nivea, in druge kreme škodljive?
Pisalo, pisalo, evo link:
http://med.over.net/forum5/read.php?151,4122014,4122014#msg-4122014
xena, eno je, kaj tebi osebno in NEPOSREDNO škodi, torej takoj po nanosu, DRUGO pa so škodljive snovi, ki se z leti nalagajo v tkivu in sčasoma povzročajo nepopravljivo škodo na genetskem materialu – teh slednjih žal NE izslediš takoj, ker ni nujno oziroma ponavadi niti ne povzročajo takojšnjih reakcij (toliko so pa že brihtni njihovi proizvajalci, drugače ne bi služili, mar ne?)
In po NEODVISNIH nemških eko testih je bilo dokazano, da so Nivea, Vichy…, sploh pa Eucerin(!!!), na VRHU spiska dolgoročno toksičnih snovi. Pa naj lepo prosim ne začne spet kdo z argumenti, “ja, zakaj pa lekarne prodajajo in reklamirajo Eucerin…”
ZAKAJ??? ker jim MASTNO plačajo, to pa je seveda za farmacevtski lobi povsem zadosten razlog, da nekaj propagira! Denar je pač sveta vladar, in upam, da vas ni več veliko takih, ki verjamete, da farmacevtska industrija dela v prid vašega zdravja in blagoslova… potem lahko tudi v božička verjamete, je bolj verjeten! 🙂 Zadnjič sem v ZG celo videla knjigo, mi je kar žal, da je nisem kupila (ampak v bistvu že vse to vem) – nekaj v tem smislu, kako nas farm. ind. v bistvu dela bolne, nam prodaja bolezen, ne pa zdravja. Od česa bi pa živela, če bi mi bili zdravi??? To ji je popolnoma zadnji interes!
Draga Vranica,
preden napišeš “bedarija”, se najprej pozanimaj. na dermatološki kliniki ti s posebno barvo na hrbet narišejo mrežo (tako kot pri križanki), nato pa na posebne oblže nanesejo razne alergene in pa v mojem primeru še zobne paste in kreme, saj sem imela kontaktni dermatitis po obrazu. Nato moraš nositi te nalepke 48ur (vmes e ne smeš tuširati). Potem jih odstranijo in počakajo še 24 ur, da vidijo v katerem kvadratku se je razvil rdeči madež ali kakšen drug znak alergije. meni so na tak način odkrili alergijo na arašide, grozdja, formaldehid (ga je veliko v dimu – dimljana hrana) in krom (posoda).
Tako da ne se delat pametna, če nimaš pojma
Pa ne samo Nivea, Vichy, Eucerin … ogromno krem, šamponov, mil je škodljivih, vsebujejo celo karcinogene snovi. Nad njimi ne bedi nobena inšpekcija, so pa to gigantski imperiji, ki jim nihče nič ne more. Zato, če vam je mar za svoje zdravje uporabljajte izdelke s certifikatom BDIH – certifikat za naravno kozmetiko, ki ne vsebuje škodljivih kemikalij. Pri nas se s tem certifikatom dobijo. dr Hauscka (kalček, sanolabor), Provida Organics (spletna trgovina vegea), Weleda (kalček, dm), Alverde (dm) …
Forum je zaprt za komentiranje.