Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style vedno lepi negovani nohti

vedno lepi negovani nohti

Ko se spodaj pogovarjajo o urejenosti in so omenjeni tudi nohti.

Sama pač nimam najbolje urejenih nohtov, ker mi enostavno ne znese. Če doma vsak dan opravljaš gospodinjska dela, čistiš, pomivaš, likaš, kuhaš, pečeš,….pač ne moreš imeti v nulo urejenih nohtov.

Poznam pa kar nekaj “damic”, ki imajo tipi topi urejene doooolegeee nohte, ampak ko pobližje pogledaš, opaziš, da je za njimi en kup celodnevne svinjarije, da ne govorim o tem, da si jih je praktično brez krtačke nemogoče opucati, ko režeš npr. kakšno piščančje meso….

Zame predolgi nohti pač niso znak hude higijene, žal. Seveda pa ne morem in ne smem metati vseh v isti koš, opisujem samo svoje opazke.

Jaz imam dolge nohte in tudi jaz redno opravljam gospodinska dela od kuhe do pospravljenja in verjemi moji nohti so izredno čisti. Opažam pa da dekleta in žene s kratkimi nohti imajo velikokrat veliko več svinjarije pod nohti kot pa tiste, ki imamo dolge, ko že avtomatsko se bol čisti roke itd:-)

Kako ima pa lahko nekdo, ki sploh nima prostora za nohtom, umazane? Saj ne rečem za vse, ampak verjemi, tista bela, “nevidna” svinjarija se laže nabere za dolgimi nohti. Žal me ne boš prepričala:-(

Prav to vprašanje je prišlo včeraj meni na misel. Kaj sploh pomeni urejeni nohti.
Zame so urejeni nohti tisti, ki so postriženi. Nalakirani, dolgi , spiljeni…pa so nališpani nohti.

Pa saj urejeni nohti ne pomeni, da so tudi dolgi!??!!?!
Jaz sem imela urejene, ko sem imela malo daljse, zdaj pa, ko gospodinjim in v sluzbi stalno nosim rokavice, pa imam cisto postrizene in urejene!

Urejeni nohti pomeni, da imaš lepo popiljene, da se ne cepijo, da se ne cufa kožica okoli nohta. Dolgi ali kratki, pa nima veze z urejenostjo.

Res je mimika, težko je prepričati prepričanega, še zlasti nekoga, ki pač ne more imeti dolgih in lepih nohtov, kot si sama dejala…razlogi za to, ki si jih naštela, pa mene ne prepričajo. Imam dolge nohte, urejene in predvsem ne umetnih, pa mi jih uspe imeti kljub pranju, likanju, kuhanju, pečenju, delu na vrtu (tukaj sicer uporabljam rokavice, drugače ne)…in verjemi, da toliko, kolikor sem skoz ves dan v vodi z rokami, pač ni šanse, da se za nohti nabere svinjarija.

Joj, saj sem vedela, da me boste narobe razumele. Tudi sama ločim med urejenimi in neurejenimi nohti, dolgimi ali kratkimi. Tudi nisem napisala, da so vsi taki, ampak poznam pa katero, ki ima žal na pogled zelo lepe nohte (pa zelooo dolge), ampak za nohti pa pač umazane.ž

Hja, ne vem, jaz imam bolj na kratko pristrižene in čiste, ponavadi si jih ob nedeljah zvečer tudi malce uredim in popilim, nalakiram s prozornim lakom, ampak,da bi se pa posebej hvalila, da imam urejene, pa ne morem trdit, razen, če imamo različne kriterije za urejene nohte.

Meni tedensko manikura nohtov vzame cca 1 uro. Dolge imam cca 1-2 mm čez blazinice prstov. Vedno nalakirane s prozornim lakom, včasih z barvnim svetlim. Veliko uporabljam rokavice v službi, že iz zdravstvenih razlogov. Mislim, da imam urejene nohte, kar mi potrjuje dober občutek med ljudmi.

Pri ženskah, ki imajo na nohtih 14 dni star odkrušen lak mi je pa zelo bljak. Od takih oseb ne jemljem ničesar, kar je za v usta. Za čuda, če pa ima branjevka zemljo za nohti, me pa ne moti. Je..ga, saj vem, pa kaj če ne morem pohoditi lastne sence!:-)))))))))))

Ko ste ravno pri nohtih, bi pa jst rekla nekaj o osnovni higieni umivanja rok in naj povem zraven primer, kaj se meni zdi se bolj nagravzno kot svinjarija za nohti…
Namrec, pred kratkim sem bila na neki precej gala prireditvi… Vmes sva sli s prijateljico na WC. Prva sem Sla sem na WC, si potem z milom in vroco vodo umila roke ter se obrisala (pri meni je to 100x na dan, zato imam tudi prcej spokane roke in kratke in lomljive nohte). Nato sem cakala prijateljico, ker je bila kar precejsnja gneca in opazovala fine starlete, kako si (ne) umivajo rok! In nisem mogla verjet svojim ocem, namrec zenske ali si rok sploh niso umile in odvihrale ven ali pa so si z vodo samo oplaknile roke (kaksno milo neki, je blo tam za okras), si popravle pricesko in sminko in odvihrale. Sem si rekla…pa to so navadne packe, kaki fine dame!
Se opravicujem, ce sem katero uzalila, ampak dej najprej si roke zacnite umivat, pol pa a mate dolge in nalakirane nohte al pa spokane, neurejene,….Ce so ciste, ste ze veliko naredile!

Za mene so najbolj neurejeni tisti nohti, na katerih je odkrušen lak…pa naj bo odkrušen samo eno pikico ali pa veliko, čisto vseeno…

Za moje pojme so najlepši negovani nohti kratki, lepo spiljeni, z lepo obnohtno kožico (lahko je potisnjena nazaj ali pa tudi ne), nalakirane z nevtralnim lakom. Ni pa mi tudi grdo, če ima katera, ki ima zelo kratke nohte v osnovi, malo daljse.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close