Če si populite “brčice”, ali zrastejo močnejše dlake?
dina glej, a ti pričakuješ,da ti po parih letih puljenja ali voskanja ne zrastejo več dlake?
puliš jih 1x na mesec, idealno. Močnejše niso,ker nimajo za kaj bit.
meni jih voska prijateljica,ki je kozmetičarka.
Zdaj imam cele kose kože na katerih mi dlake sploh ne rastejo več. Čisto gladko imam- eh, če bi cele noge bile take.
Ha, ha in za hec odprem Veliki splošni leksikon in pogledam pod geslo epilacija. Kaj vidim? Glej pod depilacija. No, pa pogledam še tja in piše takole:
depilacija (latinsko), odstranjevanje dlak z britjem ali drugimi depilacijskimi pripomočki; pri epilaciji se z elektrokoagulacijo odstranijo dlake skupaj s koreninami.
Kar se pa brčic tiče – po mojem bo efekt po puljenju s pinceto enak kot pri voskanju, bo pa puljenje s pinceto seveda bolj zamudno, sploh če si bolj “brkata”. Ne verjamem pa, da bi bile dlake zaradi puljenja kaj močnejše. Oz. sem prepričana, da ne bodo.
Seveda je isto, samo da je prvo ročno početje s pinceto ali voskom, drugo pa bolj komot s strojčkom – depilatorjem.
Brivnik brije.
Depilacijska krema je “britje” s pomočjo kemije in sploh ni depilacija, kot napačno sugerira ime.
Pinceta puli.
Depilator puli.
Vosek puli.
Brivnik in krema sta površinski metodi, vse ostale posežejo bolj globoko. Dlake niso nikoli “bolj močne” kot prej. Pri postopkih britja mogoče samo zgleda tako, ker je odbriti del dlake bolj oster kot naravna konica. Ostale metode res lahko (ni pa nujno) povzročijo, da so dlake tanjše, ker pač posegajo v korenino in jo poškodujejo.
včasih sem imela obrvi zraščene (kot Fredi Miler :))))))
Po dvajsetih letih puljenja, mi na korenu nosu obrvi skoraj ne rastejo več, oziroma mi zraste samo še kakšna sem in tja….
Po dvajsetih letih depiliranja (v začetku s toplim voskom, sedaj z epilatorjem), imam dlake na nogah redkejše….
Po dvajsetih letih odstranjevanja dlak s kremo pod pazduho imam dlake popolnoma enake gostote, dolžine in trdote. Enako je v bikini predelu….
Zaključek:
S puljenjem korenine se lahko zgodi, da kakšno zasnovo uničiš in tam dlaka pač ne zraste več. Z uničevanjem dlake nad korenino (rezanje z brivnikom, raztapljanje s kremo) pa korenina ostane tam kot je in seveda iz vsake koreninice nekaj zraste – včasih dlaka, včasih travica, včasih rožica …. :))))))))
In tisto zasnovo, ki jo vsebuje koreninica, ne moreš spremeniti. Takšna je in PIKA! Če je zapis, da bo rezultat koreninice tanek, rdeč, skodran …. iz tega zapisa ne moreš narediti ravnega, črnega in močnega!!!!
Če je v koreninici zapis, da bo zrasla travica, ne moreš z nobenim rezanjem, striženjem, raztapljanjem narediti, da bo zrasla marjetica ali vijolica!
Probala že vse oblike puljenja in izžiganja (tako jaz rečem epilaciji, ki je najbolj boleča, saj zažge korenino, seveda z električnim aparatom in če je kozmetičarka natančna, tam ne bo več rasla dlaka), vendar ne rastejo nič manj, pač pa še bolj. Je pa res, da moji hormoni zaradi odstranitve “ženskih hormonskih organov” ne delajo in dlake imajo vso možnost razraščanja. Imam kar veliko dela, najraje se pa vzamem v roke in jih kar pulim s pinceto.
Forum je zaprt za komentiranje.