Najdi forum

Diptyque

Zdravo!

A ve katera, kje se dobi Diptyque L’Eau de toilette?

A res tako lepo diši po svežini in čistoči? Ga katera uporablja oz. pozna?

Hvala!!!

To ti bo pa katja povedala, ga ona uporablja.

Lp!

Diptique dobiš na 34 Boulevard Saint Germain v Parizu, pa v nekaterih trgovinah po večjih mestih, vendar jih ni prav veliko. Marsikje dobiš njihove razvpite svečke in podobne reči, toaletnih vod pa ne povsod.

Jaz sem se spoznala s to hišo v Amsterdamu, v majhni, kaj majhni, drobceni trgovinici v strogem središču mesta, ki pa je dokaj skrita.
(Tel. 00 31 20 320 16 36; upam, da še deluje – meni so pošiljali po pošti, dokler se nisem znašla drugače.)

Najlažja možnost:

Če imaš v mislih L’eau Diptyque, dejansko diši po “čistoči”, vendar šele čez čas. Ta toaletna voda je hudičevo obstojna, vsaj na meni. Sprva diši po klinčkih, si kot kompot (zafrkavam se) … Skratka, najprej klinčki, dokaj močno, čez kako uro imaš en tak lep, nenavaden vonj, ki traja in traja, čez čas pa udari ven tisti sijajni, nepopisno lepi čisti vonj. Če se odpravljaš ven in hočeš dišati po zadnji komponenti, se izplača pravočasno nadišaviti … Ampak zame je to ena od vonjav, ki se ji ne morem odpovedati, moja osebna stalnica, klasika.

Pri tem vonju mi je tudi všeč, da je po svoje zelo preprost, očitno ni sestavljen iz veliko sestavin; menda temelji na receptu za potpuri iz 16. stoletja (odtod najbrž ta “klinčkavost” z začetka).

Ni pa to najprimernejši vonj za krhko svetlolasko, se mi zdi, je sprva absolutno premočan: upam, da imaš kakih 175 v višino in da si malce temnejše sorte. V nasprotnem primeru ne pomeni, da ga ne moreš uporabljati, ti pa svetujem, da ga doziraš kot “strup”.

Četudi diši po “čistoči”, to ni vonj za vrhunec poletja (razen v primeru mikrodoziranja), za vse druge letne čase pa je odličen.

Upam, da ti bo všeč – če ti ne bo, se bova pa lahko dogovorili za odkup, zato ga mirno preizkusi …

Srečno in uživaj!

Hvala Katja za izčrpen odgovor in lep opis.
Kje to misliš po večjih mestih? A pri nas se ga ne da kupiti še nikjer?

To naročanje preko spleta- s tem jaz nimam prakse, niti ne vem, kako to gre. Nimam teh kartic,….

A boš ti imela možnost ga kje kupiti oz. ga naročiti? Potem bi te lepo prosila in ti plačam!!!

Aja, še to: Kaj pa kaj zelo podobnega obstaja pri nas npr. v Mullerju?

Hvala ti!

Lep dan vsem:)

Hm, tale Diptique ne prodaja parfumov za vsakim vogalom – morda tudi to malo prispeva k čaru 😉 – zato mislim, da bo preteklo še veliko vode, preden boš v Muellerju našla kaj več od kakšne njihove dišeče svečke.

Česa, kar bi spominjalo na ta parfum, tudi še nisem srečala, pa se sicer kurim na “čiste” vonje …

Včasih je na spletni strani od Diptyqua pisalo, kje vse se da dobiti njihove izdelke, z naslovi in z vsem – zdaj pa ne več. Malo sem pobrskala in dobila še tole:

Dunaj:
trgovina Duft und Kultur
Tuchlauben 17
1010 Wien

Bruselj:
trgovina Senteurs & D’ailleurs
Avenue Louise, 94
1050 Bruselj
tel. +32 2 511 69 69

1. Morda bo najenostavneje, če počakaš, da boš šla ti/kaka frendica v Pariz ali na Dunaj (kot je razvidno z naslova, ki sem ti ga dala zadnjič, je pariška štacuna na ulici, ki jo obišče tako rekoč vsakdo).

2. Poskusi telefonirat v Amsterdam (številka v zgodnjem postu) ali v Bruselj, če ti pošljejo po povzetju, skratka če je možno stvar dobiti “to send cash on delivery ali C.O.D.). Ženska iz Amsterdama je bila ful prijazna.

3. Če ti pa vse to propade, se lahko dogovoriva, da ti jaz naročim, le pri meni boš morala prevzeti (LJ).

Mimogrede, a ti prej pošljem droben vzorček, da sploh vidiš, ali ti je stvar všeč?

Čao

Evo, še en naslov:

Skins Cosmetics
BV Runstraat 9,
1016 GJ Amsterdam,
The Netherlands
tel: +31 (0)20 528 6922
fax: +31 (0)20 528 6921
email: info@skins.nl
website: http://www.skins.nl

Za Dunaj še enkrat, s telefonsko številko in odpiralnim časom:

Duft und Kultur
1010 Wien, Tuchlauben 17
Telefon: 532 39 60
Faks: 532 39 60 ali 532 39 30
Odprto: od ponedeljka do petka: 10-18.30,
ob sobotah: 10-17 Uhr

Zdravo, Katja!

Joj, najlepša ti hvala za tvoj trud.

Ja, res bi te prosila za vzorček, če ga imaš. Bi bilo res fajn ja, najprej poskusit, če mi bo všeč.

Hvala ti še enkrat za trud, glede vseh opisov, naslovov, telefonskih,…..

Če lahko , te prosim, da mi pišeš na mail:lety@email.si, pa ti pošljem moj naslov!!!(please)

P.S.: Aja, danes grem v Mulerja, malo poskušat dišave. Sigurno bom sprobala najprej Un Jardin sur le Nil, White Linen-pa da malo vidim, kak mi to kaj diši:)
Veš, ne dišijo mi razni Kenzoti, tudi Angel ne, tudi Coco Madmoseille ne (ki ga ene ful hvalijo), tudi The one mi ni nekaj ekstra,.. Ma sploh ne najdem tisto, kar pri redkih včasih zaznam. Saj veš, tisto nekaj posebnega, svežega in dolgotrajnega, ko bi kar lezel za tisto osebo,…Niso mi všeč močni, osladni parfumi. Sem temnejše polti, bolj tihe in mirne narave in iščem nekaj po čemer bi bila prepoznavna oz. ne vem, kako naj se izrazim. A mi lahko iz Mulerja kaj ti osebno mogoče svetuješ? Za rahlo pomoč ti naj povem še, da mi npr. diši Amor, Amor, pa Jadore, ampak mi to ni to,…

Joj, upam, da ti ne gnjavim preveč.?

Hvala za pomoč, pa ne pozabi mi pisati na mail:)

Lep sončen dan:)

Hm, kaj jaz vem, zadnje čase zelo malo hodim zdoma, še manj v Muellerja …

Poskusi z Bvulgarijevima vonjavama omnia cristaline in eau blanc. Omnia je na meni zelo nežen, čist, dolgotrajen … Tudi eau blanc ni slab: na začetku mi pravzaprav ni bil všeč čez kakšno urico ali dve pa je bil prav prijeten.

Hvala, Katja!!

Lep pozdrav:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close