Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Počena ustnica

Počena ustnica

Tri tedne nazaj so mi hudo razpokale ustnice. Veliko vazelina in se je zacelilo. Ampak na enem delu jo imam ustnico prav preklano. Kot bi mi jo nekdo prerezal. In to se noče zaceliti. Na vsake pol ure mažem. Čim se malo zaceli, takoj spet poči. In imam občutek, da z vazelinom tega ne bom rešila. Ker po treh tednih ni nič bolje. S čim naj še poskusim? Hvala za nasvet.

Začni jesti b-kompleks. Manjka ti vitamina b!

če imaš naravno aloe vero – torej ne kupljeno mazilo, ampak prav rastlino v loncu – to pomaga najbolj od vsega pri celjenju ran – sem na lastni koži preizkusila in kar nisem mogla verjeti – dobesedno gledaš, kako se rana zapira!! (ampak zanimivo, kupljeni geli od aloe vere, čeprav piše, da so 100%, mi pa niso nič pomagali!). Odrežeš torej en košček lista in iztisneš malo soka oz. gela na rano – boš videla, dela čudeže! (meni se je v manj kot pol ure zacelila rana, ki se prej dva tedna ni hotela zapreti, pa ne le enkrat!)

kako zaceliti rano na ustnici ne vem…ma razpokane ustnice so posledica premalo pitja vode…

Ej brez heca… saj je smešno samo deluje pa čarobno. A veš tista čisto najbolj navadna temno modra Nivea, s tisto se na debelo namaži preden greš spat, pa čez dan imej skos to gor, garantiram ti da bo čez par dni rana zaceljena.

Res smešno, ampak res deluje noo.

Čisto možno, da deluje, ampak to ti pa zares močno odsvetujem, še posebej na odprto rano! (o kemiji v Niveinih izdelkih smo tukaj že mnogo pisali)
Glede mazanja ustnic v takem stanju bi ti sama najbolj svetovala recimo od Alverde ognjičev balzam (je v DM-u), ki ima BDIH certifikat.

Možno ja kar se tiče kemije, ampak deluje pa za 100%.

Pol pa pač ne, jest tako naredim.

za nas je čudežna krmeica za vse rane in suho, razpokano kožo mazzilo od lamprehta, po domače kremica za rito.

Če je taka razpoka zelo vztrajna, poskusi pri dohtarju izcenkati injekcijo B vitamina.

Prva pomoč ti je čisto navaden med, druga Bepanten plus.

R

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close