Najdi forum

Suha koža

Imam zelo suho kožo. Po obrazu in telesu. Stara sem 40 let.
Kakšno kremo (pziroma celo nego) za obraz mi priporočate?
Za telo: katero kopel uporabljati in katero kremo ali olje?

Hvaležna bom, če dobim kakšen dober navet! :)))))))))

Ali spiješ dovolj tekočine na dan- recimo 2 litra vode, dokler tega ne boš spremenila bo koža suha in hrapava. potrebno jo je nahraniti od znotraj potem šele od zunaj!

[url=http://tickers.families.com][img]http://tac.families.com/ezb/905782.png[/img][/url]

V lekarnah imajo super kolekcijo kozmetike Avene,namenjeno zelo suhi koži.Za tuširanje na splošno uporabljaj olja za prhanje,kopeli pa pravzaprav pri suhi koži niso proporočljive.
lpS

Juvena!!

za obraz samo Cera di Cupra Rosa iz DM

pri moji izredno suhi in razdražljivi koži je to edina krema s katero se namažem zjutraj in je koža vredu do večera

lep dan

Najbolj enostavno,,,hladilno mazilo ali olivno olje, kupljeno v lekarni..Si pred spanjem namažem,,,

niveino olje za izredno suho kozo ali pa olivno olje

Pri meni nič od tega ni pomagalo, pa zelo skrbim za zdravo prehrano in spijem veliko vode.
Oprosti primorka, tudi meni so na tem forumu priporočali to kremo Cera di cupra, res je da je zelo mastna, še bolj res je pa da smrdi…. blek.
Moj nasvet, kot sem sama naredila; šla sem k kozmetičarki, da mi je naredila bogato masko za obraz in koži povrnila vlago. Kremo pa uporabljam od Vichy za suho kožo. Prosi v lekarni za testerje od Vichy.
Ko boš poskusila testerje od te firme in sploh losijon za telo (mmmm ko otroška ritka) boš videla o čem govorim.
Pazi pa edino to, ker ena krema za obraz je za izsušeno kožo, ena pa za suho kožo. Meni prva ni bila ok, ker je za trenutno izsušeno kožo, ne pa za tip suhe kože.
Ma sem natrosila, v glavnem prosi v lekarni naj ti svetujejo.

ko se stuširaš, se ne obriši v brisačo, ampak se še mokra natri z otroškim oljem.
tak tretma koži najhitreje povrne vlažnost in potrebne maščobe.

hvalijo kakavovo maslo za telo.

Ena , saj nimam kaj oprostit, ampak jaz to kremo kupujem že nekaj let in mi res zelo lepo diši

a je možno, da si imela pokvarjeno kremo

drugače smo si pač različni ….

Napisale ste že kar veliko, dodala bi samo še to, da se je dobro izogibati SLES in SLS (sodium lauryl sulfat, sodium laureth sulfat). To so čistilna sredstva, (prisotna skoraj v vseh gelih, šamponih, milih), ki dražijo, izsušujejo kožo. Meni je pomagalao samo to, da sem prešla na bolj naravne proizvode, ki ne vsebujejo toliko kemije. Zaenkrat mi zelo odgovarjajo Faith in Nature proizvodi, ki ne vsebujejo sintetičnih barvil in konzervansov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close