Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style mastna koža poleti

mastna koža poleti

Živjo!

Moja koža na obrazu je mastna, sicer bolj na T predelu vendar se mi po celem obrazu pojavljajo mozoljčki, tako da uporabljam kremo oz. kremni gel Nivea visage young, ki je za nečisto kožo.
Zanima me, kako naj svojo kožo na obrazu negujem poleti? Ali mi bo v poletnih vročinah ta krema, ki je predvidevam da manj mastna, dala premalo vlage (sicer mi zelo ustreza)? In s čim naj svojo kožo zaščitim na plaži in nasploh pred UV žarki?

Hvala in lep pozdrav

Tisti, ki imamo mastno kožo, imamo včasih poleti še več težav, saj vročina še poveča pore in se potimo in smo na koncu še bolj “mastni”.

Kar sem ugotovila pri sebi je, da si moram kožo redno! čistiti, kar pomeni, vsak večer in vsako jutro z gelom, ki je primeren za mastno kožo in seveda narediti potem ves postopek:
– tonik in
– zaščitna krema z UV filtrom.
Sama uporabljam še dodatek za dodatno obnavljanje in vlaženje kože – prodajajo se pod imenom serum.

Mislim, da poleti in tudi pozimi, je dobro uporabljati kremo z zaščitnim UV. Sicer, negativnih posledic na moji koži še ni bilo videti, in tudi sedaj ne morem primerjati, vendar mnogi strokovnjaki, ki se spoznajo na kožo in negativne posledice za njo, to priporočajo. Verjetno da vsaj poleti, pa je to že obvezno, če nočemo, da bomo čisto zgubane in pegaste. :-)))

Krema za mastno kožo naj po enih teorijah ne bi vsebovala maščobe, čeprav druge teorije pravijo ravno nasprotno – klin se s klinom zbija.
Meni osebno mastne kreme naredijo na koži veliko štalo, zato uporabljam take, bolj lahkotne.
Seveda pa vsaka boljša krema tudi vlaži – ne glede na to.

Za Niveo ni ravno znano, da bi bila ne vem kako kakovostna. Se moraš pa sama odločiti, koliko boš sama namenila za osebno nego kože na obrazu.

........................................... Ne moreš izbrati, kako boš umrl. Ne kdaj. Lahko pa se odločiš, kako boš živel. Zdaj. iz MON

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close