi celo leto in moram reči, da kljub lepi rjavi barvi, koža ni bila lepa napeta in sijoča.
Zato zdaj grem pozimi parkrat in kakšnih 10 dni pred dopustom in to je to.
Je pa fajn se malo posončit pred morjem, ker se ne rabiš non stop mazat s kremami in bat da te bo opeklo.
Pojdi v solarij, kjer imajo razlicne jakosti solarijev in izberi najmanjso za 5 minut, pa bos videla ucinek. ce se ne bo nic poznalo, pojdi naslednjic za 3 minute vec. Ce se ti spet ne bo nic poznalo, pojdi va mocnejsega za 5 minut itd. Ce se ti bo pa poznalo, potem se pa drzi tega.
Jaz sem nekako tako zacela, da sem preizkusila par varijant in ugotovila, kaj ustreza meni. Imam sicer kozo, ki hitro porjavi, a vseeno v osnovi zel bel ten. Uporabljam srednje mocan solarij po 10 do 13 minut, odvisno ali zelim porjaveti ali pa samo ohraniti barvo.
Če si res bela kot kislo mleko ( ali je to samo fraza, s katero se pretirava :)), te tudi solarij ne bo obarval. Ti pišem iz lastnih izkušenj. Jaz sem zelo svetle polti, če sem na soncu, postanem le rdeča, potem pa nazaj bela. Lansko leto pa sem šla prvič v solarij. So mi svetovali, naj grem najprej nekajkrat za 3 minute, potem pa postopoma podaljšujem. 4 minute, 5, 7, 10. Več kot 10 ne. In sem hodila vsak drug dan (čeprav naj bi hodila le 1x tedensko, vsaj ne več kot 2x), tako sem dala skozi 30 obiskov v solariju, pa se mi ni poznalo NIČ!
Od takšnih solarijev, kjer naj bi porjavel ( kao) že po dveh urah, pa bejž stran, če nočeš fasati kožnega raka. Ti so premočni in zate, ki si bele polti, sploh niso. Tale “moj” solarij je drugače dovolj močan, vse ostale so postale zelo lepo zagorele v nekaj tednih.
Bodi raje ponosna na svojo belo, aristokratsko polt. Jaz sedaj sem 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.