Čas za spremembo
Pozdravljeni!
Spremeniti bo treba pričesko, mogoče barvo las, zamenjati frizerja. Se malo urediti, ker se pri komaj tridesetih spreminjam v gospo srednjih let.
Na glavi imam katastrofo, z eno besedo. In prav jezna sem na frizerje nasploh. V vaših odgovorih dostikrat pravite “malo denarja malo muzike”, ampak osnovno striženje (malo skrajšat) pa menda lahko pričakujem od vsakogar, ki si pravi frizer. Za povrh mi ob slabem striženju vedno ponujajo barvanje, pramene, likanje itd. Še s škarjami se jih bojim, pa naj jih pustim nad svoje lase s kemijo in vročino? Ojej.
Na srečo mi lasje rastejo hitro. So zdravi, naravno skodrani (zmerno), kostanjevo rjavi, do ramen. Pred par leti me je frizerka na katero sem naletela po naključju krasno ostrigla; spredaj in ob obrazu krajši, po celi glavi krajšani, brez vidnih prehodov med dolžinami, segali so do ramen in še po dveh mesecih izgledali super. S krtačo raztegnjeni – krasno. Posušeni na zraku, da se je vsak frček oblikoval sam od sebe in sedel na svoje mesto – krasno. Od takrat je vsako striženje muka; nikakor ne uspem razložiti, kaj bi rada, frizerka pa kima in naredi nekaj tretjega.
Trenutno so postriženi štengasto (v najslabšem pomenu besede), topo in premalo. Visijo ko razkuhani špageti. Zato nosim čop, spredaj pa imam fru-fru, ki ga komaj krotim, a je še vedno boljši od za ušesa polizanih las. Čez kakšna dva meseca, ko prerastejo trenutno stanje pa zares v prenovo. Kakšen predlog bi bil dobrodošel. Želim sodobnejšo pričesko, navdušujejo me asimetrične in geometrijske varijante, ampak za to so potrebni ravni lasje. Kaj naj?
Sem se razpisala… Hvala za vaš čas in lep pozdrav.
Spoštovana Mojcej.
Očitno imate povdarjen smisel za humor. Vaše izrazoslovje je tudi široko,vaša odkritosrčnost pa je prav simpatična, tako da me je vaš dopis motiviral, da vam povem dejstvo.
Rabite dobrega frizerja, ki bo znal, brez veliko razlage, videti vaše lase in jih kvalitetno oblikovati. To ni enostavno, čeprav pravite, da pričakujete od vsakega frizerja, da zna vsaj konice skrajšati.
Povedal bom direktno, upam da me bralci teh vrstic ne bodo imeli za prepotentnega – Pridite, da vidim vaše lase in jih uredim tako, kot si to že dolgo želite. ko stranko (upam da tudi vas) vidim, ko vstopi v salon, v trenutku vem, kakšna bo šla ven. Videti je potrebno OSEBO in ne samo lase. Oblika obraza, dolžina vratu, širina ramen, telo, ”image” stranke, torbica, čevlji, nakit, barve, ki jih nossi…takoj povedo z kom imaš opravka. Če znaš to ”prebrati”, ter seveda ugotoviti stanje las, potem je realizacija samo še formalnost. Stranke vedno želijo, da frizer svetuje frizuro in seveda, da to zna tudi naresti.
Mislim da bo dovolj, lahko bi na vaš dopis odpisal cel roman o psihologiji stranke, laseh, barvi, tehnikah prepričevanja…
Vse najlepše vam želim
S spoštovanjem
Stevo Pavlovič
Forum je zaprt za komentiranje.