Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Spletne trgovine

Spletne trgovine

Kje se splača kupovati parfume? Za FragranceX in Strawberry sem slišala, nisem pa še kupovala. Kakšne so vaše izkušnje? Kaj pa bolj bližnje evropske destinacije, ali obstaja kaka zanimiva e-štacuna?

Jaz sem parkrat nakupovala na fragrancex in je vsakic bilo brez problemov. Ne poznam drugih strani (oz. nisem tam kupovala).

Na fragrancex-u se splacajo kaksni starejsi parfumi, ki so kar fajn diskontirani….ne vem, ce kupis vsaj dva (ki sta poceni), se splaca kljub postnini in ddv-ju, ki ga tukaj placas…..Slaba stran je, da nimajo tolike izbire kot na nekih drugih straneh, novi parfumi pridejo gor ful kasneje kot v trgovine pa se diskontirani niso…..

Disec pozdravcek!

Sem malo brskala po Fragrancex – noro! Brita, koliko pa znaša ta carina pa ddv pa vse to skupaj? Zelo približno? Ker mene je nekaj cen tako premamilo, da bi kar vse pokupila. 
Lp,
C

Carine ne placas ali pa je bila tako mala, da je jaz nisem niti porajtala (ampak mislim da je ni), davek je pa 20% :-)))

Placas pa fragrance-u postnino ….ce se ne motim, 17 usd al nekaj takega + manj kot dolar za kos…..V glavnem, se splaca. Pa se to…ko nekaj kupis pri njih, ti na vsake dva meseca (ali se pogosteje) posljejo na mail kupon, s katerim imas se 10% skonto……

Fajn je naprimer, ce gres v to s kaksno prijateljico, da si razdelita stroske postnine……ker ce ne bos kupila vec parfumov, se skoraj da ne splaca….Drugace pa ja, nekatere cene so smesno nizke….

Ce te se kaj zanima, pa kar na dan z vprasanji :-))

Pozdravcek!

p.s. in ni odvec se enkrat ponoviti, da ni bilo problemov z zlorabo kartice ali pa da nebi prejela posiljke

Hm, dobra ideja, to s prijateljico …

Sploh pa me zanimajo starejše reči, take dobre, ki so že čisto pozabljene in jih nihče več ne uporablja (pa še sama sem jih skoraj pozabila, da se mi zdijo skorajda kot nove, he he).

Stran, katero si navedla sem si ogledala in je super. ZAniam me, če bo katera v kratkem naročala kak pafum na ta način?

Ali lahko naročiš več parfumov naenkrat? Jaz vsak mesec kupujem na Fragrancex ampak samo po en kos – si ne upam več, ker so naši carinski predpisi z nekimi omejitvami, koliko mililitrov sploh lahko kupiš na osebo, zato si nikoli nisem upala vzeti treh naenkrat. Ali si ti že sprobala in je vse prišlo?
Jaz velikokrat sploh ne plačam DDV – izgleda, da za manjše zneske ni treba, ne vem pa, kje je meja. Se mi zdi, da je bila tam okoli 6000 SIT. Nad to ceno je pa 20% DDV in 1030 SIT neke takse.

Dober naslov za nakup parfumov je pa tudi

Pozdravljena
Zanima me, recimo če stane parfum 10€, koliko bom plačala poštnine in vseh ostalih dajatev? Kolikšna bo končna cenaparfuma?
Lp

Postnina je 11,54 eur in 0,76 eur za kos….Pri nas pa bos placala 20% davek na 10 eur, torej 2 eura….in ce je res da placas se nekih 4 eur takse….skupaj torej cca 28 eur….Zato pravim da se bolj splaca kupiti vsaj dva kom…..

Lp!

Do 20 € se ne plača 20% DDV pa tudi takse ne. Enostavno prinese poštar kot inozemsko pismo brez vsakega plačila. Parfum in poštnino itak plačaš že po internetu s kartico.

Joj, 20 evrov je meja? Kakšna škoda! Moj trenutno ogledani favoritek (no, ok, ta je le eden od x 😉 ), presega mejo ravno za 4 evre. Hmmmm, razlog za nakup večih parfumčkov hkrati, ha ha!
Lp,
C

Oj!
Sem si ogledala še parfumebay in zdej sm totalno začarana. Sem pa našla svoj ogledani parfum (ok, ok, Fifth avenue) za 19 evrov tam gor tko da ….
Ful hvala, da ste me seznanile s temi stranmi, ker zdej se bom lahko odprtosrčno vdala zapeljivim dišavam …. (doma sicer ne bojo najbolj veseli…).
En lep pozdravček!
C

Jaz sem naročila za 250 USD pa ni bilo nobenih problemov na carini (seveda imam sedaj zalogo za celo leto, mož pa tudi)

Jaz sem brala že ogromno o strawberry-u, po večini so imeli v Sloveniji dobre izkušnje z njimi, potem pa sem zadnjič čisto slučajno iskala en tonic od La Prairia na netu in so bile zraven tega še ocene spletnih trgovin, kjer lahko omenjeni tonik kupiš. Tam pa sem našla cel kup negativnih ocen, med drugim tudi nekomu nekih artiklov niso posredovali, kljub temu, da je plačal in jih večkrat opozoril.

živjo!
Jaz sem se “skorajžla” in nekaj naročila na perfumebay.com. Pa sem potem zasledila, da če naročiš artikle v vrednosti nad $100, ti poštnino krije trgovina. Pa me zanima, ali katera ve, a velja to tudi za naše države ali to krijejo samo po ZDA??? Najlepša hvala za odgovore!!!
Chi

“Special Offer: Free Shipping on U.S. orders of $100 or more.”

skopirano z perfumebay-ja…..torej samo v zda

Ah, se mi je zdelo ja. Škoda!
Lp,
Chi

Jaz bi se odlocila za narocilo parih prfumov(sem nasla ene stare, ki mi ful disijo), pa me zanima katero od teh dveh strani mi bolj priporocate? Saj veste, bojim se dati kartico, da mi ne bi samo pobrali denarja dol in nic poslali.Kaj pravite ve?

tud na nasi princesa.si se marsikaj dobi…sem ze parkrat preizkusla to stran…

Teichi, hvala za info. Upajmo, da se bo tale princeska čimprej razvila v pravo princeso.

Marsikaj še manjka, bolj uboga sta urejanje po abecedi in razvrščanje – tako se po kupu “praznih strani” s parfumi, ki jih še nimajo, nenadoma znajdejo takšni, ki jih imajo. No, pa saj imajo funkcijo iskanje, a vseeno …

Upajmo, da so to bolj začetniške težave in da bo stran zaživela, kot je treba. Pohvalno, da si je nekdo končno zamislil nekaj takšnega.

Živjo!
Na Princesi sicer še nisem kupovala, ker, se mi zdi, dobim na tujih spletnih trgovinah parfume po nižji ceni kljub temu, da moram plačati poštnino in carino (če naročam iz ZDA), ampak sem vesela, da se v Sloveniji razvija večja spletna trgovina s parfumi.
Me pa še zanima, punce, je morda katera kupovala pri strawberrynet? Baje imajo brezplačno poštnino in, verjemite mi, to bi se pri mojih nakupih bistveno poznalo! No zanima me kako je s tem. Nismo nikoli zadovoljni, a? 🙂
Ne, ampak vam rečem, te spletne poceni trgovine znajo biti hudo nevarne! Moja omara se nevarno polni z mnogovrstnimi parfumčki …
Lp,
Chi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close