Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style vitamini za nohte!

vitamini za nohte!

Zanima me, katerega vitamina mi fali, ker se mi grozno lamljejo nohti! In ne na koncu nohta ( tisto belo področje), ampak se mi zacesne ob nohtu in to tudi na sredini nohta, kar je pa seveda precej boleče.
Ne vem če si predstavljate, ampak mislim, da mi nekaj manjka… Kaj bi to bilo? Kateri vitamini?

Pozdravljena žužika. Če se ti nohti lomijo, so tanki in šibki ti verjetno premanjkuje biotina (vitamin H) in kalcija. Biotin ajdeš v rumenjaku, arašidih, grenivki, lubenici, banani, pivu, cvetači in še kje. Kalcij najdeš v mleku, vseh mlečnih izdelkih (siri, jogurti, namazi…), v blitvi, orehih in soji. Za oporo nohtom priporočajo tudi lake, ki se jih posebej dobi v drogerijah (dm, muller, anita…), ki so trši, namenjeni prav tistim, ki imajo šibke, lomljive nohte. Za tvojo težavo ti priporočam tudi, da si nohtov ne puščaš dolgih, ker je še bolj delikatno za zlom, ampak si jih pristrižeš na 2 mm in opiliš.

Za več informacij o negi, manikuri, receptih za nohte in striženju imaš na tej strani:

http://trendi.siol.net/default.aspx?site_id=155&page_id=415&article_id=155101051124103237111&cid=415&pgn=1

Srečno, Bina.

Dobijo se prehranski dodatki, ki so tudi posebej namenjeni nohtom, lasem in koži. Vsebujejo veliko biotina, vitamina C, kolagena in druge vitamine iz B kompleksa. Na trgu jih dobiš pogosto pod oznakamo komplet (kompleks) za kožo, lase nohte, ali 3 – kompleks.
Glede na težave, ki jih opisuješ, lomljenje kar na sredini, to niti ni tako nedolžno. Morda bi poleg tega moral obiskati tudi zdravnika, še posebno, če imaš še kakšne druge težave.

Pri nohtih velja upoštevati nasvet, da roke niso orodje in jih varujmo, če je to mogoče (zašćitne rokavice, uporaba pripomočkov …). Včasih ženske kar po nepotrebnem skoraj kopljejo z nohti, potem se pa čudijo, “zakaj krhki”. Nohtom neprijazna so tudi čistila. Če imaš ranjene, bodi še posebej pozorna zaradi nevarnosti vnosa v telo.

Zeloooo pomaga, da roke in nohte zvečer namažeš s hranilno kremo in morda … zdaj me bo kakšna kozmetičarka za ušesa – z olivnim oljem. Meni je zelo pomagalo.

Delaš lahko na dva načina:
– kopeli na nohte in roke
– namesto kreme

Kopel pripraviš tako, da olivno olje segreješ da je mlačna in nato notri namahaš roke, ali vsaj nohte, pa si malo naneseš še gor po rokah. Olja po uporabi ni potrebno zavreči, pazi samo, da ga ne pregrevaš in da ga potem dobro zapreš. Brala sem tudi, da lahko dodaš limono, ker vsebuje vitamin C, vendar potem se tisto skisa in je bolj za enkratno uporabo. Sama oceni, kaj ti je bolj pomembno. Poleg tega, pa če imaš rane, se lahko zgodi tudi, da te bo po limoni peklo.

Druga varianta pa je, da zvečer neposredno pred spanjem, nekaj kapljic olivnega olja vtreš v roke, obnohtno kožico in nohte. Malo si potem mastna, ampak, pomaga pa zelo. Nohti se okrepijo, postanejo pa tudi bolj prožni in lažje kljubujejo lomljenju.

Zelo bom vesela, če boš poskusila in čez en mesec tudi sporočila, če ti je kaj pomagalo.
Najbolj pomembno pa je, da se odločiš in začneš ukrepati, potem pa pri ukrepanju tudi vztrajaš. Ker, nič ne pomaga bolj, kot če malo več naredimo za sebe in svoje zdravje.

........................................... Ne moreš izbrati, kako boš umrl. Ne kdaj. Lahko pa se odločiš, kako boš živel. Zdaj. iz MON

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close