Opica ali člove – depilacija telesa
Pozdravljeni,
Mati Narava me je krstila s “kožuhom”, ki je zavidanja vreden marsikateri ovci na travniku in počasi počasi se ga naveličujem.
No, šalo na stran. Po prsih, trebuhu in hrbtu sem dokaj močno poraščen in kot, da to ni dovolj, so dlake zelo temne, lahko bi se reklo črne, kar vse skupaj poslabša. To me sicer nikoli ni motilo, saj mi je bilo počutje pomembnejše od takšnih malenkosti, vendar sem se vseeno odločil, da poskusim postati “gladek”…in tu se je začelo…
1. Seveda, najbrž večina moških najprej poseže po britvici (vsaj jaz sem) in lepo nameče peno povsod, trikrat potegne in voila…gladko. Problem je bil, da se mi je v roku par ur (naslednje jutro), vse skupaj tako vnelo, da 4 dni nisem mogel ležati ne trebuhu in tudi nošnja majic je bila zelo moteča. Nastale so rdeče pikice, ki so bile zelo razdražene in karkoli sem poskušal preventivno narediti (po tuširanju…), ni pomagalo.
2. Vosek. Punca mi je rekla naj probam z voskom (trakci), saj sčasoma stanjša dlake in jih nemara do neke mere tudi odpravi in sem si mislil kul. Po tuširanju sem se polepil s trakci, stisnil zobe in začel s trganjem in moram priznati, da kljub bolečim trenutkom, je vse lepo šlo ven in ponovno sem bil gladek. AMPAK…po nekaj urah, se mi je koža segrela na 100°C (zelo je bila vroča) in ponovno so se naredile pikice ki so bile prisotne nekaj dni. Večje pikice so bile podobne mazolčkom; bel mehurček napolnjen z gnojem.
3. Brivnik za lase. Poskusil sem seveda z brivnikom za lase brez nastavka. Ta je dokaj v redu opravil delo in ni bilo nikakršnih posledic na koži, vendar dlak ni pobril do konca in so ostale črne pikice, oziroma dlake dolžine 1mm…torej…nesprejemljivo, ker sem bil podoben psu Dalmatincu.
4. Depilator (epilator). Punca mi je posodila depilator. Ej priznam…punce so frajerke da tisto uporabljajo. Tisto cuka ko sam satan…kocine sicer spuli lepo ven, vendar pa boli. No, sej se da stisnit zobe…a kaj ko so se pri meni spet pojavile tiste smotane pikice.
5. Krema za depilacijo. Ko se človek v nekaj zagrize, postane obseden in poskusi vse. Torej, krema je bila zanimivo doživetje… Vonjave so bile dokaj grozne, vendar se na njih navadiš. Koža je bila tudi brez posledic (nobenih vnetij), vendar nikakor mi ni ratalo dlak do konca pokosit. Nekatere so šle do kože stran, vendar večina (kakih 70%), jih je ostala 1-2mm dolge. Krema bi bila torej kul, problem pa je, ker bi na ta način moral porabiti 4 cele tube na teden…
6. No, zadnja rešitev ki sem jo poskusil (in jo še vedno uporabljam v kombinaciji s kremo), je pinceta. Prav ste prebrali…s pinceto si pulim kocine eno po eno…pravi psihopat. Na boleče cukanje sem postal že totalno odporen in ga sploh ne čutim več. Problem je samo v tem, ker za puljenje porabim več časa, kakor ga namenim ponoči spanju in dela ni nikoli konec.
Skratka, ker sem študent, razne laserske in električne (al kaj so že) odstranitve dlak, odpadejo, saj si jih ne morem privoščiti…vsaj ne še zdaj.
Vprašal bi Vas, če sem morda na kaj pozabil pri vseh testiranjih? Je še kakšna šansa, ki je seveda študentu primerna? Obstaja mogoče kaj, ki prepreči nastanek tistih vnetih pikic? Če bi bile pikice prisotne en dan, ne bi bil tak problem…vendar nove dlake prej zrastejo, kot se koža pomiri, tako da ne dosežem s tem nič. Da ne omenim potem še vraščenih dlak (vendar te so najbrž neizogibne).
Skratka, ljudje prosim Vas lepo, pomagajte mi…svetujte mi…rešite me
Pisal sem tudi raznim kozmetičnim salonom za pomoč…vendar očitno če mailu ne priložiš kepo denarja, nihče ne odpiše…
Lepo vas pozdravljam in se priporočam za kakšen nasvet
D.
P.S. Morda v kozmetičnih salonih depilacijo opravijo kako drugače? Preprečijo pikice?
Se opravičujem, da ste meral tako dolgo čakati na mojn odgovor!Zelo ste se potrudil in opisal najdaljši opis problema, vsaj za moškega in vidim, da se zalo trudite!
Na eno manjšo depilacijo, bi vam svetivala, da vseeno probava v salonu, kjer so viski drugačni, kjer vam namažemo podepilirano mesto, da se ne vname!Spomnite nas, da ste zelo občutljive kože, lahko tudi mene zahtevate, saj se vas bom spomnila, kajti tako hudega primera, da niti en način depilacije ne ustreza v 10h letih dela še nisem srečala!Skupaj bova ugotovila, kaj pripelje vašo kožo do tega, da se tako razdraženo odzove!Na depilacijo pa pridite na sveže stuširan, po možnosti dopoldan, ko se tako vroče in ta dan ne trenirajte ničesar, da se ne bi znojili!!!
LP,Petra!
Končno ena tema za moške kjer je uporabnik zelo dobro opisal problem (celo s kančkom humorja).
Skratka, sam nisem tako ZELO poraščen, imam pa tipične tri oaze črnine in sicer ena na trebuhu in dve po prsih.
Ravno danes sem prvič poizkusil reševanje tega problema, vendar neuspešno (iz tega tudi sledi da sem šele zatem prišel na ta forum).
Skratka, kupil veet trakove z voskom, prebral navodila, pristrigel dlačice da niso predolge…in glej ga zlomka, preveč sem jih postrigel in tej trakovi ne naredijo ničesar.
Kaj zdaj? – trenutno imam eno joško napol pobrito in se smejim samemu sebi kakšen osel sem.
Kolegica mi je ravnokar povedala da sem začel “neverending story” z britjem in tako mi je že žal da sem sploh začel.
Imate kak nasvet zame? Pripravljen sem se dalj časa mučiti s tem s ciljem da bi to nadlogo sčasoma odstranil ali zredčil. Se to sploh dejansko da?
Sem prav tako študent ki si je očitno ravnokar nakopal dodaten strošek na glavo.
Koliko pri vas stane takšno reševanje problema in kako pogosto je treba v praksi hoditi na to?
Pozdrav!
V najinem problemu trenutno še malo počakava,da se zabrita ena stran malo poraste, nato pa bi vam raje prvič pri nas s profi voski podepilirala, saj so prvič najmočnejše in bi bilo to doma neizvedljivo!
Depilacija sprednjega dela prs in trebuha stane pri nas 29 eurov in vam bo držalo en mesec!
LP!
Forum je zaprt za komentiranje.