na pomoč-madeži na oblačilih
Zdravo vsem!
Imam dojenčka, starega 5 mesecev in začela sem z uvajanjem hrane. Problem-madeži od soka. Gre zaenkrat (!!) za korenček in jabolko, ki ne gre dol s slinčka (pa sem ga prala na 95 stopinj!).
Zdaj pa ne vem, kako bi to spravila dol, ker ima mali dokaj občutljivo kožo (dermatitis) in si nekako ne upam, da bi vsaj oxi dodala perilu. Niti mehčalca ne uporabljam.
Ima kdo kakšno idejo? Zelo bom hvaležna. Si pa ne predstavljam, kako bodo šli dol madeži s pisanega perila, ki ga perem na 40, če še pri 95 ne gre dol.
Lep pozdrav!
Tudi mi še vedno imamo zaradi hrane opravka z madeži.
Pri nas 100% GELSEIFE znamke DM v DM-JU. Ful poceni in spravi dol 99% madežev.
Jaz takoj, ko nastane madež namažem s to zadevo in pustim tudi par dni, potem pa normalno operem. Še celo bolje je, če vsaj čez noč pustiš to tekočino na madežu. To lahko brez skrbi naneseš na pisano perilo in tudi pustiš več ur.
Poskusi, ne bo ti žal!
Oblačila z madeži namoči čez noč ali za kak dan, dva v vodi, v kateri si raztopila Persil Sensitive. Zagotovo bo šlo dol, a če so občutljive stvari, lahko barve malo zbledijo.
Sicer lahko poskusiš tudi kak odstranjevalec, bolje pa dm milo, ampak obvezno nato dodatno izpiranje ali ponovno pranje (kratek program), da se oblačila res izperejo.
Forum je zaprt za komentiranje.