vprašanje
Lep pozdrav! Imam eno vprašanje.
Odkar sem prenehala z jemanjem kontracepcijskih tablet (kar je že pol leta) imam na čelu zelo mastno kožo in kot posledico tega mozolje. Pravijo da naj bi se mi hormoni in s tem koža uredila v treh mesecih, ampak do sedaj se to še ni zgodilo. Zelo me čudi, da se mi tako masti kože, ker tudi v puberteti nism imela tako mastne kože. Zanima me kaj lahko sama storim da se mi koža ne bi mastila in predvsem kaj naj storim, da se mi ne bi pojavljali mazolji?
Hvala za odgovor!
Evo jst sn mela isto. Bilo je res grozno in samo po čelu. Ni mi pomagal, da sn šla h kozmetičarki, no bilo je še slabše.
Pol sm pa čisto slučajno odkrila tole:
http://www.krka.si/si/kozmetika/obraz/anti%5Facne/izdelki/
in si kremo namazala preden sem šla teči. Ful sem se spotila, ko sem prišla domov sem jo očistla, velike mozolje namazala z arnikovim žganjem in zdaj sem končno brez. Ne veš kolk sn vesela, ker sm mela eno leto čist bogo čelo.
Pa čelo ne mazat s kremo, jst jo sam 2x na teden, ker mam res ful mastno potem. Krema za mastno kožo mi ne ustrza.
Pa vsake toliko kakšen jogurtov tretma, pa boš vidla 3 tedne in bo mimo. No vsaj pri meni je blo tako. Wiiii…
Sem mela pa tud od BioDroge kremo prav za suho in nečisto…samo je blo stanje porazno.
Lp
Se ti še enkrat oglašam, upam da boš prebrala.
Na internetu sem naletela na res odlično domačo “kuhno” in nimam mozoljev že 14 dni.
Kvas+jogurt+olivno olje zamešaj. Kvasa mora biti največ. Namaži po mozoljastih delih in pusti delovat 20 minut. To delaj vsak dan zvecer, ko si očistiš obraz. Namaži samo na dele kjer imaš mozoljasti kožo, ker fuul izsuši kožo. Pa ne imet gor več kot sem ti priporočila. Ko bos sprala dol, si namaži z vlažilno kremo.
Pa oglasi se kako ti gre.
Lp,
tasha
Tasha123 se ti zahvaljujem za tvoje nasvete. Izdelke od Afrodite sem že poiskala in jih pridno uporabljam približno 4 dni, samo se mi zdi da ni nič bolje…samo verjetno se mora koža najprej pošteno ščistiti, da se poznajo rezultati. Poleg tega sem pa še zelo nepotrpežljiv človek. Ugotovila sem tudi, da mi vlažilna krema naredi več škode kot koristi in sem jo prenehala uporabljat, tako da sedaj uporabljam samo čistilni gel in kremo.
Seveda pa bom poskusila še s tem receptom. Res se ti lepo zahvaljujem za nasvete in čas, ki si si ga vzela…
Lep pozdrav
Tinka
Lep pozdrav!
Najprej najlepša hvala za nasvete in za čas! Takoj ko sem prebrala nasvete sem jih poskusila. Žal nikjer ne najdem vitaskin CleanDerm kreme, ampak sem poskusila samo s čistilnim gelom in se mi zdi, da se koža umirja, čeprav je od začetka kazalo, da bo še slabše. Verjetno se mora koža najprej prečistit in se bojo rezultati kmalu poznali.
Tasha123 še enkrat hvala!
Lp, Tinka
Forum je zaprt za komentiranje.