Najdi forum

Za Brihto

Ker imava, kot kaže, kar podoben okus, sem danes – ja, šele zdaj – poskusila Bvulgarijev eau blanc.

Bajen, čeprav moram reči, da se mi prvo uro ali dve ni zdel nič zelo posebnega. Ampak potem – bajno, naravnost bajno. Skratka, najbolj všečen mi je njegov “zadnji” vonj (ne vem, kako se temu reče, tistemu vonju, ki se razvije šele čez nekaj ur).

Vsekakor bo to moj prvi naslednji nakup. In prvič, ko bom šla spet v mesto (hm, to je bolj redko), grem poskusit še Hermesa, ki si ga omenila na Ženskem čveku …

🙂

Me veseli, da ti je vsec. Jaz osebno ne morem brez njega v poletnih dneh ze nekaj let in prav dolgo je bil brez konkurence. Dokler nisem nasla Hermesa 🙂 Nekaj totalno drugacnega od Bvlgarije je, ampak prav tako fantasticen za poletne dni.

Prosim javi kako ti je vsec, me prav zanima. Zelo sem vesela, da mogoce nekdo uposteva moj nasvet in z uzitkom uporablja nekaj kot jaz.

Drugace pa, ce so ti vsec lahkotne vonjave, probaj tudi:
Roger&Gallet Eau the shiso (saudade* mi ga je priporocila) in letos poleti sem ga uporabljala. Odlicen

Cau cau!

He, he, tudi jaz včasih poleti rada uporabim eno reč od Roger Galleta – pzp. je kolonjska voda, imenuje se bouquet imperial, je pa taka malo grenkasto pomarančasta.

Ko se bom spet odkotalila do mesta, bom vsekakor poskusila enega od njiju – imam namreč “slaboten” nos, ki se hitro zmede, zato vsakič poskusim samo po eno dišavo. Prav zato mi je toliko pomembneje, če dobim nasvet koga, ki ima podoben okus kot jaz.

Ne vem, močnejših, težjih vonjav pa nekako ne prenašam, čeprav bi mi po videzu & karakterju morale pristajati (sem visoka, temnolasa ipd.), ampak moti me, če okrog mene plava močan oblak. Edina izjema doslej je bil trezor; morda bi bil zdaj, ko je že skoraj “pozabljen”, spet čas zanj. Ni mi namreč prijetno, če zvečer pridem ven, tam pa vse dehtimo po istem parfumu 😉 Zato pogosto uporabljam “nemoderne” vonjave starejšega datuma. Kakšno je pa tvoje mnenje o “staranju” dišav? Se tudi zanašaš samo na svoj nos in užitek – ali rada slediš modi?

Hehe, tudi meni bi naceloma morale pristajati tezke vonjave (temnolaska + temperament), vendar mi nekako ne potegnejo. Pravzaprav jih zelo tezko prenasam, ker se vedno najde okoli mene kaksna ki prisega na kaj ogabno osladnega, hkrati pa ga ne zna pravilno dozirati. Tako sem ze dozivela, da se je moja prijateljica poleti okopala v Kenzo elephantu…..đizus 🙂 (si videla eno na zenskem cveku ki je napisala, da so ji vsec hypnotic, hypnose, alien, wish, angel…..uf, uf, uf)

Jaz imam pravzaprav pozimi kar problem pri izbiri parfuma, ker mi nobeden ni tako vsec, kot so mi vsec poletni lahkotni parfumi. Imam jih kar nekaj, za katere menim, da so zimski, vendar v nobenemu ne uzivam tako kot v poletnih.
Tudi mene blazno moti, da disi vsaka druga isto (nikoli ne bom pozabila navala na D&G light blue), prav smesno je bilo kako je vsaka druga disala po njem. Zato se tudi jaz posluzujem bodisi starejsih parfumov bodisi neopazenih znamk oz. netrendovskih. Se mi je pa dostikrat zgodilo, da postane moji prijateljici ali sodelavki tako vsec moj parfum, da si ga gre kupit in potem mene kar mine da bi ga se uporabljala.

Je pa res, da sem si pred kratkim kupila parfum novejsega datuma CK Euphoria, no se kar je….ceprav ni moj stil. Nikakor pa ne sledim trendom, prej nasprotno. Nemalokrat bi si rada privoscila nekaj starejsega datuma, pa je pri nas ze lep cas ven iz prodaje.

Za trezor pa takole…..Nekoc sem ga probala in je bil naravnost ogaben. Sem pa potem cez cas vprasala sestricno po katerem parfumu tako bozansko disi in ugani kateri je bil….hehe, Trezor….tko da :-))

Ma, mene nihce ne razume, zakaj taka obsedenost s parfumi, sama pa menim da je to vec kot le “lepo disati”, parfumi so prava umetnost. :-)))

Pozdravcek!

Ne vem, jaz veliko več dam na redno striženje in dober parfum – cunje potem niti niso pomembne (eh, to mislim jaz, ves svet pa najbrž drugače).

Kar zadeva trendovstvo v parfumski industriji, je tudi meni prav smešno. To skakanje za “najnovejšimi”, “za to poletje/zimo” parfumi. Mar ni parfum nekaj, po čemer naj bi bil vsaj malo “prepoznaven”, kot je nedavno zapisala ena s tega foruma? Torej je čisto dovolj, če imaš kake tri “večne”, ostale pa uporabljaš enkrat na svete kvatre … No, pa saj se tudi jaz včasih podležem temu. So pač taki časi. Ampak to so že druga vprašanja – če so modna še zdravila, kaj ne bodo parfumi … Vsi se še spomnimo starih tet, vsaka je dišala drugače in vsaka vedno enako: vstopil si v stanovanje, pa si vedel, kdo je na obisku 😉 Meni je bilo to všeč – zaradi ene tete Fani, ki je dišala “kot boginja” (žal mi ta vonj ni pristajal), sem se sploh nakurila na dišave.

O raznih angel in chloe tudi jaz ne bi izgubljala besed – moj pravi, da mu je kar slabo, ko se take vonjave razširijo čez teater 😉 No, ampak okusi so različni, ne gre prestrogo soditi.

To, kar si napisala o trezorju, pa res drži. Kaže, da je to ena zelo občutljiva dišava. Meni ga je ponudilla mama, ker je na njej naravnost zaudarjal. No, potem me je nekako prepričala, da sem ga dala na zapestje (je tudi rekla, da je na njeni prijateljici božansko dišal, pa se je zato zaj…. z nakupom). No, na meni je zadišal kot nebeška mana, he he … Tako da je to zdaj pravzaprav moj edini edincati RES zimski parfum, čeprav imam še dva, za katera to lahko pogojno rečem. Kot tebe me je vsako leto skoraj groza zime, ker nimam pojma, kaj dati nase.

No, pozimi že leta uporabljam tudi prastari parfum od Estee Lauder, white linen. Prve ure je malo premočen za moj okus (doziram ga nežno), potem pa razvije en lep “vonj po čistoči”, vendar rahlo polnejši od nežnih poletnih parfumov, ki so nama všeč. Poskusi – čez čas je super, no, vsaj na meni.

Drugi moj zimski je pa čisto utrgana vonjava, katere temelj je angleški potpouri iz 16. stoletja. Gre za izdelek od Diptique, imenuje se l’eau diptique Če nimaš nič proti vonju klinčkov, poskusi. Vonj se začne s klinčki in konča s “čistočo”, kot pravim temu, ker ne znam povedati drugače. Na meni je super, požel je tudi ničkoliko komplimentov (ženskih + moških).

Odtrgan je tudi njihov sprej za telo, ki sem ga nekaj časa uporabljala kot dnevno vonjavo, temelji pa na navadnem – kisu. Sprva zaudarja kot hudič (moraš eno uro še ostat doma), potem je pa mljask … V Amsterdamu me je prodajalka z nasmehom na obrazu komaj prepričala, naj ga ne umijem nemudoma dol, ampak grem raje na sprehod, pa ne predaleč, ker se bom vrnila ponj. In sem se res.

Pri nas Diptique še ne prodaja, pač pa v Parizu, Trstu, Celovcu ipd. in na spletu.

Ne vem, zdajle sem našla samo njihovo rusko spletno stran: .)

Na spletu se dobi tudi tukaj: . Kaj je z njihovo spletno stranjo, se mi ne sanja, morda jo prenavljajo ali kaj.

In še nekaj malega o Diptique

Diptyque
Diptyque has been on the boulevard for over 40 years, and has seen it change from the home of existentialists and student protests to the high-luxe shopping zone it is today. Diptyque, however, has remained true to its boho roots, still creating an extraordinary, if uncommercial range of fragrances, despite global fame as producer of the best scented candles money can buy.

Diptique fragrances are an acquired taste. Sometimes, they are based on ancient recipes : their first, l’Eau, revived a sixteeth century pot-pourri, while Eau Lente is based on what we know about perfumes at the time of Alexander the Great. Others, like the best-selling Philosykos, evoke places rather than times – usually hot, Mediterranean scenes or green, pastoral gardens.

They suggest that their fragrances are unisex, but try before you buy : Some are more unisex than others.

While you’re here, stock up on those candles – the staff will be able to recommend which best suit the season and the climate.

34 boulevard St Germain
(5th – Metro Maubert Mutalitie)

Živjo, punci,

saj dovolita, da se še jaz malo priklopim?
Ko berem vajino debato, se mi zdi, da bi prav morale ustanoviti klub! Tudi jaz sem temnolasa in precej temperamentna s še kar temno kožo in tudi meni ne pašejo sladkobni parfumi. Imam zelo občutljiv nos in mi je ob močnejšem parfumu rado hitro slabo – če ga voham na sebi ali na drugih.

Zato sem tudi pozimi večinoma na “lažjih” parfumih. Un jardin sur le Nil, Eau de Shiso, pa še Eau od Kenza, ki se ga nikoli ne naveličam. Tudi jaz iščem malce težji vonj za zimske dni, a poudarek mora biti na “malce”. Lani sem za rojstni dan dobila Tresor, ki mi je še kar dišal, a le če sem ga nanesla le pikico (kar je zelo delikatno, ker je takoj premočan). Letos se mi že zdi, da mi ne paše več.

Na prijateljici sem zadnjič vohala Promesse (Cacharel). Ga je katera že preizkusila?

Brihta, do Eau the blanc še nisem prišla. Vendar ga res moram preizkusit.

Lp, saudade

Ja, vidve z Brihto sta pa res parfumski dvojčici 😉

Cacharelovega promesse ne poznam – sama pzp. ne spremljam parfumske “scene” ravno redno. V parfumerije ne hodim pogosto, skoraj samo takrat, ko sem na lovu za kakim, ki bo nadomestil katerega od nekaj “satelitskih”, sicer pa bolj ali manj uporabljam “večnih nekaj”. Ponavadi tudi vsakega pridno izpraznim … torej je jasno, da ti ne morem nasuti kupa predlogov … Brihta ti bo vsekakor lahko svetovala kaj več. Je pa zima res “hud” čas za takšne, kot smo me 😉

Hvala za priporocila, vendar bom zaenkrat poizkusila le z Estee Lauder….Nekako nebi rada narocevala via internet nekaj kar ne morem prej povonjati….Me prav zanima kako disi zimski parfum po cistoci, saj sem le tega feelinga navajena le pri poletnih parfumih….Mene zimski parfum takoj asociira na nekaj sladkega. Hvala za nasvet, porocam ko ga probam (jaz sem za razliko od tebe vsaj dvakrat na mesec v mullerju) :-)))

Kar se pa tice “prepoznavnosti” po parfumu, pa jaz nisem ravno pristas tega, da leta in leta disim samo po enem. Se tako lepega vonja bi se navelicala….. :-))

Porocam v kratkem za white linen…. :-))

Saudade zivjo!

Odkar si mi svetovala eau de shiso, sem prav pozorna na tvoje morebitne poste tukaj, pa jih kar ni ;-)) Pa prav pricakovala sem tvoj spisek potencialnih kandidatov za prihajajoco zimo….Pa si kar ostala na poletnih disavah….. :-)))

Jaz osebno nisem probala promesse, sem ga pa prav tako vohala na prijateljici…..Kaj naj recem? Luskan vonj, samo ni me dovolj zaintrigiral, da bi ga se sama probala. Od chacharela mi je pa ful vsec noa. Tiste zacimbice, mmmm…..

Eau the blanc pa le probaj, vidis kako ga je katja opisala….bajen :-)))

Brihta, prav rada bi ti postregla z “zimskim” spiskom, pa ga žal nimam!

Vsekakor sem vesela, da sem vaju odkrila, saj je – če ti svetuje nekdo s podobnim okusom – lažje preizkušati nove parfume. Tako da si poročamo, če kaj odkrijemo, velja?

Na vsak način bom tudi jaz poskusila White linen. V torek imam luknjo med službo in mi bo mogoče uspelo priti do Mullerja. Potem pa se javim in poročam.

Lepe zimsko dišeče dneve vama želim!

saudade

Samo to pozor pri white linen: treba je malo počakati – prvi vonj je za moj okus malo premočan ali sladkast, saj ne vem natanko. Ko pa se razdiši, je pa lep, no, vsaj meni je všeč in na meni je prav fajn. Ampak kolikor ljudi, toliko kož …

Zanj sem izvedela tako, ko sem bila s frendom v restavraciji in je mimo privršala ena ženska, ah, kako je dišalo … Ko sem jo videla iti na stranišče, sem šla kar za njo in jo potem pri umivalnikih napadla, he he. Bruka gor ali dol – izvedela sem pa le, za kaj gre 🙂

Še sestava in nekaj hvale drugih uporabnic white linen (da mi dvignejo samozavest pri takih znalkah, kot ste na Parfumi) 😉

ESTEE LAUDER created WHITE LINEN in 1978. It is the result of the following top fragrance Notes: citrus, peach and jasmine. The middle notes are: lilac, rose and amber and the base of the fragrance is: cedarwood, sandalwood and benzoin. WHITE LINEN is recommended for daytime use.

1. Polite smell, with a hint, slight hint of sexiness only to be detected by someone who actually looks for it 🙂 (not obvious).

2. White Linen is a lovely, soft, exquisitely feminine fragrance. It’s floral notes tone down to true soft lingering beauty. This is one of my favorite Lauder fragrances and one I really recommend. 5 stars Estee!!!

3. White Linen is a classic fragrance for daytime use. It’s fresh, crisp scent is perfect in summer, when heavier scents can “turn”.
This was my first “young ladies” scent, and remains one of my favorites.
The other White Linen items (powder, body lotions and soaps) are wonderful for layering this perfume. Because it is so light, you can’t overdo it.

“Še sestava in nekaj hvale drugih uporabnic white linen (da mi dvignejo samozavest pri takih znalkah, kot ste na Parfumi) ;-)”

Ta je pa dobra, znalka jaz? Hahaha…. Jaz osebno sem totalen laik za parfume, neznam opisati parfuma tako kot se spodobi……V parfumu znam prepoznati le vanilijo, ali je cvetlicni, sadni in ce resnicno prevladuje kaksna prepoznavna zacimba ali kaksna druga sestavina:-))) Kaksne top, midle in base note ??? Kaj je to? :-))))))))

“Tako da si poročamo, če kaj odkrijemo, velja?”

Velja!!!! :-)))

>Kaksne top, midle in base note?

He, he, si me malo pomirila …

Mislim, da gre za vonje, ki si sledijo: na začetku parfum vedno diši drugače kot po šestih urah.

Kolikor vem, je top note tisto, kar udari v nos takoj na začetku, ko nanesemo parfum, midle note vonj, ki ga vonjamo, ko je parfum na “vrhu svoje moči”, base note pa vonj, ki ostane na koncu, ko že skoraj izzveni.

No, tako sem si vsaj vedno razlagala. Morda pa je čas, da se malo izobrazimo tudi na področju “teorije”, he he … Če smo se naučile integrale, ki jih (no, vsaj jaz), potem nikoli več nismo uporabljale, lahko izvemo še kakšno podrobnost o parfumih, ki nam vsak dan delajo veselje in jih imamo tako rade.

Samo da ne bomo pretirale in bomo potem kot tisti zoprni enologi, ki samo pljuvajo vino naokrog in besedičijo, v njem pa komaj še znajo uživati … Potem raje sploh ničesar ne vem 🙂

Pošlji oblikovano (07-11-06 00:21)

“Morda pa je čas, da se malo izobrazimo tudi na področju “teorije”, he he … Če smo se naučile integrale, ki jih (no, vsaj jaz), potem nikoli več nismo uporabljale, lahko izvemo še kakšno podrobnost o parfumih, ki nam vsak dan delajo veselje in jih imamo tako rade.”

Hehe, jaz bi se v primeru, ce bi bila moderator tega foruma…..Tko pa operiram z disi/ne disi :-)))

He, he … jaz sem tudi takšna – diši, ne diši. Povrhu sem kadilka in potomka družine, kjer se že kmalu po 25. letu začne počasi izgubljati čut za vonj (tudi pri meni je tako, žal)

Morda pa imamo tukaj koga, ki bi nas lahko čisto čisto malo razsvetlil – da ne bi bilo treba brskat po knjigah? Če ne drugega, vsaj kako delajo parfume, kdo so “nosi”, ki jih sestavljajo (kje sploh najdejo te ljudi???) ipd. Naomi zagotovo ni 😉

Tudi jaz sem kadilka….Pa ves da nisem nikoli pomislila, da to pomeni, da se je moja percepcija vonjev spremenila oz. da je drugacna od tistih, ki ne kadijo. Jah, nesteto razlogov je za prenehanje s kajenjem, evo mogoce me kot obsedenko s parfumi, mogoce me pa tale koncno preprica :-))))))))

Zdravo,
tudi jaz sem nora na parfume. Moram pa reči, da odkar ne kadim (5 let) se je moj nos ful spremenil prav tako pa tudi koža. Od mesa jem še samo piščanca in opažam, da tudi parfumi na meni dišijo čisto drugače ali pa nekateri sploh ne. Tudi jaz redno obiskujem Mullerja in testiram najprej na lističih, ki jih hranim po 2 do 3 tedne če po tem času kateri diši si ga grem probat na roko, včasih sem ful razoćarana, ker na listku še vedno diši na meni pa nič. Obožujem nežne parfume ki dolgo dišijo. Najbolj občudovan do sedaj je bil Too much od Guerlain-a. Zelo nežno za moj nos in močno za druge nosove.
Naj parfum zame je Chanel 5. Že dolgo ga nisem imela, včasih je zelo dobro dišal na meni, morala bi ga zdaj probat. Trenutno imam Red door od Elisabeth Arden, dobila sem ga in v začetku mi ni dišal preveč zdaj pa je vedno boljši. Probajte. Jutri pa grem v Mullerja in bom poskusila Bvlgari eau de blanc…
Se javim, kako bo.

No, no, Brihta, saj te nisem hotela odvrniti od kajenja, bog ne daj 😉 (Odkar je gonja proti kadilcem hujša kot proti kriminalcem, sem namreč razvila nekakšno kadilsko zavest.) Sploh pa Suhica pravi, da, odkar ne kadi, citiram: “parfumi na meni dišijo čisto drugače ali pa nekateri sploh ne” …???!!!

Suhica, ti si, kot kaže, še ena za v naš klub ljubiteljic nežnih parfumov … Meni je sicer Chanel 5 vse prej kot všeč, pa sem si ga pred leti želela omisliti, bolj zaradi njegove zgodovine kot kaj drugega, pa nikakor ni šlo. Bom pa poskusila Guerlaina, čeprav mi vonji iz te hiše praviloma ne sedejo. Morda bo pa ta …

Pozdravljene, sestre v parfumih :)))

Sporočam, da kljub luknji nisem prispela do Mullerja… me je sodelavka povabila na matevža in sem se naužila drugačnih vonjav! Čeprav sem se zjutraj našpricala le okoli vratu in pustila roki prosti za preizkušanje.

Upam, da mi bo kmalu uspelo, ker zdaj me pa vaši najljubši vonji res že matrajo.

Suhica, Chanel No. 5 tudi meni ne paše, čeprav sem ga enkrat dobila za darilo in sem se že zaradi njegovega renomeja zelo trudila, da bi mi ustrezal, pa ni šlo. Ne poznam pa niti Too much niti Red door. Bom preizkusila, vendar bosta morala še malo počakati, razen če si naročim dodaten par rok. Mogoče mi ga lahko prinese Božiček?

Lepo se imejte, saudade

Brihta,
ob Aleksandrinem vprašanju, kaj naj kupi svojemu fantu, sem se spomnila na eno vonjavo, ki sem jo kupila svojemu očetu, in je fenomenalno nežna, rahlo kiselkasta, kot nalašč za poletje. (Pozneje sem jo eno malo stekleničko kupila še sebi.)

Ker sem pozabila ime, bom šla jutri spotoma pogledat v najbližjo drogerijo in ti sporočim.

Neverjetno, kako bolj raznovrstni so zadnji čas moški vonji. Dobiš kar hočeš, celo stvari, ki jih “dame” lahko mirno damo nase. Jaz sem nekaj časa uporabljala Armanijev acqua di gio in z njim požela kar nekaj komplimentov. Pzp. sem pozneje ugotovila, da na meni izredno lepo diši, precej bolj kot na nekaj drugih ljudeh – ga skoraj nisem prepoznala.

To je res hecno, te naše kože, kako se smešno obnašajo …

Jaz pa nisem nikoli uporabljala moskih parfumov, zato so pa moji najljubsi parfumi unisex. Un jardin sur le nil in au the blanc sta oba primerna tako za zenske kot za moske. Drugace pa sem svoj cas uporabljala se CK be, ki je prav tako unisex.

Kar povej, ce ni tipicno moski parfum, bom z veseljem probala.

Seveda ni macho vonj, ko se razdiši, je – vsaj na meni – nežen.

Ne bi ti mogla reči, po čem diši, pojma nimam. Bi rekla, da je unisex (no, pri naju doma že tako funkcionira), čeprav na njem piše, da je moški.

Seveda ni ravno idealen za krhke blondinke, ampak prej za temnolaso punco v črnini/usnju ipd. 😉

Danes sem si v Mullerju špricnila Bvlgarijev eau blanc in moram reči, da je fantastičen, je že moj. Take parfume imam rada. Če imaš še kakšnega tako nežnega mi prosim javi, da ga grem probat. Ful sem vesela.

Lepo se imejte in lepo dišite

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close