nohti
Zadnji mesec se mi lomijo nohti, tako po plasteh. Ves čas, enostavno jih moram imeti postrižene čisto do blazinic. To se mi ni še nikoli dogajalo, vedno sem imela lepe nohte in zato lahko tudi ves čas urejene. Sedaj pa je to nemogoče. Me pa moti, zato se obračam na vas, če mi lahko svetujete kaj naj storim? Obstaja kaka stvar, da to lomljenje preprečim? Ima katera podobno izkušnjo?
Hvala, lepo nedeljo želim…..
joj, kakšne težave sem imela z nohti! lomili, plastili, kot opisujeta vidve, se cefrali… katastrofa! niti striženje ni pomagalo – razsulo se je še tisto, kar je ostalo.
do pred parih let, ko sem prvič pomagala hčerki oblikovat nekaj stvari iz gline. po dveh tednih vsakodnevnega stika z glino se je stvar začela popravljat – najprej niti nisem vedela, čemu lahko to pripišem.
od takrat si redno privoščim glinene kopeli, masaže z glino (vse delam sama, brez kakšnega dragega kozmetičnega salona), res je veliko bolje.
Mal več, prosim! Kako si narediš glineno kopel, masaže z glino?
Prosim….
Jaz bi res rada, da se mi stanje popravi. Nikoli nisem hodila v noben tak ali drugačen salon, ampak tole z nohti mi pa res ni všeč.
Hvala….[/quote]
glineno kopel pripraviš tako, da kepo gline raztopiš v mlačni vodi – najpreprosteje je kar z rokami. že s tem, ko mečkaš glino, nekaj narediš. potem roke kakšnih petnajst minut kopaš – namakaš, z ostanki gline masiraš prste.
masažo narediš na podoben način, le brez razmočene gline. omočiš jo le toliko, da je voljna. počasi jo vtiraš v roke, prste. masiraš eno roko z drugo, če je treba, po kapljicah dodajaš vodo.
kakšne časovne omejitve tu ni. kolikor ti paše in kolikor ti znese.
Mal več, prosim! Kako si narediš glineno kopel, masaže z glino?
Prosim….
Jaz bi res rada, da se mi stanje popravi. Nikoli nisem hodila v noben tak ali drugačen salon, ampak tole z nohti mi pa res ni všeč.
Hvala….[/quote]
glineno kopel pripraviš tako, da kepo gline raztopiš v mlačni vodi – najpreprosteje je kar z rokami. že s tem, ko mečkaš glino, nekaj narediš. potem roke kakšnih petnajst minut kopaš – namakaš, z ostanki gline masiraš prste.
masažo narediš na podoben način, le brez razmočene gline. omočiš jo le toliko, da je voljna. počasi jo vtiraš v roke, prste. masiraš eno roko z drugo, če je treba, po kapljicah dodajaš vodo.
kakšne časovne omejitve tu ni. kolikor ti paše in kolikor ti znese.[/quote]
Bom preverila, pa ti sporočim, če tudi pri meni deluje! Najlepša hvala, res :)….
Tako ja. Pa nohtov si tudi ne strižite s škarjicami, ampak vedno krajšajte s pilico. Ampak krajšajte, na pa tanšajte (po površini nohta).
In pa obvezno; nikoli v razne spare pa merkatorje na manikure. Vas bodo same glivice.
Izključno in samo svoje pile na svojih nohtih.
Aja, pa kakšen pir sem pa tja spijte. Odlično za nohte in lase.
Forum je zaprt za komentiranje.